Az örökbe fogadás kb hány napot-hetet-hónapot vesz igénybe?
Mi 2,5 évet vártunk. (csecsemő, nem roma). Mi úgy voltunk vele, hogy mikor elkezdtünk gondolkodni a baba témán komolyabban, akkor úgy döntöttünk, hogy az örökbefogadást is megpróbálhatnánk. Fiatalon jöttünk össze, pár év múlva döntöttünk az örökbefogadás mellett, mivel még akkor sem akartunk "sürgősen" gyereket. Szóval mi nem voltunk elkeseredve, de amúgy elég szomorú, hogy ennyit kell várni.
(Amúgy így volt tökéletes, a férjem 35. szülinapján vittük haza a fiunkat! :))
Kedvenc témám :-) ,nekem az örökbefogadott gyerekeim és a családom jelentik az életben a legnagyobb boldogságot .
Sok mindentől függ az,hogy mennyi idő alatt sikerül gyermeket örökbefogadni a döntés megszületését követően,függ például attól,hogy mennyi idős gyermeket ,csak teljesen egészséges gyermeket ,milyen bőrszínű gyermeket fogadnál örökbe.
Nekem kívételes szerencsém volt,mert alig döntöttük el,hogy szeretnénk örökbefogadni egy ismerős ismerőse hallott rólunk és csak a mi nevünkre volt hajlandó lemondani újszülött babájáról,sajnos még be sem volt adva a kérelmünk,emiatt úgy kellett megszereznünk az alkalmasságot,hogy a kicsi már velünk volt (családba fogadás címén),ez egy nagyon kényes és kiszolgáltatott helyzet volt,mert rettegtünk attól,hogy mire elkészül az alkalmasságunk meggondolja magát a vér szerinti anyuka,jó fél év telt el,mire a nevünkön volt a gyermekünk és megnyugodhattunk.
Ezt az utat senkinek sem javaslom!
Aztán pár év múlva ismét ugyanez az anyuka szült egy kistestvért és ott már hamarabb ment a jogi része az örökbefogadásnak.
Nálunk pár hónap előzte meg azt ,hogy eldöntöttük az örökbefogadást az,hogy hazahozhattuk a gyermekünket,viszont volt keserves fél évünk amiatt,hogy az alkalmasságunk csak akkor készült és aggódtunk,hogy ha mégis időközben meggondolná magát a vér szerinti anyuka akkor nem élnénk túl ha vissza kellene adnunk a fiunkat.
Régen volt mindez ,most már sokszor el is felejtem,hogy nem én szültem a 6,5 éves fiamat és a 2,5 éves kicsilányomat .
Hiszem,hogy minden előre el van rendelve ,nagyon is jó oka volt annak,hogy a 8 lombikot végigjártuk,majd sajnos egy nagyobb terhességnél ikreket vesztettünk el,végül kárpótolt az élet és nem múlik el nap,hogy ne mondanék hálát a sorsnak a gyerekeimért.
Szia! Szerintem ha hiteles, elfogulatlan információkra van szükséged az örökbefogadásról, a Mózeskosár Egyesületet keresd meg: [link]
Ők nem foglalkoznak gyerekek örökbeadásával (ahogy a többi alapítvány), ingyen, elhivatottságból segítik a leendő örökbefogadókat, a már örökbefogdó szülőket és az örökbefogadottakat. Az egyesületben mindenki több évtizede a gyerekvédelemben (csecsemőotthonokban) dolgozó szakember, van lehetőség náluk egyéni beszélgetésre a kérdéseidről, tartanak klubokat örökbefogadóknak és -fogadottaknak, és mivel a felkészítő tanfolyamokat is ők tartják, mindent tudnak a témáról.
Ha nem tudsz/akarsz egyéni beszélgetésen részt venni náluk, akkor írhatsz e-mailt is nekik (pl. Dr. Dénes Zsuzsának), nagy örömmel segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!