Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tud már 22 hós gyerkőcötök...

Mit tud már 22 hós gyerkőcötök? Egyedül eszik-iszik? Mivel, miből? Miket/mivel játszik, miket mond? Elalszik -e egyedül? Stb.

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 22:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Én minden hónapra felirogattam a lányom fejlödését. A 22. hónapnál ez szerepel:

13,5 kg, állandóan ugrál, nagyon akaratos, mindent azonnal szeretne, most már jobban alszik a rács nélküli ágyban, mindent ő maga akar csinálni, minden nap sok-sok új szót tanul és elkezd két szavas mondatokat mondani. mindent utána mond, amit hall,ismeri az ellentéteket magyarul és németül is, mint kicsi - nagy, halkan - hangosan, mindenre azt számolja, hogy kettő, előre köszön az idegeneknek is, és el is búcsúzik, kiválasztja a helyes ajtókulcsot, beleteszi a zárba, néha elfordítja

Kb. 150 szót tudhatott (mindet felírtam havonta), de nem tudom számít-e, hogy kétnyelvü (apa német), tehát német-magyar szavakat vegyesen, keverve egy szituációban.

Elötte már ilyesmiket tudott:

leveszi a telefont és hallózik - lehúzza a cipzárt és leveszi a hálózsákját - észreveszi, hogy anya és apa bizonyos testrészei különböznek egymástól, eteti a babáját - felülröl dobja a labdát - mindent megpuszil - puszit dob - kinyitja az ajtót a kilinccsel - sokmindent telefonnak néz, a füléhez tartja és hallózik, felmossa a kis felmosójával a követ

Remélem segítettem.

2010. febr. 3. 06:22
 2/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Várok még sok-sok választ!!!
2010. febr. 3. 13:28
 3/16 A kérdező kommentje:
Nahát, csak egy Anyukának van itt 22 hó körüli gyerkőce???
2010. febr. 4. 22:33
 4/16 anonim ***** válasza:
nagyon hasonló az előttem lévőhöz az én babám is. Kisfiú, )13 kg 92) cm és nagyon akaratos most már ő akar mindent egyedül csinálni,magától eszik,iszik,ha egyszer megmutatunk neki valamit akkor ő azt már magától csinálja,ha fürdetem meg mossa a kezét,arcát,haját,lábát....minden testrészét meg tudjamutatni ha kérdezzük mi micsoda,gyurmázunk,nagyon ügyesen tud a szines ceruzával firkálni amaga módján, a képekn fel ismeri az alakokat bácsi,néni,kutya,baba amit lát ki is mondja. minden nap gyarapodik a szó kincse. Mutogatós mondókákat el mutogatja és a maga nyelvén mondja is pl:csip csip csóka,kerekecske dombocska... zenére nagyon szeret táncolni szinte élvez középpontban lenni,és ha nem figyelünk rá akkor szólít mindenkit a nevén hogy anya,apa,mama.... hogy igen is figyeljünk rá és dicsérjük meg. szól ha be kakál és valamikor a bilire is rá ül úgy magától pelenkásan. nagyon ügyes az biztos napról napra egyre több mindent tanulnak meg. ja és nagyon szereti nézni a Micimackót,és már érzékeli pl ha baj van mert ha a Micimackó esik lefelé a fáról szól hogy anya juj,na mondom kicsim én nem tudom megfogni és fogja a fejét hogy óh. mondja hogy hideg-meleg-forró.... majd még ha eszembe jut írok :-)
2010. febr. 4. 23:06
 5/16 anonim ***** válasza:

Üdv a klubban! :D

Mi is 22 hósak múltunk( én is D:D: )

Kisfiam minden nap újabb szavakkal jön elő, meg ma pl amiket hallott, és tetszett neki, utánam mondta. Pl a "mondta"...

Egyedül eszik villával-teáskanállal. A levest újabba kiissza a kis műanyag tálkájából. Egyedül iszik fületlen pohárból is. Nem azt mondom, hogy nincs egy-egy nyakonöntés, ha kicsit jobban megbillen:)

Énekelünk sokat!!! Hall egy dalt átlag 3-szor és dúdolja. Persze amiket gyakran énekelek ,vagy cd-ről hall, azokat simán szótagra pontosan dallamra is pontosan úgy dudolássza. Van egy kis lap-topja, azon az ábrák nagy részét már tudja.

Imád bújkálni! MA 2 puffból, két székből meg egy plédből bunkert csináltunk :)

Telefonál ő is, annyir ahelyes, úgy mint én, belenevet, mászkál, beszélget.

A plüss álaltokat puszilgatja-ölelgeti, meg eljátsza hogy pl a maci teszi fel az autót a polcra, a macit is itatja, eteti. Van Legonk, Duplo, imádja azokat rakosgatni, favonat-szett, itt a síneket is össze tudja illeszteni. Labdázik, vagy csak ugrabugrál, olyan kis bohóc :)

Kis autókat tologat, fakockából csinálunk utat, beparkol, egymás mellét teszi őket. Egy kis kenőcsös dobozt pl megemelünk, (amibe belefér az autó) és azon gurul ki/le az autó. Szereti a meséket, ha pl elváltoztatott hangon olvasom fel a maci-egér, cica, stb állatokhoz írt szövegeket. És ilyenkor ő is cica-egér-hangon mondja a magáét. :)

Ő már kb fél éves kora óta egyedül alszik el, mert olyan sírós-hasfájós volt, hogy a kevés alvástól mindig hamarabb túlpörögött, ilyenkor sehogy nem tudtam szegényt elaltatni, hát kénytelen voltam békén hagyni. Így aztán nem is igényelte hogy ott legyek vele, míg elalszik. Lefekvés előtt egy ,mesekönyvet kiválaszt, és azt olvassuk.

