Bármit elkészíthetek vajon sütve? Egészségesebb, mint az olaj?
nem lehet mindent vajon készíteni, képzeld el a magyaros konyhát vajjal.
félreértés ne essék, a vaj nagyon egészséges, de nem minden ételhez való.
Bocsi az OFF-ért, de az igazi magyaros ételekhez, igazi magyar zsír dukál...
nem kell zsírban tocsogósan főzni,kevés zsírral is lehet
igazán finom magyar ételeket sütni főzni.
az oliva a mediterrán konyha alapja, a mienk pedig a zsír,legyen az sertés vagy baromfizsír.
Persze mindenki azzal főz, amit szeret, még szerencse, hogy van választási lehetőség.
Szerintem ételfajtától függ. Valami zsírral az igazi, valami olajjal, viszont olyan étel is van, amihez a vaj illik, valamihez az olaj és a vaj is jó - az, hogy ilyenkor melyiket használom, attól függ, hogy milyen ízvilágra vágyok. Az olívaolaj valóban nagyon jó. Én most még a kukoricaolajat akarom kipróbálni.
Jah, a vajat könnyű túlhevíteni, keserűvé is válhat, ha nem figyel oda az ember, azoknál az ételeknél, ahol magas hőfokon kell sütni csak akkor jó, ha van hozzá megfelelő minőségű edényed (a nagyon ócskákban nehezen lehet vele bánni).
Mindezek mellett én szeretek vajat használni sütéshez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!