Akik nem pedagógusok és nem jár nekik 12 hét nyári szünet ők hova teszik a pl.7-8 éves gyermekeiket ha nincsenek nagyszülők illetve ők is dolgoznak?
A kérdés az volt, hogy ki hova teszi a gyerekét nyári szünetben, nem az, hogy milyen jó vagy rossz a tanároknak. Miért kell megint egymást ba...tatni? .... Annyira szomorú, hogy itt mindig csak egymásnak estek ahelyett, hogy segítenétek...
Nekem a bölcsi 3 hét leállása igen komoly gondot jelentett, nem beszélve az ovi 5 hetéről.. nem is merek belgondolni, hogy mi lesz az iskolában...
Anyámék 260 km.-re laknak, de dolgoznak is. Anyósomék dolgoznak, dédi már nincs olyan állapotban , hogy vállalja a két gyereket egész napra.
A szabimat közel sem akkor veszem ki amikor akarom, nálunk is időarányosan minden hónapban ki kell venni, és szarnak rá, hogy nekem ovileállás van. Közölték, egyszerre max 1 hétre megyek el- mellékesen megjegyzem ebből következik az is, hogy vagy én, vagy férjem vagyunk otthon a gyerekekkel, ezért együtt nem is vagyunk együtt egész nyáron, nem beszélve nyaralásról... mert másképp nem tudjuk megoldani.
Nálunk is az vetődött fel a faluban, hogy több szülő összeáll és beosztják a nyarat, mikor ki van szabin, és bevállal mindenki egy hetet, de akkor egy kész ovodai csoporttal... Más megoldást nem látok, ha nincs pénz bébiszitterre...
Azért utolsó mert direkt úgy van feltéve a kérdés, hogy veszekedés legyen, ha a kérdező nem akarta volna a vitát ezt kérdezi.
Nyári szünetben amikor dolgoztok, ti kire bízzátok a gyerekeket?
Pedagógusok azért vállaták,mert ez a szakma teszik nekik. Úgy beszélnek a pálya nehézségéről mintha más szakmának nem lenne. Pl. embereket irányítani sem könnyü!
a pro
Persze, mindenki olyan szakmát választ magának, ami tetszik neki. A tanítás hivatás.
Tudod, kedves előző, itt csak azzal van a baj, hogy sokan csak eddig jutnak el, hogy "Milyen jó a pedagógusnak, mert egész nyáron otthon van!" Azt mondjuk senki nem veszi figyelembe, hogy a pedagógus nem fejezi be ott a munkáját, hogy kijön az ajtón, otthon pedig nyugodtan csinálja a ház körüli teendőket..., hanem folytatja ott, ahol abbahagyta a suliban. Ezért nevezik ezt hivatásnak. Nem is panaszkodik ezért egy pedagógus sem, csak szarul esik, mikor egy ilyen kérdést olvas az ember valahol.
Jaj, istenem. Pedagógusok, vagy sem , itt a válaszokból is hiányzik az inteligencia...
A kérdésre válaszolva: már előre félek, nekem nyáron megy bölcsibe a kicsi, és talán meg tudjuk oldani a nagyszülőkkel, bár nincsenek nagyon fényes eü. állapotban. Bele sem merek gondolni hogy mi van ha betegek:(
Jaj, Istenem...
Te pedig gyakorolhatnád egy kicsit a helyesírást, mert a válaszodból meg az hiányzik! :)
Különben nagyon provokatív a kérdés, a pedagógus szót bele sem kellett volna írni! Erről ennyit!
Én eüs vagyok, gyerekekkel foglakozom, ami azért jó, mert sem év közben, sem pedig nyáron nem lehet szabira menni, mindezt dipl. minimálbérért. Év közben azért nem, mert sok a beteg gyerek, nyáron meg azért mert sok a beteg gyerek, aki év közben nem tudott jönni.
Nem nyafogok, mert én választottam, amikor ilyen pályára léptem, tudtam, hogy ez a sok munk és kevés pénz helye, de azt én sem tudom, hogy az én gyerekeimmel ugyan mi lesz nyáron :S
"Azt mondjuk senki nem veszi figyelembe, hogy a pedagógus nem fejezi be ott a munkáját, hogy kijön az ajtón, otthon pedig nyugodtan csinálja a ház körüli teendőket..., hanem folytatja ott, ahol abbahagyta a suliban."
Előző vagyok és szeretném erre reagálni, hogy a dolgozó emberekek 90 %-ának nem ér véget a munkája a munkaidővel, nem csak a pedagógusok keresztje ez. Én eüsként mondom ezt, de a férjem pl mérnök, ő is dolgozik még itthon is, de a barátaink többsége is, legyen az pedagógus, ügyvéd vagy asszisztens.
Off:
3 évet tanárkodtam, nagyon szerettem de rohadt megterhelo volt. Majd átmentem egy multihoz, napi 8 óra munka és ugrándoztam örömömben, hogy mennyi szabadidom van. Tanárként soha nem tudod azt mondani, hogy készen vagy a munkával. Mindig lehet többet készülni, többet számonkérni ezáltal többet javítani otthon. A multinál mikor kiléptem a kapun magam mögött hagytam a melót. Ja és tanárként szervezd meg az ünnepeket, készülj az osztállyal, vidd oket osztálykirándulásra, vegyél részt az értekezleteken délutánonként és persze ne bosszantsd fel magad a diákokon, legyél mindig topfit akármilyen szr kedved is van. Nem tudsz elvonulni egy nyugisabb zugban mert x szempár állandóan rádszegezodik és figyel.
Kicsit jobban meg kéne becsülni a tanárokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!