Egyszerűen elegem lett! Jól teszem hogy elpakolom az össze játékot?
2 kis gyerekem van , 3.-at várom....állandóan hajolgatok a szétszórt kacatok után de most úgy döntöttem mindent elrakokak a szekrénybe és ha akarnak játszani valamivel majd előveszem....elegem van hogy mindet csak szétszórnak de semmivel sem játszanak igazán.....
az előbb is rendet raktam, elmentem wc-re mire vissza értem már megint minden ki volt szórva, azóta sírógörcsöm van :S
egyszerűen nem bírom ezt az állandó kupit :SSSSSSSS
21 -es mintha csak Én lennék Te :) pont leírtad ami nálunk is van :)
Örülök hogy írtál ,köszi !!!
Sziasztok (lehet le leszek pontozva... no de min1)
5hetes a kicsim, és van egy 3 és fél évesem. Szóval nálunk az jött be, hogy amit nem pakol el maga után este akkor éjjel jön a pici manó és elviszi. Egyszer vitte csak el 3 napra amit elől hagyott. Azóta mindíg el van pakolva!!
Nálunk a gyerkőcök előtt mindíg minden az élére volt állítva, szép rend és tisztaság volt. Azóta a tisztaság maradt :) lejebb kell adni mert megörülsz!
Kitartást kívánok!!
"egy másfél évest egyenlőre
nem tudsz rávenni, hogy
elpakoljon..."
Dehogynem! A bölcsiben is elpakolják a dacos másfél évesek a játékokat, mert meg van tanítva nekik. Tényleg nevelés és tanítás kérdése az egész.
Engem se fogtok szeretni, de mindegy :)
Én azért pakoltam el a gyerek játékait, mert nem játszott semmivel, a "tábornok" jelző volt rám akkor a legenyhébb a környezetemben. Ma kérdeztem, mivel szeretne játszani. Legóval. Jó, levettem. Fél perc (szó szerint) múlva kiabál, menjek, mutat valamit. Gondoltam, épített valamit, amíg raktam a ruhákat a mosógépbe. Odamegyek és látok egy vödör legót. "Nézd, milyen szépen összepakoltam!"
Szóval én bármit megadnék, ha szétrámolna és játszana :)
Én azért alkalmaztam ezt az elpakolós módszert, hogy vonzóbbá tegyem a játékokat és ne legyen szem előtt mindig az összes, de sajnos nem jött be, ugyanúgy csak a műszaki cikkek hozzák lázba...
Szóval én a te helyedben elpakolnék, mert ha érdeklődnek a játékok után, kérni fogják (tanács: amikor kiválasztják, mivel akarnak játszani, lássák az összeset, mert lehet, hogy maguktól, kapásból nem jut eszükbe egy játék sem), ha pedig nem köti le őket a gyerekeknek szánt játék, akkor meg minek szaladjon az egész ház...
Én írtam azt, hogy egy másfél évest nem veszel rá...
Igaz, a bölcsiben elpakolják, de ott sem egyedül pakolnak, a gondozónők is segítenek...meg ott egymást húzzák..
meg biztos én vagyok a túl laza, és majd később (is) megőrülök majd, de úgy gondolom, hogy egy gyereknek ne az legyen egész nap a dolga, hogy rend legyen, inkább játsszon...szóval én nem veszem ezt olyan szigorúan, nálunk rumli van nap közben, és este hol egyedül, hol együtt pakolunk el 2,5 éves kislányommal.
Mondjuk neki van külön szobája, a mi szobánkba csak azt hozhatja át, amivel épp játszik..szóval nálam is van rendszer, csak kicsit lazább..:-))
Azt hiszem, én is le leszek pontozva :)
Én kezdetektől azt csinálom, hogy ha kb. 3 féle játék lekerül a polcról/dobozokból, és jönne a 4. - akkor összepakolom az előző három halmazt. Fiam ezt látja, és ő is kb. 1,5 éves kora óta összepakol maga után - hol segítséggel, hol noszogatással, hol magától.
Most 2 éves és a rendmániámat vitte magával a bölcsibe - ott ő pakol a többi gyerek után is :)
A gyerek amit lát, azt utánozza - és a "csordaszellem" otthon is működik!
Az hogy eldugdosod a játékaikat - szerintem - nem megoldás...
Ne kapj sírógörcsöt a kupitól, hanem vond be őket a pakolásba türelmesen(!), mert képesek rá!!!
Lányom 3 fiam 1,5 éves.Lánykám 2 hete mint egy kis angyal úgy pakol el.
A gyurmával óvatosan játszik,mert ha szétszórja és nem pakolja el,akkor tudja,hogy megy a kályhába.Egy kis darabot bedobtam,hogy lássa nem viccelek.Felfogta.
A pakolás meg úgy jött össze,hogy megbeszéltük,hogy az oviban is összepakolnak a gyerekek,ha mással akarnak játszani.Mondtam neki,ha szót fogadnak,akkor kapnak 1-1 doboz duplo-t.
Szót fogadtak és megkapták.Azóta ha bármivel játszani akar,akkor jön és szól,hogy ő most összepakol és játszhat az adott játékkal,ami főként a duplo.
Az ovi most nagy hatással van rá,főleg mikor múlthéten bent voltunk nyilt napon.Elbűvölte és látta azt amit mondtam neki,hogy ha vmivel nem játszanak,akkor azt el kell pakolni.
Én tavaly nyáron jutottam el erre a pontra a fiamnál, akkor volt 4 éves. Állandóan ment a balhé, hogy amivel nem játszik, azt tegye el, mielőtt valami mást elővesz, mert be volt borítva a lakás játékokkal. Egyszer csak elegem lett, megmondtam neki, hogy most vagy elpakol, vagy én pakolok el, de akkor megy minden a szekrény tetejére. Hát nem pakolt el, úgyhogy fogtam egy zsákot, beletettem mindent, és tényleg feltettem a szekrény tetejére.
Persze szép lassan visszakerültek hozzá a játékok, de egyesével, és nem kapott másikat, amíg az előzőt elöl volt. Azóta nagyjából rend van. Most az a szabály, hogy a szobájából nem hozhat ki játékot, elvégre arra való a szobája, hogy ott játsszon, kivéve persze az olyan játékok, amikkel együtt játszunk, pl. társas, gyurma, vagy ilyesmik, illetve a másik szabály, hogy este, fürdés előtt ami esetleg elöl marad (a szobájában), azt el kell pakolni. Ha valami játékot kihoz a szobából, és ott is felejti, akkor szólok, hogy vigye vissza. Ha nem viszi vissza, akkor elteszem az adott játékot pár napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!