Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Eltanulja nagyanyja kiejtését?

Eltanulja nagyanyja kiejtését?

Figyelt kérdés
2 évesem, ha a nagyanyjával találkozik, 2-3 nap alatt átveszi bizonyos szavak kiejtését. Felnőttnél nem zavar az ilyen, meg semmi közöm hozzá, de a gyerek alapvetően szépen beszél, az ő szájából nem tetszik, amikor így beszél, és nem tudom, mikor "vált" vissza arra, ahogy mi beszélünk. Nagyanyjával időközönként találkoznak, hogy lesz ez?
2013. márc. 13. 14:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Idővel elhagyja, ne aggódj. Legalábbis nálunk is ez volt. a lányom már majdnem 3,5 éves, de mostmár nem veszi át a nagyanyja szóhasználatát, mint kisebb korában, hanem rászól, hogy ő nem jól mondja, és mondja nekem, hogy ugye anya nem úgy kell mondani, hogy ..., meg nem szabad azt mondani hogy izé (ez anyósom minden 2. szava). Szerintem ha nagyobb lesz, a te lányod is elhagyja, mert kialakul a saját megszokott beszédmódja, szóhasználata.
2013. márc. 13. 14:20
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy megnyugtattál. Ebben bízom én is.
2013. márc. 13. 14:33
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát én 10 éve költöztem el a szülőfalunkból -előtte 6 évig vidéken voltam koleszos -,de a mai napig,ha hazamegyek,otthon azzal a tájjelleggel kezdek el beszélni,ez fel se tűnt volna,csak mikor az itteni barátomat vittem szüleimhez ő mondta.Kisfiunk is vesz át szavakat olyankor,de mivel többségében a 'helyeset' hallja azt ott hallottakat nem használja sokáig,3 éves.
2013. márc. 13. 15:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

sehogy. szépen tud majd beszélni és tájszólással is tud majd :)

én nagyon szeretem a tájszólást, én is ha a nagymamámmal beszélek, rááll 2 perc alatt a szám, aztán egyből váltok ahogy kikerülök a beszélgetésből :)

nem hiszem, hogy emiatt aggódnod kéne, szerintem ettől csak több lesz egy ember :)

2013. márc. 13. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!