Mikortól olvastatok esti mesét gyermeketeknek?
Kedves óvodapedagógus,
nem kötözködésnek szántam a soraimat, te viszont meglehetősen arrogáns és gőgös vagy az iskolázottságodra. Hadd nyugtassalak meg, én is egyetemet végeztem, sőt, gyermeklélektant is tanultam. (most jön majd az, hogy az MÁÁÁS :))
Engem nem érdekel az olyan szakember, aki az általad említetteket tanítja, nekem ő nem mérvadó. Én is a gyakorlati tapasztalataimból indulok ki, de mint három gyermekes édesanya.
Ha te nem olvasol/olvastál a három éves kor előtti gyermekednek, az a te dolgod, szíved joga, de másokat erre ösztönözni, meg egyenesen azt írni, hogy felesleges, eléggé túlzás.
S ne szívd mellre, hogy más vélemények is vannak, ez így természetes. Én sem akarom rád erőltetni a véleményemet. :)
Arrogáns te voltál, elég visszaolvasni cinikus kezdetét az első, rám reagáló soraidnak.
Ráadásul nem értem, milyen elméletiségemre utalsz, mintha csak "arra építenék"... A szakmám arról szól, hogy A GYAKORLATBAN pici gyermekeket nevelek, gondozok, játszok velük.
Nem vagyok elméleti szakember, és nem foglalkozom oktatással, köze nincs a szakmámnak ehhez, sőt, tiltva van a szakmámban, mivel 7 év alattit nem oktatunk, sőt, a direkt fejlesztés is árt nekik, ezért azt is mellőzzük. Látens módon tanulnak a kisgyermekek, alapvetően. Csak vészhelyzetre és napi rutinra szabad oktatni a kicsiket ("szájba rágni" ismereteket tehát csak ilyen, kivételes vonatkozásokban szabad).
Amint látom, az elméleti szakember valójában te vagy. Tanultál gyermekpszichológiát, de leszólsz, mert bátorkodom 3-nál több gyermeket egyidejűleg nevelni, gondozni A GYAKORLATBAN.
Unom már a fórum által felkért vitát provokálókat csak azért, h a fórum látogatottsága növekedjen... Ha meg te pont nem az vagy (bár a megnyilvánulásod stílusa épp olyan, mint nekik), akkor is gátolja,
hogy az ember a szakmai TAPASZTALATAIVAL (és nem mellékesen elméleti ismereteivel IS),
SEGÍTHESSE a kedves kérdezőket, és NE holmi felesleges vitára pazarolja az energiáját, mert a hozzád hasonlók (önvédelemre) provokálják, a segítő válaszuk megvédése érdekében, segítve ezáltal is az aggódó ill. bizonytalan szülőnek...
Sajnállak, kedves, hogy ennyire félreértesz mindent, és ennyire rossz kedved lett, amiért senki sem ájult el a szakértői véleményedről.
Nem írtam ilyet, hogy elméleti szakember vagy, és nem szóltalak le, mert x gyereket nevelsz. Amúgy sem ismerlek, honnan tudjam, mit csinálsz? Hogy szóltalak volna le ezért? Ezt már te magad magyaráztad bele a válaszomba, de nem tudom, miért.
Ha valóban vannak az oldal által felkért provokálók (amit nem hiszek, én ilyen jóhiszemű vagyok), akkor az egyik sokkal inkább te vagy, mint én. Mert én legalább fentebb leírtam a kérdésre a válaszomat, hogy nálunk hogy megy a meseolvasás. Te hogy csinálod a gyerekeiddel, ha vannak? Inkább erre válaszoltál volna.
Egy időben én is tanítottam gyerekeket, óvodás csoportom is volt. Sok kiváló pedagógussal dolgoztam együtt, de ilyen butaságot még soha senkitől nem hallottam, hogy három éves kor alattiaknak felesleges mesét olvasni, meg hogy fogyasztásra való ösztönzés a könyvek széles kínálata... inkább örülni kéne, ha egy szülő könyvet vesz a gyermekének, aki pedig örül ennek és fejlődik általa. Egyébként mi könyvtári könyveket is szoktunk kivenni a kicsiknek, azt nem is kell külön megvenni.
S hogy szerinted nincs rá igényük, nem értik meg...
Akkor hát én csupa zseni gyermekkel találkoztam, és az enyémek is géniuszok? Ez persze hízelgő, nem mondom. :)
Én mindenesetre nem vitatkozom veled, egyszer majd úgyis rájössz, mi a hiba, talán a saját gyermekeidet nevelve.
Provokálásról meg annyit, hogy nézz a saját pontjaidra... gondolom másoknak is írtál már butaságot, vagy bántó dolgot.
Nagyon szép, tartalmas hétvégét kívánok Neked, és családodnak! :)
Nem pazarlom energiámat a másik ember megnyilvánulásába nem létező dolgokat belemagyarázó kétszínű, képmutató, inkompetens provokátorokra.
Tisztelettel szoktam válaszolni legjobb tudásom szerint -kivéve a provokátoroknak, mert nem hagyom magam zaklatni!- és nem hagyom, h ezt bárki megzavarja, se hogy szándékosan belemagyarázzon nem létező szándékot részemről. Ez a kérdezők és a magam érdeke is egyben.
"Off: kedves óvodapedagógus, az én 2 éveseim vsz. nem olvasták a jegyzeteidet. ;)"
Miféle reagálás ez, csak mert valaki szakmai tapasztalatból ír...? Különös. Annyiféle érdekes meglátás születik, miért kell kipécézni a szakembereket...? Számos ponton fedésben van mondanivalója a többiekével, egyesek viszont kiforgatják a szavait... Egy gyermeknevelési szakember ráadásul többféle szemszögből képes megtapasztalni és megítélni a dolgokat, ez szerintem nem hátrányos, sőt... Ettől még számos szülő is jókat írt, mondom, több ponton hasonlót, mint a szakember, még is belekötött is valaki a szakemberbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!