Oviban szobatiszta gyerek? Miért nem értik ezt sokan?
lehet nagy vitát indítok most,de kiváncsi vagyok a véleményekre:
-sokan miért háborodnak fel azon h az oviban nem pelenkáznak az ovónők?(hisz nem adottak a feltételek se hozzá ugy mint a bölcsiben,és ez régen se volt dolguk,nem most találták ki)
-sokak szeint várni kell a szobatisztasággal,mig egyszer csak magától szól a gyerek,persze nem azt értem ez alatt h eeröltetni kéne,én se tettem,na de egy 3 éves gyereknél nem lehetne már probálkozni?ilyen melegben neki is jobb lenne már ha nem a pelusba főne a feneke...szerintem a szobatisztaság is egy olyan dolog,ami magátol nem alakul ki,rá kell vezetni finoman a gyereket,segiteni neki,és tanitani,számomra olyan ez mint az evés,nem várhatjuk tőle hogy szoljon h ő magától akar enni,ha nem vezetjük rá,persze hogy nem akarja egyedül.
itt nem a másfélévesenbilireültetem dologrol beszélek,hanem mikor egy kb. 3 éves gyerekre mondják azt h nem hajlando a szobatisztaságra,és meg se probálta az illető szülő pelus nélkül,vagy az elsö baleset után inkább visszaadja a pelust.
Kérem a negativ kommenteket ha lehet kulturált formában irja meg mindenki,szivesen fogadom azt is,csak nem mindegy hogyan van leirva.Köszönöm.
Kétségem sincs, hogy az oviknak csak kis részében fordul elő. Alaposan átgondoltuk, mielőtt ebbe az oviba irattuk és nem például ide a falusi lepratelepre, ahol aztán van minden tetütől elkezdve...
Itt, ebben az oviban, nem is volt még járvány sosem, miközben sorba zártak be az ovik Fehérváron, volt amit át is fertőtlenítettek.
Nálunk a 28-ból 25 gyerek folyamatosan járt oviba.
Én is tudnék idézni
Nálatok van hasmenés járvány? Rengeteg ilyen kérdés van, volt.
És ez egyértelműen nem cseppfertőzéssel terjed, hanem a higiéniai szabályok megsértésével.
Na a mi következetlen ovinkban nem volt még hányás- hasmenés járvány. De egyébként sem semmilyen. Se bárányhimlő, se influenza sőt volt ovi amit skarlát járvány miatt zártak be...
Mert nagyon következetesen betartják és betartatják az előírásokat.
jún.25., 10:32 -re:
Ez is egy meglátás, de nem biztos, hogy a te meglátásod a helytálló, mint ahogyan elképzelhető akár az is, hogy én tévedtem, vagy a velem egy véleményen levő, jelen kérdéskörben hozzászólt óvónő tévedett. Valóban vannak eltérések egyes óvodákban, mint említettem. Személyes tapasztalatom van 5-6 olyan óvodából (és tudtommal a túlnyomó részükre jellemző), ahol folyamatos bevett gyakorlat, hogy az óvodapedagógusok mindegyike és dajkák mindegyike kicseréli adott esetben a bekakilt , bepisil gyermek ruháját (utóbbiak ritka esetek, de előfordulnak, mivel ALAPVETŐEN -de nem tökéletesen- szobatiszta gyerek felvehető ÁLLAMI óvodába), és rendszeresen megtörli a popsiját ha kakiltak, ugyanakkor megmossa szappannal a felnőtt is a kezét ez után, és szokott ételt felszolgálni is.
(Mellékesen, ZÁRÓJELBEN jegyzem meg: megfordultam már olyan oviban -magánovi volt- ahova 2 éves kortól nem szobatisztákat is felvettek, ami már nehezen összeegyeztethető az óvodapedagógia szakmai elveivel, tehát a nevelés hatékonyságát rontja. Csak egyfajta példaként említem, hogy ott még dajka sem volt, mindent mi végeztünk... de ez tényleg túlzás, ez a másik véglet, evvel én se értek egyet.)
Ettől még lehet, hogy én tévedek afelől, hogy nem elegendő ilyen esetben a felnőtt részéről a szappanos kézmosás, ugyanakkor lehet, hogy te tévedsz abban, hogy az általad idézett óvodákban EMIATT lett volna fertőzés, járvány.
Elgondolkodtató, hogy minden ember szokott nagy dolgot végezni, utána kezet mosni szappannal, majd enni is szokott... tehát minden ember járványkeltő ezáltal, ha jól értem a szemléleted... De rendben, ez is egy meglátás, tudomásul veszem most is, és átgondolom ezt is mint egyfajta véleményt.
Szeretnélek megkérni, hogy ezentúl tartsd tiszteletben mások jóindulattal közölt véleményét, pláne, ha szintén van alapja véleményt mondani, mint pl. az illető e kérdéskörben beírt óvónőnek, meg mint pl. nekem mint szintén szakembernek; én se vagyok tévedhetetlen, többnyire mégis törekszem helyesen ráérezni a helyes reagálásra, cselekedetre, igyekszem megérteni a dolgokat, meglátást kialakítani dolgokról és kivitelezni, és ezért többnyire sikerül is, ha nem is mindig. Ezen tegnapi beírásod kapcsán kérem újra felülvizsgálni egyes beszólásaidat:
"Wtiger neked lételemed a kötözködés
Hiszen aki kicsit is járatos a dolgokban (mondjuk jár a gyereke oviba, bölcsibe) pontosan tudja, [...] jún.24., 14:03"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!