Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hol lehet az igazság? Mit...

Hol lehet az igazság? Mit csináljak másképp? Neveletlen? Figyelmetlen? Vagy valami más?

Figyelt kérdés

Kislányom 4 éves, elég akaratos, olykor még most is hisztizik (főleg tömegben, azt rosszul viseli). Itthon tökjó gyerek (legtöbbször :))). Szerintem szigorúságban és következetességben úgy az erős átlagszülő körül vagyok. Apa nem, ő mindent ráhagy, csak ne kelljen vele vesződni, plusz őt is így nevelték.

Bizonyos dolgokban későn érő, pl későn kezdett beszélni, de pont ebben ma már nagyon ügyes, gazdag a szókincse stb. Bizonyos dolgokban kis különc, pl abszolút nem zavarja, ha csúfolják az oviban (hogy maszatosan eszik vagy hogy kócos) és elég jól elvan egyedül, de nem is idegenkedik a gyerekektől, ő is kezdeményezi a közös játékot, de nehezen alkalmazkodik a másik gyerekhez, a közös ötletlésre még nem érett meg.

A kényszert rosszul viseli, az erőltetés mindig olaj a tűzre nála. Ha nincs szigorú kontroll alatt, azonnal kisiklik a szófogadás kötelezettsége alól, egyből kihasználja a helyzetet, viszont fél a büntetéstől, én legalábbis ezzel tudom őt megfogni (bünti = kisszobába küldés).

Óvónők szerint nagyon szófogadatlan (nyilván ott a szigorú kontroll nehezen megoldható). Elküldték nevtanba, ott figyelmi problémára gyanakodnak, ezzel én nem értek egyet. (Igaz, az hogy őt nem érdeklő feladatokra nem igazán figyelt, de sokkal jobb lett volna, ha én nem vagyok ott, és így nem tud folyton hátraforogni engem keresve, plusz a vizsgálat kb egy órás volt, ő meg csak 4 éves...) Itthon megcsináltunk pár feladatot (persze nem egyórás terjedelemben), ami ott nem ment, és itthon tökéletesen megoldotta. Ráadásul aki egymás után 5 db 48-as kirakóst kirak, annak csak kell tudni figyelni. Szerintem.

Az óvónők azt sugallják, hogy nem nevelem elég szigorúan. nem állítom, hogy sosem szenved csorbát a következetességem, de szerintem szigorú vagyok.

Nem tudom, hol lehet az iagzság. Ha ebből le tudsz szűrni valamit, kérlek, írd le a vélemyényedet.

2013. márc. 25. 13:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom 4,5 éves, ovis.

Vele nincs ilyen gond, de azt gondolom, hogy biztos van valami alapja annak, amit az óvónők, és a nevtanban mondanak. valószín ott is van egy bevett gyakorlat, amit minden 4 évesnél figyelnek.

Lehet, hogy csak az ovis közeg nem tetszik, és így adja a tudtukra. Nem figyeléssel, rosszalkodással.

A lányom meg pont fordítva van, itthon nyafog, hisztizik, az oviban minta gyerek. :)

És imádja is az ovit.

Szóval nem biztos, hogy a figyelemmel, vagy a neveléssel van gond, de valami nem kerek nálatok, az tuti.

De lehet mégis a nevelés, vagy az ovit nem szereti, vagy ez figyelemfelhívás. Kis tesó van? stb...

nehéz, neked kell erre választ találni. :)

2013. márc. 25. 13:29
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Sosem fogom megérteni miért nem a saját környezetében vizsgálják a gyereket. Nem azért, de idegenben még én is szarul teljesítek, nemhogy egy gyerek.

Az óvónők milyen konkrétumokat mondtak? Mire panaszkodnak? Ha otthon rendes, akkor azért az óvónőkben is lehet valami hiba.

Nem gondoltál még rá, hogy elviszed sportolni rendszeresen pl úszni.

2013. márc. 25. 13:30
 3/19 A kérdező kommentje:
Köszi. Nincs kistesó. Tudom, hogy nekem kell választ találni. Ezen agyalok már hetek óta, kezdek becsavarodni. Belülről minidg nehezebb megítélni a helyzetet, és nekem úgy tűnik, a mi esetünkben a kívülállók pedig felületesen ítéltek meg bennünket. Azért írtam ki a kérdést, hátha valaki ráismer a saját gyerekére, ahol hasonló helyzet volt, és elmondja, mi lett velük.
2013. márc. 25. 13:33
 4/19 A kérdező kommentje:
Most próbáljuk megtalálni neki a megfelelő tornát/foglalkozást. Hát hogy mire panaszkodnak az óvónők, most próbálok a megfogható dolgkora szorítkozni. Pl. foglalkozáskor feláll a szőnyegről. Piszkálja az óvónő asztalán lévő dolgokat. Átbújuk az óvónő lába között (ilyet itthon egyszer se csinált). de nem is az a baj, hogy mit csinál, hanem hogy ha rászólnak, akkor se hagyja abba. Valahogy ezek így olyan piti dolgoknak tűnnek, de mikor az óvó mondja, olyna, mintha óriási probléma lenne. Nem értem, kezdem elveszíteni az ítélőképességemet.
2013. márc. 25. 13:38
 5/19 anonim ***** válasza:

Az nem lehetséges, hogy mivel otthon is szigorúan van fogva, az oviban "kihasználja", hogy lazíthat? Illetve mivel ott nincs büntiszoba, azt hiheti, hogy nincs bűn sem?

Otthon a büntiszobán kívül van más következménye a bűnnek? Úgyértem valódi, egyenes következménye, nem "csak megtorlás"?

Amit leírsz, nekem az derül ki, hogy a helyes úton(szófogadás) csak a büntetéstől való félelem tartja.

2013. márc. 25. 13:38
 6/19 anonim ***** válasza:
Szia mintha a kislányomat írtad volna le, csak ő fél évvel fiatalabb, mindig gyötört a kérdés és mindig aggódtam, mindenféle vizsgálatra elvittem a picikémet, nem volt megfelelő diagnózis, majd felkerestem a Vadaskertet friss az élmény sajnos,még nem tudom feldolgozni, hogy az én gyönyörű mosolygós, kedves, bújos, puszilkodós kislányom sajnos autizmus sprektumzavarral él.
2013. márc. 25. 13:40
 7/19 A kérdező kommentje:

Milyen valódi következményre gondolsz? Hogy ha magára önti a poharat, vizes lesz a ruhája? Az oviban büntiszék van, vagy az öltözőbe küldik büntibe. Amúgy természetesen jutalom is van, itthon legalábbis. Nekem ritkán kell büntetnek, elég ha kilátásba helyezem a büntit.

Szerintem egy óvodásnak még nincs kialakult felettes énje, őket a jutalom meg a büntetés tartja a helyes úton.

2013. márc. 25. 13:42
 8/19 anonim ***** válasza:

Na igen, ezeket tényleg nem szeretik az óvónők, ha ilyeneket csinálnak a gyerekek. És tényleg, nem kéne felállni, stb.

Szeret oviba járni?

2013. márc. 25. 13:42
 9/19 A kérdező kommentje:
Az túlzás. Elviseli.
2013. márc. 25. 13:43
 10/19 anonim ***** válasza:
És tényleg nem nagy bűn, de gondold el, ha foglalkozás van, és a 20 ból 18 gyerek rohangálna, akkor mit csinálna, hogy foglalkozna velük?
2013. márc. 25. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!