Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves lányom iszonyatosan...

1,5 éves lányom iszonyatosan hisztizik, amikor hazaindulunk a játszótérről. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egész hazáig üvölt :-(

Ha leteszem és hagyom, akkor a fejét a betonhoz csapkodva dobálja magát, ez nem jó megoldás.

Ha ígérek neki valakit, az sem hat.

Nektek mi vált be?

2013. ápr. 16. 11:17
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Apának is hisztizik hazafelé :-(

Még megpróbáljuk bevetni anyósomat, aki óvónő, bár ötlete neki sem volt.

Eszik gyümölcsöt, amikor meg hazaérünk vacsorázik rendesen. Attól félek, hogyha ott adok neki rendes ételt, akkor pláne nem akar majd hazajönni, hanem inkább új erőre kap.

2013. ápr. 16. 12:07
 12/23 anonim ***** válasza:
9%

nasit adj neki, kis pogi stb, ebben a korban még nem tudják mondani hogy éhesek, hisztizhetnek emiatt is

ja bocsi, hogy foglalkozom a problémáddal, hisz közöm nincs hozzá...

2013. ápr. 16. 12:10
 13/23 anonim ***** válasza:

Nem értem, hogy jön ide amúgy a takarítónő és szakácsnő, valószínűleg törölték a kérdést.

Kedves Kérdező, együtt érzek veled, nekem egy 3 évesem van és egy 22 hónaposom. Mi kismotorral szoktunk kimenni, ha megyünk haza, akkor azt mondom, hogy gyertek, megyünk ki motorozni, az általában beválik, imádnak motorral menni mindenhova. Ilyenkor ugye haza indulunk, persze ha megyünk be a lépcsőházba, szokott hiszti lenni, de fent már megnyugszanak. Vagy szoktam mondani, hogy hazafele bemegyünk még a boltba, persze, akkor be is kell menni:) Veszünk vacsira, másnap reggelire zsemlét, kiflit. Ilyenek.

Azzal sincs gond, ha este főzöl, ha neked úgy jó. Én is gondoltam már rá, hogy este főzök, de a két gyerkőc annyira lefáraszt, hogy semmi energiám nincs már fürdetés után:(

2013. ápr. 16. 12:18
 14/23 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de eddig csak fikáztál meg azt sugalltad, hogy hazudok, ilyen gyerek/helyzet nincs, hiszen TE, tökéletes 3 gyerek tökéletes anyukájaként még nem találkoztál ilyennel.

A bot hazavitelét, pogácsát, boltot, motort kipróbálom a héten, köszönöm hogy válaszoltatok.

2013. ápr. 16. 12:20
 15/23 anonim ***** válasza:

bár írtad,hogy ha leteszed,akkor képes dobálni magát.én mégis hagynám,mert ezzel csak elakarja érni a célját.ha közbe látja hogy nyugodt maradsz,de határozott abban hogy márpedig haza kell menni-akkor előbb utóbb feladja. közbe fogd a kezét és próbáld vezetni,vagy ha nagyon nem bírsz vele vedd fel,és úgy vidd!és otthon mondd el neki,ha így viselkedik akkor nincs játszótér.

és ne hagyd hogy ő irányitson téged,amikor úgy gondolod menni kell,akkor előtte már mondogasd neki hogy kicsit még játszhat de nem sokára indultok!és akkor is induljatok el ha cirkuszol.

2013. ápr. 16. 12:24
 16/23 A kérdező kommentje:
Igen, ezt akartam is kérdezni, csak kiment a fejemből: egy 1,5 éves megérti azt, hogy ma azért nem megyünk játszótérre mert tegnap (meg mindig) hisztiztél/rossz voltál?
2013. ápr. 16. 12:47
 17/23 A kérdező kommentje:

Igen, úgy indulunk hogy még 4et csúszhat (eddig tud "elszámolni"), de még ez sem hat.

Most úgy van, hogy viszem ölben, ő meg ordít és dobálja magát.

Ezeket az ötleteket kipróbálom, hátha valamelyik segít

2013. ápr. 16. 12:49
 18/23 anonim ***** válasza:
10%
gyerekfüggő,hogy mennyire érti meg,és azon is sok múlik hogy amikor valami rosszat csinál,hisztizik,stb, akkor azt utána rögtön megbeszélni.nekem az vált be hogy azt mondtam neki ilyenkor,hogy: amikor így viselkedsz akkor nem szeretlek.de amikor viszont jól viselkedik akkor meg éreztetni kell vele,hogy mennyire büszke vagy rá,és sokszor megdicsérni! az én lányom most lesz 2,és ő már megérti,ha azt mondom neki,hogy,elmegyünk ide,vagy oda-de ott jól kell viselkedni különben megyünk haza. és ha elkezd cirkuszolni,akkor mondom neki,hogy:jó akkor megyünk is haza! és ilyenkor abbahagyja. ha mégsem,akkor tényleg hazamegyünk. és ebből rá fog jönni,hogy nem éri meg hisztizni
2013. ápr. 16. 13:14
 19/23 anonim ***** válasza:
Semmit, elmúlik majd. Én ilyenkor felkapom, és hozom kézben, simizem a hátát, aztán ennyi. Túl nagy jelentőséget nem szoktam tulajdonítani neki, elhiszem, hogy nem szívesen jön el, amikor éppen jól játszik, de az embernek van más dolga is.
2013. ápr. 16. 13:32
 20/23 anonim ***** válasza:
Ne haragudjatok,de nem sok jó ötletet adtatok a Kérdezőnek..Komolyan,miért kötekedtek?Nem a napirendjét akarta megvitatni,hanem tanácsot kért.Nekünk bejött pl.Berg Judit Hisztimesék című könyve,abban a kislány hisztizik ha haza kell indulni a játszótérről.Nézz utána,ha tetszik vedd meg és meséld el neki.Persze lehet még kicsi lesz hozzá és nem érti egészen.De egy próbát megér.Amúgy hamar kinövi ne aggódj,kitartás!
2013. ápr. 16. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!