Miért nem értik meg, hogy nem "locsolkodunk"?
EGyszerűen falra mászok ettől az ünneptől. Nem tudom, felétek mi a szokás, de itt ez már rég nem a szokásokról és az ünnepről szól, hanem a pénzről.
Amíg nem voltak gyerekeim sem szerettem, de most van 2,5 éves és egy 7 hónapos. El akartunk menni valahová, de elromlott az autónk, úgyhogy maradunk itthon.
Annak elleneére,hogy már évek óta, rokon-koma-jóbarát, midnenki tudja,hogy nem tartjuk a locsolkodást,csak azért is idejönnek.
Most amin végképp kiakadtam, két ismerőssel is találkoztam bevásárlás közben, és közölték, hogy
1. ők vasárnap jönnek, mert tudják akkor úgyis itthon vagyun..
2. a gyerek már előre ksizámolta kitől mennyi pénzt kap, és így meg tudja venni a várva várt valamit..
Komolyan mondom, hogy a hajam égenk áll,már most erre nevelni egy gyermeket.
És az egyik kedves ismerős ki volt akadva,hogy tavaly volt olyan hely ahol csak 1000 ft-ot kapott a fia.Tavaly is pont kinn voltunk az udavorn(mert azért be nem zárhatom a gyerekeket), amikor jöttek, és csak azért is. És egyszerűen nemértik meg,hogy nem áll szándékomban hogy pl a 7 hónapos gyerekem pacsuli szagú legyen.
Én viselem ezt csak ennyire rosszul? Pofátlan leszek, ha aki jön,mert bár udavrias vagyok, beengedem, süti üdítő-csokitojás adok nekik
Pofátlan leszek, ha aki jön,mert bár udavrias vagyok, beengedem, süti üdítő-csokitojás adok nekik
Ez miert pofatlansag? Mi mas kellene?
Bocs, Katikam/Pistikem, mi nem szeretjuk a locsolkodast, a kicsinek kulonben se tenne jot, eleg erzekeny. ja penzt sem adunk, tojas a szokas.
Mi kulfoldon elunk, halistennek itt sose volt locsolkodas
Nálunk nem szokás a pénz.pláne 1000ft? tuti nem.rokonoknak csoki.ismerősök nem jönnek ha igen akkor vagy a maradék csoki vagy semmi. akinek nem tetszik legalább nem jön jövőre.
8 hónapos kislány anyukája
Mi már elég jól leszoktattuk a locsolkodókat. 2 rokon gyerek jön,tőlük nem sajnálom az a kis pénzt, de ha bárki más jönne, tuti nem adnék pénzt! Esetleg tojást, ha egyáltalán beengedném! Különben is influenza szezon van, nem kell mindenféle embereknek jönni-menni a kislányaid körül.
Nálunk még az is tök jó, hogy amióta kicseréltük az ajtónkat, nincs csöngőnk! :))
Mi is nagyon utáljuk. Főleg, hogy ennyire anyagiasodott az egész. Tavaly apósoméknál voltunk, ott jött egy két ember, locsolkodtak, de csak a két unoka tesó kapott pénzt és ők is "csak " egy ezrest KETTEN.
Most a fiamat viszi az apja a két szomszéd nénihez,de csakis tojásért.
Régen emlékszem bezárkóztunk otthon és ha jött vki az ablakból néztük, de nem engedtük be. De a gyerek miatt ezt nem csinálom most még meg :D
Nem leszel pofátlan,végülis erről szól ez az egész eredetileg, nem a pénzről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!