Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem értik meg, hogy nem...

Miért nem értik meg, hogy nem "locsolkodunk"?

Figyelt kérdés

EGyszerűen falra mászok ettől az ünneptől. Nem tudom, felétek mi a szokás, de itt ez már rég nem a szokásokról és az ünnepről szól, hanem a pénzről.

Amíg nem voltak gyerekeim sem szerettem, de most van 2,5 éves és egy 7 hónapos. El akartunk menni valahová, de elromlott az autónk, úgyhogy maradunk itthon.

Annak elleneére,hogy már évek óta, rokon-koma-jóbarát, midnenki tudja,hogy nem tartjuk a locsolkodást,csak azért is idejönnek.

Most amin végképp kiakadtam, két ismerőssel is találkoztam bevásárlás közben, és közölték, hogy

1. ők vasárnap jönnek, mert tudják akkor úgyis itthon vagyun..

2. a gyerek már előre ksizámolta kitől mennyi pénzt kap, és így meg tudja venni a várva várt valamit..

Komolyan mondom, hogy a hajam égenk áll,már most erre nevelni egy gyermeket.

És az egyik kedves ismerős ki volt akadva,hogy tavaly volt olyan hely ahol csak 1000 ft-ot kapott a fia.Tavaly is pont kinn voltunk az udavorn(mert azért be nem zárhatom a gyerekeket), amikor jöttek, és csak azért is. És egyszerűen nemértik meg,hogy nem áll szándékomban hogy pl a 7 hónapos gyerekem pacsuli szagú legyen.

Én viselem ezt csak ennyire rosszul? Pofátlan leszek, ha aki jön,mert bár udavrias vagyok, beengedem, süti üdítő-csokitojás adok nekik

2013. márc. 30. 13:20
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Sajnos mi is itthon "szorultunk" én nem fogok ajtót nyitni nem érdekel, utálom ezt az egész ünnepet hogy semmi köze a rokonsághoz barátsághoz hanem boldog boldogtalan jön kérdezés nélkül.
2013. márc. 30. 13:26
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Pofátlan leszek, ha aki jön,mert bár udavrias vagyok, beengedem, süti üdítő-csokitojás adok nekik

Ez miert pofatlansag? Mi mas kellene?

Bocs, Katikam/Pistikem, mi nem szeretjuk a locsolkodast, a kicsinek kulonben se tenne jot, eleg erzekeny. ja penzt sem adunk, tojas a szokas.

Mi kulfoldon elunk, halistennek itt sose volt locsolkodas

2013. márc. 30. 13:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem szokás a pénz.pláne 1000ft? tuti nem.rokonoknak csoki.ismerősök nem jönnek ha igen akkor vagy a maradék csoki vagy semmi. akinek nem tetszik legalább nem jön jövőre.

8 hónapos kislány anyukája

2013. márc. 30. 13:30
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne nyiss ajtót, mi is itthon bujkálunk minden évben!:)
2013. márc. 30. 13:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi már elég jól leszoktattuk a locsolkodókat. 2 rokon gyerek jön,tőlük nem sajnálom az a kis pénzt, de ha bárki más jönne, tuti nem adnék pénzt! Esetleg tojást, ha egyáltalán beengedném! Különben is influenza szezon van, nem kell mindenféle embereknek jönni-menni a kislányaid körül.

Nálunk még az is tök jó, hogy amióta kicseréltük az ajtónkat, nincs csöngőnk! :))

2013. márc. 30. 13:40
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mi soha nem adunk pénzt. Csokitojás és ennyi. Ha ezek után is locsolkodni akar, akkor tegye.
2013. márc. 30. 14:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Megértelek.Nekem fiam van,apukája szokta vinni a szűk családi-baráti körbe,de én már a halom csokitojástól is frászt kapok.Nemhogy pénzt kapjon ezért,pláne,h keveseljem az ezrest!Ez gáz!Mi mindig megkérdezzük,h lehet-e menni locsolni,és mondjuk is,h nincs belőle gond ha nem,akivel akarom enélkül is tartjuk a kapcsolatot.De lányként én is utáltam mikor jöttek,egész délelőtt puccparádéban ülni otthon,fújjj.
2013. márc. 30. 15:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyedül a barátunk fia kap pénzt senki más. Elég szomorú hogy a szülő felháborodik hogy "csak 1000rest kapott".. hát én max annyit adok...
2013. márc. 30. 16:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Nálunk szokás, de retenetesen utálom!!!!! Tiszta büdös leszek, ragadok, aztán meg a jópofizás, csak mosolygok pedig már tökre elegem van a fáradt beszólásokból, minden évben ugyanaz.... ráadásul csak annyit szoktam kérni, hogy ne a hajamra fúják na azért is bodafújja mindegyik. Utálom! De nem is az, hogy fújnak egyet-kettőt, hanem percekig folyamatosan, engem már egyre jobban idegesít, most hagyom, hogy fújanak egyet és elmegyek, már annyira nem érdekel, hogy ki fog megsértődeni.... még nincs gyerekem, de nagyon gondolkozom rajta, hogy nem fogjuk tartani... ha lányom lesz, akkor elrejtek a házban/ udvaron tojást, csokinyuszit és plüsst, azokat megkeresheti, de én biztos nem hagynam, hogy 7 hónaposan megloccsolják, biztos lenne olyan aki ezért megsértődene, de kicsit sem érdekel... esetleg 2,5 éves korától anyit engedek, hogy mondjanak neki egy verset max. egy fújás, de ezen is nagyon gondolkozok, hogy ez se és ad egy tojást annak aki mondta a verset..., viszont ha fiam lenne, akkor tanulnék vele verset ugyanúgy elrejteném a csokikat, plüssöket... vennék neki vmi jobb illatú parfümöt és a nagyszülőket megloccsolhatja, de nem megyünk körbe az olyan ismerősökhöz, akiket egy évben egyszer ha látt.... de az biztos, hogy a kislányom kezét egész húsvét alatt nem engedném el :-)
2013. márc. 30. 17:06
 10/10 anonim ***** válasza:

Mi is nagyon utáljuk. Főleg, hogy ennyire anyagiasodott az egész. Tavaly apósoméknál voltunk, ott jött egy két ember, locsolkodtak, de csak a két unoka tesó kapott pénzt és ők is "csak " egy ezrest KETTEN.

Most a fiamat viszi az apja a két szomszéd nénihez,de csakis tojásért.

Régen emlékszem bezárkóztunk otthon és ha jött vki az ablakból néztük, de nem engedtük be. De a gyerek miatt ezt nem csinálom most még meg :D

Nem leszel pofátlan,végülis erről szól ez az egész eredetileg, nem a pénzről.

2013. márc. 30. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!