Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Menyire elitélendö az ha a...

Menyire elitélendö az ha a szülö anya apa ugy dönt hogy az egyik gyerek az apánál marad mig a másik az anyánál?

Figyelt kérdés
A párommal nem jövünk ki tönkrement a kapcsolatunk sajnos én nem tudok beválalni 2 gyereket ezért a fiu az apánál mig a kisebbík az nálam meg a lány marad. Nehéz szivvel de ez történt, mennyire sédrülhet a nagyóbbik a lány még elég kicsi? Hova kell mennem ez ügyben vagy elég a közös megálapodás? Köszönöm.
2013. ápr. 7. 22:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%
Hát én inkább bevállalnám a rossz kapcsolatot,minthogy bármelyik gyerekemet elhagynám..mert bárhogy is fogalmazunk ez elhagyás..a védőnő biztos felvilágosít,hogy kell ezt intézni..bár én sosem tennék ilyet :(((
2013. ápr. 7. 23:18
 12/23 anonim ***** válasza:
74%

hát szerintem ez a legrosszabb megoldás

egyrészt ezt én, mint anya nem élném túl :(

másrészt a gyerekeknek is ez a legrosszabb, mert szét lesznek választva

ennél még talán a közös felügyelet is jobb (bár nem vagyok a híve) hogy 1 hét anyánál, 1 hét apánál

de ha 1-et be tudsz vállalni, akkor 2-t miért nem ? meg gondold el, ha nálad lesz mindkettő, akkor apától kettő után kapsz gyerektartást, de ha 1 itt, 1 ott, akkor nem lesz gyerektartás, szóval ha az anyagiak miatt nem tudod bevállalni, akkor nem jársz jobban egy gyerekkel

2013. ápr. 7. 23:25
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Ez rettenetes. És még furább hogy elég könnyednek tűnsz .Nem ítélkezem.El rettenek. Remélem soha nem kell ilyen döntést hoznom.
2013. ápr. 7. 23:40
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

Számomra nagyon elítélendő hogy a testvéreket szét akarjátok választani! Olyan kicsik még,és így nagyon el fognak távolodni egymástól!:(

Akkor inkább már felváltva legyenek nálatok,ha meg annyira rossz a helyzeted akkor mind a két gyerek az apjánál!

2013. ápr. 8. 00:29
 15/23 anonim ***** válasza:
23%

Elég a közös megállapodás. Váltok is, vagy csak szétmentek?

A bíróságon ha elrendezitek a gyermekelhelyezést és ti úgy mentek oda, hogy ez a megoldás nektek jó, ezt akarjátok, akkor a bíróság beleegyezik.

Én sem biztos, hogy meg tudnék válni a másiktól, hiszen ő is kicsi még, de nem értem a többi hozzászólót miért kell ítélkezni anélkül, hogy ismernénk a pontos hátteret. Anyuka valamiért nem tud kettőt nevelni, az állami gondozás vagy bármi más helyett még mindig jobb, ha apuka neveli. Az a lenne a legjobb, ha nem ragaszkodnátok a kéthetente láthatáshoz, hanem ha megoldható, akkor gyakrabban.

2013. ápr. 8. 00:45
 16/23 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem senki sem ítélkezik!

Én elfogadom amit a kérdező ír,de komolyan még belegondolni is szörnyű hogy (ha nem is szó szerint)választanom kell a két kicsi gyerekem közül!:( Hiába fiú a nagyobb de akkor is még csak 2éves,és nagy/obb szüksége van az anyjára.

Mindenesetre akárhogy is döntötök mindig a gyerekek érdekei legyenek az elsők,ők a legkevesebbet szenvedjenek és ha lehetőség van rá nem kéne őket szétválasztani!!!

2013. ápr. 8. 00:59
 17/23 anonim ***** válasza:
90%
Egyik általános iskolai osztálytársamnál volt ilyen, de az úgy zajlott, hogy a 2 gyereket az anyának ítélték, de az apa a kisebbiket egyik nap elvitte az iskolából és nem adta vissza az anyjának. Végül sok-sok harc árán a kisebbik gyerek az apjánál maradt. Az anya közben alkoholista lett és egy idő után teljesen megszűnt a kapcsolat a két fél és a két gyerek között. A kisebbiket az apja szépen nevelte, született egy féltestvére is, a nagyobbik szintén alkoholista lett.:( Sajnos a kisebbnek sem alakult jól az élete. Főiskolás volt, amikor teherbe esett és ezért férjhez ment a barátjához. Még pici volt a gyerek, amikor a férjét lecsukták csalás miatt. Elváltak. Az apját egyszer csak szintén lecsukták sikkasztás miatt (bár valószínűleg csak belekeverték valamibe, nem igazán tudja senki elképzelni róla, mert nagyon becsületes ember, de ez sovány vigasz). A lány sehova sem tudott menni a gyerekkel (a mostohája nem engedte, hogy ott maradjon, az anyja hallani sem akart róla, más rokon nem volt) így 25 évesen anyaotthonban él a kb. 5 éves kisfiával.:( Nem mondom, hogy szorosan összefügg a szétválasztással, de ha a két testvér együtt marad lehet számíthattak volna egymásra és az egyik nem lesz alkoholista, a másik meg tudott volna kihez fordulni.
2013. ápr. 8. 06:38
 18/23 anonim ***** válasza:

szerintem egy 2 évesnek ez egész életére kihathat.

gondolj bele, elveszíti az anyját és a kishúgát egyszerre, mert 2 évesen nincs időérzéke, ő így fogja fel azt, hogy nem veletek él és napokig nem lát titeket.

nyilván a kicsivel te otthon vagy, gondolom ha ő az apukához kerül akkor bölcsibe kell vinni, nem? ez egy újabb sérül, anya távol tőle, a "betolakodó" kishugival, ő meg egyedül a bölcsiben.

ez egy ekkora gyereknek rengeteg változás, pont neki van most nagyobb szüksége rád.

persze ha ti így döntötök akkor ez van, túl fogja élni, kérdés, hogy lelkileg mennyire fogja megviselni.

mondjuk én az egész szituációt nem értem mert a kicsi még túl pici ahhoz, hogy dolgozni menj mellőle, akkor miért nem tudsz a naggyal is lenni? értem, hogy anyagiak, de ha apa bevállal egy gyereket akkor csak anyagilag is támogatná őket. legalább addig míg el nem mész dolgozni!

vagy mindkettő maradjon apánál inkább, de szerintem a tesók maradjanak egymás mellett

2013. ápr. 8. 09:52
 19/23 Golan Trevize ***** válasza:
90%

Soha nem választanám szét a gyermekeimet.

Elég nagy trauma nekik már az is, hogy a szülők szétválnak.

2013. ápr. 8. 10:09
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
"én nem tudok beválalni 2 gyereket" Miért szültél akkor? Ha nem lenne gond köztetek, és ne adj isten Apukával történik valami ? Akkor választasz a két gyerek közül ki kerüljön árvaházba? Vagy ezt mégis hogy gondolod?
2013. ápr. 8. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!