Mennyire önálló egy majdnem 6 éves kisgyerek? Főleg a mindennapi dolgokra gondolok, öltözködés napközben, vetkőzés fürdéshez, cipőfűző kötés, wc, popsi törlés ha szomjas, ilyenek?
Nem,ez egyáltalán nem normális!Sőőt...
Ha nem élsz állandóan egy fedél alatt a gyerekkel,akkor viszont ne avatkozz bele a nevelésbe,de ha pótmama vagy,akkor próbálj visszavenni ebből az elkényeztetésből.Egy kicsit szarul lett nevelve,de ennek gondolom a párod és az gyerek anyja közti válás a fő okozója.
A lányom ősszel lesz 6 éves, egyedül öltözik, beköti a cipőfűzőjét, tölt magának innivalót, egyedül intézi a WC-t is. Na nem mindent vita nélkül és azonnal, de tudja.
Nagymama viszont öltözteti, törli stb., de ez belefér, azt szoktam mondani, hogy ha mamát meg tudod fűzni, az legyen az ő baja, de nálunk otthon más a szabály.
Szóval nyilván azt akarja elérni nálatok a gyerek, hogy kényeztessétek, figyeljetek rá; sztem amikor csak lehet, foglalkozzatok vele, ám azt el lehet várni, hogy az említett dolgokat önállóan megtegye. Ha sír, hát sír, majd abbahagyja, ilyenkor tilos engedni neki, mert a fejetekre nő!
Szia! A kislányom vasárnap volt 6 éves. Mindent önállóan csinál, elég régen már. Persze, néha előfordul, hogy én öltöztetem fel, néha azért igényli. De ha nemet mondok neki, akkor gond nélkül megcsinálja. Sőt, nem is igazán akarja, hogy kiszolgálják, inkább ő szeret nekünk ennivalót szedni, üdítőt önteni, stb. Már nagyon várja, hogy megszülessen a kistesó, már eltervezte magában, hogy miket fog majd ő egyedül csinálni vele kapcsolatban... :-)
Szerintem nem kell ráhagyni mindent, úgyis meg kell hogy csinálja valamikor. És minél előbb, annál jobb!
Sok sikert és sok türelmet nektek!
Igen normális, azoknál a gyerekeknél ahol így lettek nevelve.
ha a szülö mindent megtesz szó szerint kinyalja a gyerek seggét majd hülye lesz önállóan bármit is meg csinálni. 3 éves gyerekek már nagyrészt önállóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!