Mit gondoltok, ha elpakolom a 2,5 éves kislányom játékait, akkor hajlandó lesz végre azzal az egy elől hagyott dologgal legalább 10 percig egyfolytában játszani?
Két szintes a házunk. A kislányom szobája az emeleten van, de a földszinti nappaliban élünk, ezért itt az összes játéka is. Minden szem előtt van, rengeteg játéka van, a barátnőm viccelődött is, hogy olyan mint egy játszóház:)
Az a baj, hogy egyáltalán nem játszik semmivel, kapkod egyik dologtól a másikig. Elővesz egy könyvet, de a szeme sarkából meglátja a gyurmát, akkor azt is kinyitogatja, de közben akkor a duplóhoz vagy a babához rohan és így tovább.
Elvárható lenne, hogy türelmesen üldögéljen és csináljon is valamit, mert így egyfolytában nyaggat, mert látszólag unatkozik és csak ténfereg a lakásban vagy hajigál, nyitogatja a szekrényeket, turkál mindenhol, hogy valami újat találjon.
Rakd el a felét, hogy egyáltalán ne legyen szem előtt..
A többit pedig rendezd át, ami hátul volt, most legyen elöl.
Szerintem ez be fog válni.
Igen nállunk is az hozta meg a változást mikor a nappaliból bepakoltam a szobájába a játékokat egy nagy magas polcra és mindíg mikor felkeltünk,átöltöztünk,kiválasztottunk2-3-at és kivittük a nappaliba!Azóta sokkal hosszabban játszik velük és hát így van olyan játék ami csak másfél két hetente kerül a kezébe és úgy tud neki örülni mintha új lenne!
Ti meg csináljátok azt hogy veszel neki egy kis kosarat és abba pakoljátok majd úgy viszizek le a földszintre a nappaliba,az még külön varázs neki,olyan mintha vásárola a boltba és kosárba teszi akár műanyag bevásárló kosarat is vehetsz neki amibe belepakoljátok azt a 2-3 játékot csak azt segtened kell levinni a lépcsőn de sztem tuti teszene neki!
Köszönöm a válaszokat.
Mindent felvittem a szobájába, csak a könyvek felét, a gyurmát és a ceruzákat, kifestőket hagytam lent a nappaliban, mert itt van a kis asztala is.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy beválik, mert sokkal nyugodtam mint délelőtt volt.
Én is úgy gondoltam, hogy naponta lehozunk 2-3 játékot, nem engedek többet, csak másnap.
Kíváncsi vagyok, lesz e változás és megoldást jelent e ez.
Már takarítani sem lehetett a sok játéktól, nem beszélve arról, hogy a karácsonyfát is fel kell majd valahova állítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!