Nyílt örökbefogadás esetén szerintetek van helye annak,
hogy a vér szerinti anyának néha pár sort írjon az
örökbefogadó a gyermekről, vagy képeket küldjön ha
igényli a vér szerinti anyuka?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 14. 10:16
1/7 anonim válasza:
Akár bele is férhet. Ez teljesen személyfüggő. Első öf gyermekemet látta az örökbeadó, dajkálta és elbúcsúzott tőle a kórházban a jelenlétemben, majd küldtünk neki képet, és pár sort, mivel kérte. Egyszer. Második gyermekünket nem is nézte meg a vsz anyuka és nem is fogok neki képet küldeni, mert így látjuk mindannyian jónak. Azt is tudni kell, h mindkét esetben jelen van a kapcsolatunkban egy civil szervzet, aki közvetít. Enélkül sztem könnyen elcsúszhatnak rossz irányba az ilyen kapcsolattartási próbálkozások.
2013. ápr. 14. 10:29
2/7 anonim válasza:
Nyílt örökbefogadásnak ez a lényege, ha ez nem tetszik az örökbefogadóknak akkor fogadjanak örökbe zárt örökbefogadással.
2013. ápr. 14. 10:54
3/7 A kérdező kommentje:
Hogy ez e a lényege azt nem tudom ,az tény,hogy személyes találkozásra sor kerül ,rá lehet kérdezni a családban előforduló betegségekre ,megnyugtató az aörökbeadni kénytelen anyukának,hogy szimpatikus házaspárra bízza a gyermekét .
De nem biztos ,hogy az a lényeg,hogy a későbbiekben kötelezően kapcsolatot szokás tartani .
Valószínű ez minden családnál másként alakul ,ki mennyit érez még elfogadhatónak és mi az ami a számára már kényelmetlen,kellemetlen .
2013. ápr. 14. 11:09
4/7 anonim válasza:
Nem, a nyílt örökbefogadásnak az a lényege, hogy az anya kiválaszthatja az örökbefogadó párt. A vér szerinti szülőnek nincs joga későbbi kapcsolattartást kezdeményezni vagy követelni. Az hogy az örökbefogadó küld-e képet a gyermekről vagy tart-e kapcsolatot a szülőanyával az az ő egyéni döntése, jogilag nem kötelezett erre. A nyílt örökbeadás nálunk más, mint az USA-ban.
2013. ápr. 14. 11:28
5/7 anonim válasza:
Utolsó vagyok, bocs az előbb nem a kérdésre válaszoltam, természetesen, ha az örökbefogadó szeretné és a vér szerinti anya is, akkor persze küldhet képeket és tájékoztathajta őt!!!
2013. ápr. 14. 11:29
6/7 anonim válasza:
Ajánlom, hogy olvassátok el Maguire Pavao: Az örökbefogadás háromszöge című könyvét, életből vett példákon keresztül mutatja be az örökbefogadások összes szereplőjének érzelmeit, gondjait, nagyon érdekes, és szerintem jobban megérti belőle az ember azt is, mi zajlik vajon egy vér szerinti anyában, és hogy miért jó az örökbefogadott gyereknek, ha ismeri a vér szerinti szüleit.
2013. ápr. 27. 15:57
7/7 anonim válasza:
Ez teljesen az örökbefogadó család döntése. Rákényszeríteni nem lehet, de ha kölcsönös a szimpátia az örökbe adó és az örökbe fogadó között, akkor miért ne.
Viszont én ezt a kapcsolatot tényleg évi 1-2 képre korlátoznám és semmiképpen nem mélyíteném. Bármennyire is sajnálnám a vérszerintí anyát és csodálnám, hogy meghozott egy ilyen döntést, alapjába véve nem szeretném, hogy az életünk része legyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!