Mit lépnél ha a gyerekedet megharapná a bölcsiben egy másik gyerek?
Semmit nem tudsz tenni.
Állítólag én is haraptam néha a bölcsiben, pedig jó nevelést kaptam a szüleimtől és normális felnőtt lettem.
Ha még egyszer előfordul akkor azért szólj érte.
Kérj tanácsot a gondi nénitől. Mondd el, hogy nagyon bánt a dolog, és szeretnéd vele közösen leszoktatni erről a kisfiút. Üljetek le nyugodt körülmények között és beszéljétek meg, mit kellene teeni. Jutalmazás, büntetés stb. A gondi néninek biztos volt márjópár harapós "gyereke", biztos tapasztaltabb nálad e téren.
És ne felejts el beszélni az "áldozat" anyukájával, bcsánatot kérni és elmondani, hogy mindent megteszel, hogy megváltozzon a helyzet. Ha normális szülő, meg fogja érteni.
szólnék a gondozónak, hogy figyeljen. A gyereket meg betanítanám, hogy kerülje el azt a gyereket, vagy kiabáljon, ha harapni készül, esetleg vágja kupán.
Biztos borzasztóan hangzik, de mikor a gyerekem mondta, hogy bántották, mondtam, hogy üssön vissza, meg is tette. És arra is betanítottam, hogy kiabáljon, ha az óvó néni rángatja. Vissza is hallottam :) Persze nagyobb gyereknél ez jól működik, bár a 2,5 évesem is tanulékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!