Oviban szobatiszta gyerek? Miért nem értik ezt sokan?
lehet nagy vitát indítok most,de kiváncsi vagyok a véleményekre:
-sokan miért háborodnak fel azon h az oviban nem pelenkáznak az ovónők?(hisz nem adottak a feltételek se hozzá ugy mint a bölcsiben,és ez régen se volt dolguk,nem most találták ki)
-sokak szeint várni kell a szobatisztasággal,mig egyszer csak magától szól a gyerek,persze nem azt értem ez alatt h eeröltetni kéne,én se tettem,na de egy 3 éves gyereknél nem lehetne már probálkozni?ilyen melegben neki is jobb lenne már ha nem a pelusba főne a feneke...szerintem a szobatisztaság is egy olyan dolog,ami magátol nem alakul ki,rá kell vezetni finoman a gyereket,segiteni neki,és tanitani,számomra olyan ez mint az evés,nem várhatjuk tőle hogy szoljon h ő magától akar enni,ha nem vezetjük rá,persze hogy nem akarja egyedül.
itt nem a másfélévesenbilireültetem dologrol beszélek,hanem mikor egy kb. 3 éves gyerekre mondják azt h nem hajlando a szobatisztaságra,és meg se probálta az illető szülő pelus nélkül,vagy az elsö baleset után inkább visszaadja a pelust.
Kérem a negativ kommenteket ha lehet kulturált formában irja meg mindenki,szivesen fogadom azt is,csak nem mindegy hogyan van leirva.Köszönöm.
szia,
nem szeretnék vitázni :) valahol mindkét oldalt megértem. mert ugye annyi gyerek mellett az óvodában már nincs kapacitás a pelenkázásra, de biztosan vannak olyan gyerkőcök is, akik egyszerűen nem szobatiszták még 3 évesen sem.
nálunk 100%-ra bejött az, hogy fejben kell megérnie hozzá!! 2,5 éves én már tavaly kezdtem szoktatni nagyon kevés sikerrel. voltak még próbálkozások, de hosszabb távon egyik sem működött. azután 1,5 hónapja haza jött a bölcsiből és közölte, hogy vegyem le a pelenkát, majd szól. gondoltam magamban, hát persze, de megtettem. azóta szobatiszta :) 3. naptól éjszakára sem engedte feltenni a pelust. persze vannak becsorgások, de alapvetően szól a pisinél és kakinál is. szóval Neki tényleg fejben kellett felnőni a feladathoz :)
Ági
Gratula:)kisfiam is ennyi idős,és szobatiszta.
Más ha egy gyereknél esetleg gond van(meg inkább a nappali szobatisztaságrol beszélek),na de mikor értelmes,mondatokban beszélő gyerekről van szó,aki mindent el tud mondani,akkor miért nem tud szolni h pisilni kell?És a szülő miért az ovitol várja a megoldást,h igenis törödjenek vele igy is?
Én egyetértek.
1. az óvodától, óvónőktől nem várható el, hogy rendszeresen pelenkázzon. Persze balesetek vannak, de ezzel nincs is gond egyetlen oviban sem, szerintem.
2. Egy 2,5- 3 éves gyereket már igenis erősen ösztönözni kell, hogy szobatisztává váljon. Nem vagyok híve én sem annak, hogy másfél éves gyereket erőszakkal szobatisztává tegyünk, de azt sem tartom normálisnak, hogy akár 4 éves korig is várjunk, amíg megérik rá... 3 évesen már érettnek kell lennie rá.
Az én lányom majdnem 3,5 évesen lett szobatiszta. Szerencsére pont ovikezdés előtt 2 héttel. Én hittem benne, hogy mire elkezdődik az ovi addigra megérik rá, és így is lett.
Az ovónőknek persze nem kötöttem az orrukra, hogy 2 hete még pelenkát hordott a gyerek. De nem is volt semmi gond, egész évben csak 2X hoztunk haza pisis ruhát, mindkétszer az udvaron voltak és nem ért be időben a vécére.
Csak azon lepődtem meg, hogy amikor 3 napos, ottalvós táborba mentek az ovival az ovónők azt kérték, hogy éjszakára vigyünk pelenkát azoknak a gyerekeknek, akik éjjel be szoktak pisilni. Végülis az én lányom amióta szobatiszta kb 5x pisilt be 1 év alatt és ez is inkább a felfázásra fogható, de nem szerettem volna ha a táborban pisis ágyban kellene aludnia, szóval vittünk junior bugyipelust éjszakára.
A tábor érthető mondjuk...nem akartak kellemetlenséget-otthagyni a pisis ágyat...
de te hittél a gyerekedben...
Mi még "kicsik" vagyunk, de elmesélném nálunk mi van, mert érdekes.
2 éves a csajom. Nagyon értelmes kislány, folyékonyan beszél stb. A kakihoz már 1 éves korától bilit kér, mert abba könnyebb belenyomni.
Tisztában van vele, hogy mire jó a pelus, és ha pisis akkor kéri a cserét.
Megpróbáltam, hogy itt a jó idő, gyönyörű Fifis Dorás bugyikat vettem neki ráadom. Hát a fruska mindig utólag szólt, hogy pisi van, cserét kér, és odapisilt a szőnyegre menjek takarítani.(mindezt vigyorogva) Kérdeztem tőle, hogy miért nem akar pilibe pisilni, hiszen ott van és olyan ügyes.
Figyeljetek! Azt válaszolta, hogy bilibe kakilni kell, a pelus meg biztonságos nem csorog be. Így!
Lehet más nagyobb gyerkőc is így van vele. Ragaszkodik a pelushoz, mert abban érzi biztonságban magát. Fél, hogy ha nincs rajt és baleset van esetleg nagyon leszidják (nálunk ez sosem történt meg, mindig biztattam, majd úgy döntöttem, várok egy kicsit még a mamánál majd fürcsizünk, kinn futkozunk az udvaron stb jó lesz akkor egy kisbugyi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!