Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik nem pedagógusok és nem...

Akik nem pedagógusok és nem jár nekik 12 hét nyári szünet ők hova teszik a pl.7-8 éves gyermekeiket ha nincsenek nagyszülők illetve ők is dolgoznak?

Figyelt kérdés

#iskola #NYÁRI SZÜNET
2013. márc. 20. 19:41
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
82%

A kérdés az volt, hogy ki hova teszi a gyerekét nyári szünetben, nem az, hogy milyen jó vagy rossz a tanároknak. Miért kell megint egymást ba...tatni? .... Annyira szomorú, hogy itt mindig csak egymásnak estek ahelyett, hogy segítenétek...

Nekem a bölcsi 3 hét leállása igen komoly gondot jelentett, nem beszélve az ovi 5 hetéről.. nem is merek belgondolni, hogy mi lesz az iskolában...

Anyámék 260 km.-re laknak, de dolgoznak is. Anyósomék dolgoznak, dédi már nincs olyan állapotban , hogy vállalja a két gyereket egész napra.

A szabimat közel sem akkor veszem ki amikor akarom, nálunk is időarányosan minden hónapban ki kell venni, és szarnak rá, hogy nekem ovileállás van. Közölték, egyszerre max 1 hétre megyek el- mellékesen megjegyzem ebből következik az is, hogy vagy én, vagy férjem vagyunk otthon a gyerekekkel, ezért együtt nem is vagyunk együtt egész nyáron, nem beszélve nyaralásról... mert másképp nem tudjuk megoldani.

Nálunk is az vetődött fel a faluban, hogy több szülő összeáll és beosztják a nyarat, mikor ki van szabin, és bevállal mindenki egy hetet, de akkor egy kész ovodai csoporttal... Más megoldást nem látok, ha nincs pénz bébiszitterre...

2013. márc. 20. 22:41
 22/38 anonim ***** válasza:
64%

Azért utolsó mert direkt úgy van feltéve a kérdés, hogy veszekedés legyen, ha a kérdező nem akarta volna a vitát ezt kérdezi.

Nyári szünetben amikor dolgoztok, ti kire bízzátok a gyerekeket?

2013. márc. 21. 09:02
 23/38 anonim ***** válasza:
60%
Így van, a kérdés provokáló azzal a 12 hét nyári szünettel é pedagógussal,kihangsúlyozva.Így van,akinek szúrja a szemét,miért nem tanulta ki ezt a mesterséget?Nem azért,de egy napot sem adnék,addig sem bírná,aki nem tudja,aki nincs benne.És,hogy a kérdésre válaszoljak: nagyszülők,napközis táborok,rokonok.Megjegyzem én a lányomat nyáron amikor muszáj volt bemenni a suliba vittem magammal,hát sose nézték jó szemmel,de ez egy másik lapra tartozik.
2013. márc. 21. 10:28
 24/38 anonim ***** válasza:
78%

Pedagógusok azért vállaták,mert ez a szakma teszik nekik. Úgy beszélnek a pálya nehézségéről mintha más szakmának nem lenne. Pl. embereket irányítani sem könnyü!

a pro

2013. márc. 21. 21:09
 25/38 anonim ***** válasza:
45%

Persze, mindenki olyan szakmát választ magának, ami tetszik neki. A tanítás hivatás.

Tudod, kedves előző, itt csak azzal van a baj, hogy sokan csak eddig jutnak el, hogy "Milyen jó a pedagógusnak, mert egész nyáron otthon van!" Azt mondjuk senki nem veszi figyelembe, hogy a pedagógus nem fejezi be ott a munkáját, hogy kijön az ajtón, otthon pedig nyugodtan csinálja a ház körüli teendőket..., hanem folytatja ott, ahol abbahagyta a suliban. Ezért nevezik ezt hivatásnak. Nem is panaszkodik ezért egy pedagógus sem, csak szarul esik, mikor egy ilyen kérdést olvas az ember valahol.

2013. márc. 21. 22:09
 26/38 anonim ***** válasza:
59%

Jaj, istenem. Pedagógusok, vagy sem , itt a válaszokból is hiányzik az inteligencia...

A kérdésre válaszolva: már előre félek, nekem nyáron megy bölcsibe a kicsi, és talán meg tudjuk oldani a nagyszülőkkel, bár nincsenek nagyon fényes eü. állapotban. Bele sem merek gondolni hogy mi van ha betegek:(

2013. márc. 24. 20:12
 27/38 anonim ***** válasza:
42%

Jaj, Istenem...

Te pedig gyakorolhatnád egy kicsit a helyesírást, mert a válaszodból meg az hiányzik! :)

Különben nagyon provokatív a kérdés, a pedagógus szót bele sem kellett volna írni! Erről ennyit!

2013. márc. 24. 20:40
 28/38 anonim ***** válasza:
50%

Én eüs vagyok, gyerekekkel foglakozom, ami azért jó, mert sem év közben, sem pedig nyáron nem lehet szabira menni, mindezt dipl. minimálbérért. Év közben azért nem, mert sok a beteg gyerek, nyáron meg azért mert sok a beteg gyerek, aki év közben nem tudott jönni.

Nem nyafogok, mert én választottam, amikor ilyen pályára léptem, tudtam, hogy ez a sok munk és kevés pénz helye, de azt én sem tudom, hogy az én gyerekeimmel ugyan mi lesz nyáron :S

2013. márc. 24. 21:09
 29/38 anonim ***** válasza:
74%

"Azt mondjuk senki nem veszi figyelembe, hogy a pedagógus nem fejezi be ott a munkáját, hogy kijön az ajtón, otthon pedig nyugodtan csinálja a ház körüli teendőket..., hanem folytatja ott, ahol abbahagyta a suliban."

Előző vagyok és szeretném erre reagálni, hogy a dolgozó emberekek 90 %-ának nem ér véget a munkája a munkaidővel, nem csak a pedagógusok keresztje ez. Én eüsként mondom ezt, de a férjem pl mérnök, ő is dolgozik még itthon is, de a barátaink többsége is, legyen az pedagógus, ügyvéd vagy asszisztens.

2013. márc. 24. 21:12
 30/38 anonim ***** válasza:
55%

Off:

3 évet tanárkodtam, nagyon szerettem de rohadt megterhelo volt. Majd átmentem egy multihoz, napi 8 óra munka és ugrándoztam örömömben, hogy mennyi szabadidom van. Tanárként soha nem tudod azt mondani, hogy készen vagy a munkával. Mindig lehet többet készülni, többet számonkérni ezáltal többet javítani otthon. A multinál mikor kiléptem a kapun magam mögött hagytam a melót. Ja és tanárként szervezd meg az ünnepeket, készülj az osztállyal, vidd oket osztálykirándulásra, vegyél részt az értekezleteken délutánonként és persze ne bosszantsd fel magad a diákokon, legyél mindig topfit akármilyen szr kedved is van. Nem tudsz elvonulni egy nyugisabb zugban mert x szempár állandóan rádszegezodik és figyel.

Kicsit jobban meg kéne becsülni a tanárokat...

2013. márc. 24. 21:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!