A zsír tényleg egészségesebb, mint az olaj a koleszterint szintre nézve?
Figyelt kérdés
Nekem mindig az volt a meggyőződésem hogy olajjal kell főzni, mert az növényi és több benne a telítetlen zsírsav így kedvezőbb a koleszterint szintet nézve. Erre ma mondják hogy ez nem igaz, a zsír az egészségesebb.....de hát az állati eredetű telített zsírsav! Akkor most hogy van ez? mindig olajat veszek, mert eddig ez volt a meggyőződésem, hogy ártalmasabb és zsírt csak nagyon ritkán veszek, akkor csak ha nem olyan sok pénzem van mert az ugye olcsóbb. köszi előre is :)2012. nov. 28. 19:43
1/1 anonim válasza:
Növényi olajakat nem lenne szabad hevíteni, tehát sütésre használni, mert gyulladás és rákkeltő hatásuk van. A napraforgóolajnak iszonyú ,agas az omeag-6 tartalma, ezért sem érdemes használni semmire. Az oliva olaj hidegen, salátákra OK, de sütni abban se lenne szabad. Az állati zsír jobb sütésre.
Az össz-koleszterinszint önmagában nem mond semmit arról, ahogy valaki egészséges-e, a HDL/LDL aránynak kell minél jobbnak lenni. Erre meg nem a zsírfogyasztásnak van hatása, hanem épp a gyorsan felszívódó szénhidrátoknak, azokat kell minél inkább kiiktatni az étkezésekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!