Van itt ügyvéd? Családba fogadás megszüntetésének mi a menete? Ha kötelezik a gyámot, hogy a gyermekem adja át, akkor miért nem kapom már vissza? Bírósági végzés is kell?
Nem tudom, hogy melyik kategóriába tegyem fel a kérdésemet?! Igazából egy ügyvéd tanácsa kellene.
Kaptam egy Határozatot, amiben az szerepel, hogy:
A családba fogadást megszüntetik.
Felhívnak a szülői felügyelet jogainak gyakorlására.
Kötelezem a volt gyámot, hogy a gyermeket összes ruházattal, használati tárggyal, személyes holmival és irataival együtt adja át a szülőnek.
A határozat ellen a kézhezvételtől számított 15 napon belül illetékmentes fellebbezésnek van helye. A fellebbezési határidő elmulasztása esetén nyolc napon belül igazolási kérelem terjeszthető elő.
Az eljárás a gyám és az anya együttes kérelmére indult. Kérték a családba fogadás megszüntetését, mivel a családba fogadásra okot adó körülmény megszűnt.
A családba fogadást meg kell szüntetni, ha azt a szülő kérte. Az anya kérelmével kapcsolatban a gyámhivatal az apa meghallgatását mellőzte.
Na, most mentem, hogy elhozom a Lányomat, mert úgy értelmeztem, hogy a Gyámnak ki kell Őt adnia. De a GYÁM nem adta át, mert még nincs bírósági végzés.
Ez így igaz, hogy az is kell hozzá?
Akkor miért hívták fel a gyámot, hogy adja ki a Lányomat???
Kérlek szépen válaszoljatok, mert megőrülök!!!
Sajnos fel fog lebbezni a határozat ellen, mert Ő nem kérte a megszüntetését és most azért nem akarja kiadni, mert szerinte EZ NEM JOGERŐS???
Hogyan érjem el, hogy végre kiadja?
Annyit harcoltam ezért és mindenféle vizsgálatokon mentem keresztül.
Gyámügy csak holnap reggel lesz, ha lesz egyáltalán. Én holnap ovit akartam intézni. Mert dolgoznom is kell mennem.
A rendőrség segítségére még nm is gondoltam. De itt tök hül.ék. Köszi, megpróbálom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!