Szerintem egyértelmű, hogy az olaj, vagy a főzőmargarin.
2013. márc. 14. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
A főzőmargarin??? Kész gyilkosság margarint etetni a gyerekkel (vagy akár magunkkal) hiszen az színtiszta műanyag!!! A zsírral semmi gond, főleg, ha jó helyről veszed, jó minőségű házi zsír a legjobb. Az olaj sem ördögtől való, az olivaolaj pedig kifejezetten szuper.
2013. márc. 14. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 sedacurforte válasza:
olaj a főzéshez, cocavaj a kenyérre!!!!
2013. márc. 14. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Mindkettőt,felváltva.Mindkettőben vannak hasznos és jó dolgok!!!Margarin az amit felejts el,minden formájában,az műanyag tényleg.
2013. márc. 14. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 Golan Trevize válasza:
Attól függ, hogy az az olaj milyen.
Szerinetm a legegészségesebb, ha kiváló minőségű olajat használsz, elsősorban olívaolajat, de ez a legdrágább is.
ZSír helyett vajban is lehet sütni, ami egészségesebb, de az étel átveszi a vaj ízét.
A legolcsóbb napraforgó olajoknál a zsír általában sokkal egészségesebb.
Amit viszont valóban felejts el, az a margarin.
2013. márc. 14. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
házi disznó-, csibezsír.
a margarinban több a műanyag mint a dobozában.
2013. márc. 14. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, csak az jutott az eszembe, hogy akik szerint a margarin annyira egészségtelen, azok mit használnak helyette mondjuk sütikben vagy pogácsában?
2013. márc. 14. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
Utólsó, a sütik legnagyobb részébe vajat használok, illetve azzal próbálkozom. Nem mindenben tökéletes, még nem jöttem rá, hogyan lehet teljesen elkerülni a margarint, de rajta vagyok. Főzéshez nem használom, kenyérre csak vajat kenünk (nem is vajkrémet, hanem a normál vajat), sütibe is nagyjából vajat, bár a problémásabb recepteknél még nem mertem teljesen áttérni. Igaz, azért pl. tortát viszonylag ritkán sütök. :-)
Ha valakinek egyébként van több tapasztalata a kérdésben, én is szívesen olvasnám!
2013. márc. 15. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
9/12 anonim válasza:
sütéshez ált zsírt használok, ahol pl 2 ek olajat ír a recept, ott 3 dkg zsírt teszek. Ha margarint ír, akkor margarint. A sütikbe használok egyedül margarint, ott nem tudom kikerülni.
2013. márc. 15. 07:33
Hasznos számodra ez a válasz?
10/12 anonim válasza:
kedves 7-es. Kókuszolajat használok helyette. Ha választani kell zsír. A gyereknek tojást vagy házi vajban, vagy kókuszolajban sütöm. Már a gyáli piacon is láttam 1300-ért kilós kókuszolajat és nagyon sokáig jó. Volt egy kísérlet de bárki próbálja ki otthon. kiteszel házi vajat, illetve margarint ,de kifejezetten flórával volt végezve .... a hangyáknak. A házit megették a flórához vagy nem nyúltak vagy megdöglöttek tőle.... emlékezzetek vissza gyerek korunkban vésni kellett a vajat vagy kivenni előbb a hűtőből. Ma mért olyan könnyű kenni, mert 1-2 összetevőtől eltekintve műanyag!!!!! Nehogy azt higgyétek milliomos vagyok, de inkább eszek kevesebbet de normálisat mint szärt. Ja és miután megosztottam a facebookon ezt a kísérletet képepekel stb... rejtélyes módon kitörölték, de nem csak tőlem hanem minden ismerősöm fiókjából.... volt ezekről a dolgokról egy remek film fönn a youtubon de merő véletlenségből ezt is törölték :-DDDD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!