Mit csináltok, amikor elszakad a cérna?
A lányom 2 éves. A mai napunk rémes. Reggel óta nyűglődik, semmi nem jó neki, egész nap csak sír mindenért. Most épp nem akar aludni, ami nem akkora baj, de pihenni sem. Üvölt, vergődik, kiabál.
Én meg szívem szerint kiszaladnék már a világból is. Ilyenkor mit csináltok, amikor ennyire nyűgös a kicsi? Milyen praktikátok van?
Találok valamit, valami elfoglaltságot, amitől lenyugszik.
Vagy addig addig beszélek hozzá szépen és simogatom, ölelgetem, akkor is, ha hisztisen ellenáll, míg rájön, hogy tök fölöslegesen hisztizik és abbahagyja.
A legrosszabb, amit ilyenkor egy szülő tehet, hogy ha nekiáll kiabálni és kiborul. Mert attól nem hogy nem fog lecsillapodni a gyerek, csak még jobban fokozza a hisztit.
Megcsinálhatod azt is, én még azt is szoktam, mikor nincs olyan nyugodt napom, hogy pár percre elvonulok és nem veszek róla tudomást. Pár perc múlva jön és ül az ölembe és már nem hisztizik.
Nahát, az én egyévesemet kitolhatnám a világból, akkor se alszik el....
Valami játékot kellene kipróbálni, amihez te is kellesz, leültök, és játszotok.
Igen, a babakocsin mosolyogtam én is, utoljára 7 hónaposan aludt a babakocsiban. :)
Most épp kiegyeztünk abban, hogy mesét néz, én meg megiszok egy kávét. De nem akarom, hogy mindig a mese legyen a megnyugvás.
Kedves első és utolsó!
Egy 10 hónapos és egy 2 éves gyerek között nagyon nagy különbség van ám.
Egy 2 éves gyereket már nagyon babakocsiba sem tesznek bele, főleg, nem nagyon alszik el benne.
De majd rájössz egy pár hónap múlva.
Egy ideig igen, pár hónapos korig működik, hogy beleteszem a kocsiba, elviszem sétálni és elalszik, de csak egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!