Ti elengednétek?
Már 7-8 hónaposan is elmentek nélkülem, sőt egy évesen már ott is aludtak a mamánál. Nem kell a gyerekeket csak az anyukáéhoz szoktatni.
2,5 évesen már főleg mehet.
Én elengedném/illetve már másfél éves korától maradtak pár napra egyedül néha.
De neked kell tudnod mennyire van megszokva a kislányod az apjával. Ha nincs is annyira, akkor is jól elsülhet, összeszoknak legalább, éppen ideje :) Ha pedig már össze vannak, akkor nyugodtan viheti. Végül is az apja:)
Ennyi idősen apámmal Csehszlovákiába mentünk kettesben, és akkoriban még nem volt gyerekülés meg biztonsági öv..,
A gyerektől függ, ha általában 1 óra után már nyüzsög, hisztizik és nem bírja, akkor nem (még akkor sem ha én ott vagyok), ha meg csendesebb típus, aki elbambulgat a hátsó ülésen, akkor simán.
Persze, hisz az édesapjával megy. Kell a gyereknek is egy kis környezetváltozás, sőt apukával eltöltött idő szorosabbra fűzheti a kapcsolatukat.
Szerintem nem igazán egészséges, ha egy 2,5 éves gyerek csak az anyjával hajlandó bárhova menni, nem tud tőle elszakadni, apával se megy sehova.
Ha többet jár a gyerek társaságba, más rokonokkal és ismerősökkel együtt van, úgy hogy nincs ott anya, akkor az óvodai beszoktatás is könnyebb, gyorsabban szocializálódik a gyerek, nem zárkózik magába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!