Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennél a helyemben? Nem...

Mit tennél a helyemben? Nem mindennapi esetről van szó.

Figyelt kérdés
Minap vaterán vettem valamit, mint kiderült a szomszéd lépcsőházba kellett csak átmennem érte. Egyszer már láttam az eladót, ő még emgem nem. Tán beszéltünk egy percet mikor átvettem a terméket, mert én is siettem! Kérdezte, hogy mennyi idős a gyerekem. Egyébként 15 hós a kicsikém, én elfelejtettem, hogy neki mennyi idős, de olyan 5-6 év körül lehetett. Futtában beszéltük, hogy egyszer majd játszóterezhetnénk együtt. Eztán jön a bökkenő. Másnap kaptam egy e-mailt tőle, hogy bár tudja, hogy rövid az ismerettség, de én nagyon szimpatikus voltam neki és hogy szombaton nem-e tudnék vigyázni a gyerkőcére. Na hát mikor ezt elolvastam köpni nyelni nem tudtam. Egyébként még nem válaszoltam neki. Először is, nekem furcsa, hogy számára egy vadidegenre rábízná a gyerekét. Szó se essék, egyébként jó helyen lenne. Ha segítséget kérnek tőlem az emberek, nem szeretem visszautasítani, de most nem tudom mit tegyek. Kicsit kellemtelnül érzem magam. Egyrészt az is lehet, hogy ha most igent mondok, akkor majd többször lenne ilyen kérése.Másrészt most eléggé leköt a saját csemetém is. Egyszerűen nem tudom hova rakni ezt a dolgot. Ti mit tennétek a helyemben ha veletek fordulna ilyen elő?
2013. ápr. 30. 13:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is a többiek véleményén vagyok. nekem eszembe nem jutna a gyerekemet egy idegenre bízni :O

nem is értem, szerintem se magyarázkodj, nem és kész.

már csak azért se mert kellemetlen lenne összefutni velük a játszótéren szombaton miközben programotok van ;)

én magamat ismerve, mert nem bírnám ki, én visszaírnám neki, hogy "mi van ha gyerekgyilkos vagyok?" vagy valami ilyesmit. csak, hogy eszébe jusson mi is a gond ezzel, mert természetesen szívesen segítünk másoknak ha kell, de azért már anya létünkre használjuk a fejünket is!

2013. ápr. 30. 14:23
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vállalnám! Nem ismered sem az anyukát, sem a gyereket! A gyerek számára Te is idegen vagy! Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Szerintem határozottan utasítsd el. Lehet, hogy megsértődik - bár semmi alapja nincs rá - de többet nem zaklat majd ilyen kérésekkel!

Számomra hihetetlen, hogy vannak ilyen felelőtlen szülők! Ne érts félre, nem Téged akarlak megbántani, de hogy fordulhat meg valaki fejében, hogy egy 2 perces felületes ismeretség után megkérjen valakit, hogy vigyázzon a gyerekére. Jajj!

2013. ápr. 30. 14:27
 13/16 anonim ***** válasza:
68%
Nem semmi anyak vannak... Brrrrr..... Talan gondolhatna a gyerekere is, hogy nem is ismer Teged es egy idegen vagy a szamara. Ha mar Rad nincs tekintettel... En azert visszakerdeznek, hogy ezt megis hogy gondolta....
2013. ápr. 30. 14:31
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Még ha rá is érnék és a bébiszitterkedés lenne a hobbym, akkor se vállalnám, mert nem ismerem a gyereket és félnék, hogy valami gond lesz (pl. nem tudom allergiás-e vmire, van-e valamilyen viselkedészavara stb...) Ezért csak olyan ismerősnek vagy rokonnak vállalom a gyerekét, akit régóta ismerek és tudom mire kell vigyázni nála, mert szeretem tudni mi a teendő gond esetén, hamár ekkora felelősséget a nyakamba veszek.
2013. ápr. 30. 14:38
 15/16 anonim ***** válasza:
42%
Nem semmi anyak vannak... Brrrrr..... Talan gondolhatna a gyerekere is, hogy nem is ismer Teged es egy idegen vagy a szamara. Ha mar Rad nincs tekintettel... En azert visszakerdeznek, hogy ezt megis hogy gondolta....
2013. ápr. 30. 14:42
 16/16 A kérdező kommentje:
Végül nemet mondtam. Nem kaptam rá választ. Azóta viszont láttam az utcán, de nem igen köszönt.
2013. máj. 6. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!