Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti elengednétek a nagyot?...

Ti elengednétek a nagyot? Kérlek, adjatok tanácsot!

Figyelt kérdés

Van egy 2 évesem és egy 3 hónaposom. Az apai nagyszülők naggggyon szeretnék, ha a nagy az apjával elutazna hozzájuk egy hétvégére (1 éjszaka).

Egyrészt jól hangzik a dolog, mert akkor lehetnék kicsit kettesben a kicsivel. Másrészt viszont nem érzem magam készen erre. A kórházban töltött pár napot is nehezen bírtam a nagy nélkül, jött is minden nap látogatni.

Az is elgondolkodtat viszont, hogy én anno voltam apummal 2 évesen a dédszüleimnél így látogatóban. De nem vagyok az anyukám..

Még az is lényeges, hogy anyuméknál volt már egy napra. Délelőtt átvitte az apja, este érte ment. De én közben 2szer is telefonáltam, hogy minden rendben e. (többször nem mertem :)

Szóval ki mit tenne? Hallgatnátok a belső hangra, vagy "megerőszakolván" magatokat elengednétek a gyerkőcöt?

2012. nov. 18. 10:24
1 2
 1/12 timike26 ***** válasza:
100%
ha megbizol bennuk mièrt ne.hagyd hagy legyen neki is egy "kulonleges"nap amikor okè hogy nincs anya de mindenki vele foglalkozik.èn ha jo kapcsolatban lennèk veluk ès megbiznèk bennuk elengednèm/akkor is ha nekem nagyon hiànyozna/
2012. nov. 18. 10:31
 2/12 anonim ***** válasza:
36%
Az se normális, ha nem bírsz ki 1 napot a gyereked nélkül. Nem vagy te egy kicsit önző?
2012. nov. 18. 10:35
 3/12 A kérdező kommentje:
Hmm, most elgondolkodtatatok. Meg visszaolvasva, amit írtam, tényleg úgy hangzik mintha önzőség lenne a részemről. Pedig én csak féltést érzek. Úgy alapból és nem bizalmatlanságból, hisz a szüleimben is megbízom.
2012. nov. 18. 10:43
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
én elengedném :))
2012. nov. 18. 10:45
 5/12 anonim ***** válasza:
72%

Ez nem rólad szól.

Önzőség a részedről ennyire magad mellett tartani a gyereket.

Attól, hogy te nem érzed magad erre készen, a gyerek (aki önálló, külön személyiség) már készen állhat rá.

Ráadásul az édesapjával megy, nem idegennel.

Ne nőjj rá a gyerekek fejére, mert csak rosszat teszel vele nekik!

2012. nov. 18. 10:47
 6/12 A kérdező kommentje:

Áááá igazatok lehet! Így leírva, megfogalmazva tényleg az a kézenfekvő és majdnem mindenkinek jó, ha elengedem, sőt küldöm ;)

Nem gondoltam, hogy ilyen nehéz lesz "elengedni".

Köszönöm mindenkinek!

2012. nov. 18. 10:52
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

én is engedném :)

az apjával megy, nekik is kell, hogy kettesben legyenek, 2 évesen meg simán lehet már 1-1 napra a nagyszülőknél. és persze a picinek is kell, hogy néha ketten legyetek :)

tudom nehéz, de most tedd félre, hogy mennyire ragaszkodsz hozzá és engedd el. 1 év múlva ovi, akkor majd tényleg sokat lesztek külön, nem áért elkezdeni felkészülni rá :)

2012. nov. 18. 11:23
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
én az utazás miatt aggódnék, amiatt, hogy 1 éjszakát távol tölt, amiatt nem. Milyen hosszú az út?
2012. nov. 18. 11:26
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

szerintem kicsit túlaggódod a dolgot! ha a gyerek bírná (mármint nem túl anyás, szívesen megy és megbízol azokban,akinél ott lenne a gyerkőc 2 napot,akkor hadd menjen! csak ne lássa rajtad,hogy te aggódsz,vagy félted, vagy hasonlók,mert akkor nem fog szívesen menni, nem fog megbízni azokban,akikhez megy, sőt! szerinem az is nagyban befolyásolja a gyerek "anyásságát",hogy anya mennyire félti a gyereket. tehát,ha te előtte esel pánikba,hogy "úúúristen,nem merlek elengedni,mert hiányozni fogsz és mi lesz veled nélkülem...!", akkor a gyerek is így fog regálni,hisz te vagy neki a minta!

kicsit szúúúszááá és kapcsolódj ki a csöppséggel, ezt ő is megérdemli! :)

2012. nov. 18. 11:29
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszokat! Hála érte! Kicsit helyre kellett tenni magamban ezt a dolgot. És igazatok van tényleg. Mostmár ideje ide-oda elengednem.

És nem, eszem ágában sincs mutatni neki, hogy mennyire nehéz ezt megtennem :) Ő a fontos!

Az út az bő 2 óra vonattal. Ez "csak amiatt aggasztó, hogy eddig 2szer vonatoztunk vele oda-vissza és mindkétszer beteg lett utána..de lehet csak véletlen..

2012. nov. 18. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!