Mennyi idős korában evett egyedül a gyerkőcötök?
Hm- hm. 18 hónaposom egyedül kanalazik, rászúrja a villára a hamit, pohárból iszik. De az ismerősi körben van olyan kislány, aki 2 éves elmúlt mire elkezdett szépen enni. Ezzel szerintem nincsen baj.
Ezért pedig kapni fogok, de azért is elmondom. Én nem vagyok biztos abban, hogy jó ötlet mesenézés közben etetni. Így a meséhez a kaját kapcsolja majd, és idősebb korában is tipikusan az az ember lesz, aki leül a tv elé, és eszik és eszik.. ( Nem biztos, de gyakran ez a vége). Lehet, hogy szigorú vagyok, de ha nem hajlandó leülni rendesen az asztalhoz, akkor én nem adnék kaját. Ha éhes, akkor úgyis felülkerekedik benne az ösztön, hogy étel kell. Így az is megmarad benne, hogy azért eszünk mert éhesek vagyunk, nem azért mert kell és mert meséhez szükséges. De kajákban én szigorú vagyok nagyon, szóval lehet, hogy hülyeség...
Lányom tud enni egyedül, csak éppen ő sem ér rá. Menne és menne, úgyhogy van hogy "kergetem" kajával. Ha épp jókedvemben vagyok, akkor leültetem, eszik amennyit eszik és pont. De ha egész nap alig evett, akkor inkább megyek utána és megetetem. Pont nem érdekel ki, mit gondol. 2 éves amúgy.
Szerintem amúgy nem vagytok lemaradva, és én még nagy bajnak sem látom, ha néha tv-zik közben, de azért nem ültetném állandóan tv elé, ha evésidő van.
Hónapok óta esznek egyedül olyat, amihez nem kell kell kanál, és alig morzsáznak.
Mostanában kapnak kanalat a kanalas ételhez.
Az egyiküük csak piszkálja az ételt, meg néha leszopogatja a kanalat.
A másik sokkal ügyesebb, neki ha rakunk ételt a kanalára, akkor berakja a szájába, de egyedül még nem tudja felvenni az ételt a kanálra.
15 hónaposak.
15 hónapos kora óta próbálkozik egyedül. Most másfél éves, a kanalazás félig-meddig megy (a lé nagy részét az előke eszi), villával nagyon ügyes. Pohárból iszik 1 hete, de én itatom, egyedül nem fogja meg. Mese nincs, és nem is volt evés közben tévé hiányában nehéz is lenne.
Szerintem egyáltalán nem vagytok lemaradva az önálló evéssel, de a tévét kiiktatnám valahogyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!