Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi az igazság? Miért mondják,...

Mi az igazság? Miért mondják, hogy nem szabad háton feküdni? Ugye nem árt a babának? 37 hetes vagyok és pici a baba olyan 2300 gr

Figyelt kérdés
2013. márc. 9. 17:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nem árt neki, ha neked így kényelmes, feküdj így
2013. márc. 9. 17:08
 2/12 anonim ***** válasza:
Nekem soha senki, orvos vagy védőnő nem mondta, hogy tilos lenne hanyatt feküdni terhesség alatt, viszont nagy súlyú babám volt, így a terhességem vége felé, ha hanyatt feküdtem, én nagyon rosszul lettem. Egyszerűen nyomott belül így mindent a babám. Nem volt kényelmes. Csak oldalt tudtam feküdni.
2013. márc. 9. 17:14
 3/12 anonim ***** válasza:
Én is azt hallottam, hogy nem szabad, erek miatt a hátadon, de sajnos nem jegyeztem meg pontosan, de valami olyasmi, hogy így elnyomom, elzárom az ereket és nem tud normálisan keringeni a vér A kórházban szóltak rám, mert egy héttel szülés előtt már bent feküdtem, pedig nekem kényelmes volt úgy.
2013. márc. 9. 17:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg azért mert háton fekve a méh nagy súlya nyomja vena cava nevű vénát és emiatt ájulást okozhat ha úgy fekszik vki. De nyilván ha nem vagy rosszul és nem esik rosszul ha háton fekszel akkor feküdj úgy.

Én feltámasztva aludtam a vége felé mindkét terhességemnél tehát háton de félig ülve. Ha lefeküdtem vízszintesen akkor irtó rosszul lettem hányinger, ájulás kerülgetett.

2013. márc. 9. 17:24
 5/12 anonim ***** válasza:
4 es vagyok na megtaláltam véna cava inferior szindróma, ez a pontos neve.
2013. márc. 9. 17:25
 6/12 anonim ***** válasza:
Jól írják, nem tilos, csak nem a legjobb háton feküdni, mert így a baba nyomja a főbb ereket, ami oxigénhiányhoz vezet (pl. ájulás). Ezért sem jó az a gyakorlat, ami manapság a szülészeteken folyik, hogy automatikusan fektetik fel a szülőágyra a nőket, mert így az erek elnyomása miatt leeshet a szívhang... De ha nem érzed rosszul magad tőle, nyugodtan feküdj úgy!
2013. márc. 9. 18:07
 7/12 anonim ***** válasza:
én nem is hallottam erről...én csak háton tudok aludni, mert oldalt fáj a hasam(szúr, feszít)...baromi kényelmetlen de ez van, máshogy nem megy, muszáj vagyok háton...de nem hinném, hogy bármi baj is lenne, ha háton fekszel
2013. márc. 9. 18:48
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem soha senki nem mondta, hogy nem szabad. Én oldalt nem is tudtam feküdni, mert fájt a hasam. :)
2013. márc. 9. 19:34
 9/12 frászkarikaborsó ***** válasza:
én úgy tudom azért nem szabad mert elnyomja a hasi ereket ami miatt a méhlepény keringése is romolhat. Nem tudom mi benne az igazság de nekem nem is volt kényelmes soha háton feküdni.
2013. márc. 9. 20:07
 10/12 anonim ***** válasza:
én is úgy tudom, ahogy frászkarika, h romlik a baba vérellátása, ha a kismama háton fekszik. de sem nődoki, sem védőnő nem mondta soha, itt olvastam csak. ha a hétadon fekszel és baj van, a tested úgyis jelez és automatikusan pozíciót váltasz. nekem gerincferdüése van, plusz a csigolyáim spirál alakban el vannak kicsit fordulva, ezért a gerincemnek kimondottan jólesik néha kemény felületen hátradőlni egy pocakkal állós nap után. érzem és hallom is, ahogy "kiroppan" ilyenkor. de tény, h néha olyan zsibbadó érzés fog tőle el a pocakomban és már fordulok is oldalra.
2013. márc. 9. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!