Az olaj, a vaj vagy a margarin az egészségesebb?
Figyelt kérdés
Szeretek húst sütni, van, hogy olajon, van, hogy margarinen. Tudom, egyik se túl egészséges, ezért keveset használok belőlük, viszont margarinnel finomabb az étel. Mit tudtok ezekről?2008. aug. 25. 15:24
1/4 anonim válasza:
A margarin ipari hulladék és rohadtul egészségtelen,csak hát el kell adni így jó nagy dumát elengednek róla hogy így meg úgy szívbarát.
2/4 anonim válasza:
szerintem az olaj a legegészségesebb, azon belül is az olíva, repce, napraforgó olaj. én vajjal, margarinnal főzni sosem szoktam, inkább kihagyom belőle az olajat is, általában senki sem veszi észre, még a pörköltnél sem, hogy nincs benne olaj...
3/4 anonim válasza:
A növényi olajokban sok a telítetlen zsírsav, ami egészséges, viszont hő hatására épp ezek alakulnak át először rákkeltő vegyületekké. Így a megoldás: Nyersen az olívaolaj, főzéshez a napraforgóolaj, sütéshez az állati zsír. (A margarin pedig nem túl egészséges eleve.)
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!