Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy 24 hónapos gyereknek ti...

Egy 24 hónapos gyereknek ti adnátok fekete teát inni és majonézt enni?

Figyelt kérdés
A majonéz jelen esetben arra szolgálna, hogy jobban csússzon az ebéd.
2013. ápr. 30. 11:41
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Lehet, hogy én vagyok túl merev anyuka :/. Most lehet, hogy hülyének fogtok nézni, azért kérdeztem, mert anyummal kaptunk össze ezen, én nem adok a gyereknek fekete teát, csak csipkebogyó teát, de anyumék csak a feketét isszák, egy literbe két filtert tesz, és egy óra múlva veszi ki, a teteje is bőrőződik mikor kiveszi, jó fekete tényleg, de szerinte én tévedek, mert ez egy gyenge tea, és nehogy már azt higgyem, hogy a 100%os hohesC az jobb. Lényeg, hogy ha átviszem a gyereket mindig ezzel kínálja (pedig viszek neki vizet, gyümilevet, saját teát). A másik, hogy viszem neki az ebédet is, ha ott eszik, mert anyum nem főz. De minden alkalommal megjegyzi, hogy nem fog a gyereknek lecsúszni az ebéd amit főztem, és ő tenne rá majonézt. Megegyeztünk a naturjoghurtban, de mégis minden alkalommal előhozakodik a majonézzel és a feketeteával. Ma mondtam neki egy 5 perces vita után, hogy anyu, ha tényleg nem érted meg, hogy nem kéne ezt innia, és nem tudunk dűlőre jutni, akkor inkább nem hozom át a gyereket. Erre azt mondta: Te engem nem fogsz zsarolni!

Másik, nemrég ment a gyerek hasa. Nagymama nap volt akkor is, ebéd utáni uzsira vittem át sok féle gyümölcsöt, joghurtot, túró rudit, trappista sajtot. Kipakoltam, mondtam anyumnak, hogy mik vannak uzsira. Erre mondta, hogy pár nappal azelőtt mikor nála volt a gyerek nagyon sok sajtot evett, mi van, ha attól kezdett el menni a hasa, szerinte hanyagoljuk most a sajtot. Mondtam, anyu igazad lehet, akkor viszont ma d.u. ne is egyen, tényleg az jó ötlet, de berakom azért a hűtőbe, és itt a sok alma, ropi, egyen azt. Délután megyek vissza, kérdezem anyutól, és mit uzsiztak, azt mondja hát sok sajtot! :D De mondom anyuci ezt nem mondod komolyan, hát még te mondtad hogy nem kéne, és meg is beszéltük utána hogy itt a rakás alma,banán,egyéb...mondta, hogy hát ne haragudjak, nem figyelt oda.

Most tartunk éppen bölcsi keresésnél mert megyek dolgozni majd, de anyum azt mondja, majd ő lesz a bölcsi néni, és minden nap eljön érte, csak fizessük a benzint (Bp. két végében lakunk). Szerintetek ezek után, persze hogy azt érzem, hogy nem járható út...

2013. ápr. 30. 15:45
 12/17 anonim ***** válasza:
Fekete tea nem gyereknek való,miért ne ehetne majonézt egy 2 éves gyerek?? Fiunk már 11 hónaposan azt ette amit mi oké volt néhány kivétel,pl majonézt nem evett mert mi nem szeretjük,de a ketchup a kedvence 2 éves fiamnak.
2013. ápr. 30. 23:02
 13/17 anonim ***** válasza:
A sajt megfogja a hasat,nem hajtja.
2013. ápr. 30. 23:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Hát akor mond meg anyukádnak hogy köszönöd szépen de te szeretnéd elhozni a gyereked.ha nem teszi aztnamit te kérsz .
2013. máj. 1. 09:24
 15/17 anonim ***** válasza:
Pff.akkor a te anyukád olyan mint az én anyósom!Szájbarágósan elmondom neki,hogy így és így csinálja és tuti nem úgy csinálja!És nem azért mert direkt vagy kib@szból hanem olyan buta már,hogy nem figyel oda meg elfelejti akár azt is amit előtte 5 perccel beszéltünk!Nekem is bölcsi helyett maradhatott volna mamával a kisfiam mikor vissza mentem dolgozni te pont ezek miatt jobbnak láttam a bölcsit!Mi van ha beteg,nem jól adja be a gyógyszert,netán túl adagolja vagy nem jót ad be neki??,ÁÁÁ..a gyerekem életét veszélyeztettem volna...
2013. máj. 1. 14:27
 16/17 A kérdező kommentje:

az az igazság,hogy anyukám nagyon jól bánik a gyerekkel,szereti,eteti,itatja,altatja,mesél,játszanak... Néhány dolog van amit szoktam neki mondani,pl tavaly nyáron végig a kiskalapon veszekedtünk. Anyukám szerint nem kell a tűző napon se naptej se fehér vászonkalap az akkor 13 hónapos babára, anyum szerint a kalapban megfő a gyerek feje. Abszolút nem érdekelte sem

az,hogyagyerek anyukája én vagyok,sem az a teny, hogy a feher szin visszaveri a fenyt, pont hogy nem fö meg a gyerek feje. Aztán megbeszéltük hogy a sivatagban is mindenkinek van a fejen feher kendo vagy kalap vagy turban, talan nem veletlenul, akkor belegondolt vegre hogy talan nem art meg a kisunokajanak ha rateszi a kiskalapot a fejere. :)

2013. máj. 1. 15:07
 17/17 A kérdező kommentje:
szóval ez a meredek nálunk,hogy ha nem anyum győz a gyereket illető kérdésben a vége az hogy meg is sértődik. Ha együtt vagyunk és én elaltatom a gyereket kepes a mai napig leellenorizni hogy jol van-e betakarva.
2013. máj. 1. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!