Mondja, hogy ő a manó, ajtaja, alatt, alja, teteje, telete(kereke), ez ugye mind autóval kapcsolatos. Kedvence most a "bíbo"=bíbor a laptopon, meg a barna, lila, ezeket felismeri és mondja is. Kör, kocka(titta), a legjobb a háromszög= á-hm-hm. Egy süti-formás bödönkéből vette a hangsúlyt. Csillag=tilla, tatajó, patí(ez macit is jelent és kakaót is),báti, níni, ANA-NÍNI,(ez én volnék, hihi) a nevét is tudja. Dele va-va(kutyának) NE MÁ(szintén kutyának). Meg még sok minden ami most hirtelen nem jut eszembe, de talán nem baj, így is egy kisebb naplót írtam:)

Na, jóccakát!

2010. febr. 4. 23:21
 6/16 anonim ***** válasza:

23:26-os vagyok

A második HSZ-hoz: ez a Micimackós eset nálunk is hüppögést váltott ki :) Olyan édes volt! Mikor csacsi öreg medvénk leesett a fáról!

Jah, és igen, mi is mondókázunk, firkálunk, elköszönünk, vigyorgunk:) Szóval, az átlagos, ahogy olvasom a sorokat:)

2010. febr. 4. 23:25
 7/16 anonim ***** válasza:

Én csak 24 hós koráról tudok beszámolni, mert azt írtam, de most is jóval kevesebbet tud mint más vele egyidős gyerekek.

Nem beszél semmi érthető szót nem veszek ki a mondókájából, halandzsázik, amit persze nem értek.

Nem eszik egyedül, nagyon rossz evő amúgy is.

Inni iszik szépen.De mondjuk inni mindig is jobban szeretett, mint kajálni.

Telefonálás az nálunk is megvan, de ugye ő nem beszél bel semmi érthetőt,ezért annyira nem is aranyos:)

Testrészeit megmutatja.

Maciját, babáját altatja, eteti, ringatja, viszi aludni dajkálja (szoptatja!!!! :))) pedig fiú) de ez szerintem mind amiatt van hogy van egy 2 hós tesója.

Ő ilyen mozgásos dolgokban sokkal ügyesebb, bárhová biztosan felmászik, mászókára, csúszdára egyedül, lecsúszik, váltott lábbal lépcsőzik, kapaszkodás nélkül fel-le, labdát rúg, féllábon egyensúlyoz, ugrik páros lábbal.

Pelenkájába ha van kaka, akkor mindig megy a pelenkázóhoz és közben mutogat rá. És olyankor télleg mindig van is kaka.

Elalszik egyedül,(már csecsemőkora óta igy van) sőt egyedül megy aludni is ha fáradt.Fogja a maciját és befekszenek együtt az ágyikóba.

2010. febr. 5. 08:21
 8/16 anonim ***** válasza:
08.21 vagyok még vmi kimaradt:) az hogy az én gyerekem le van maradva sok mindenben úgyhogy ő nem jó példa erre h mit kell tudnia egy majd 2 évesnek...
2010. febr. 5. 08:22
 9/16 anonim ***** válasza:
Az én fiam is 22 hós,12,5 kg,90 cm.Nem hajlandó egyedül aludni,ez az egy rossz tulajdonsága van:)Teljes mondatokban beszél,kb 1hónapja.Énekel,verseket mond.Az evéssel kapcsolatban egy kicsit még ügyetlen,de jól fejlődik,napról-napra ügyesebb.Szeret kirakózni,összerakni-szétszedni,autókkal játszani,és most egy hete nagy sláger a verdák,egész nap azt akarja nézni.Túl vagyunk egy kéztörésen,ami 16 hónapos korában történt.Nagyjából ennyi.
2010. febr. 5. 12:17
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszi Lányok a válaszokat!!! Olyan jó volt olvasni őket, közben folyamatosan mosolyogtam, és végiggondoltam, hogy mi nem vagyunk-e lemaradva... Nem akarok hasonlítgatni, inkább csak megnyugtató, hogy azért nem vagyunk nagyon lemaradva. Az én babám is nagyjából ugyanezeket műveli, azzal a különbséggel, hogy még nem alszik el egyedül, sőt, egyáltalán nem szeret egyedül lenni, és még a kanállal sem bánik ügyesen. De szorgalmasan gyakoroljuk...

Szépen beszél, ragoz, rövid mondatokat mond, viszont a nagymozgásai még bizonytalanok, nem szeret/nem tud felmászni pl a csúszdára. Képtelen megérteni, ha valamit nem szabad, így még mindig pakolni kell előle a dolgokat, mert kiborít, kiönt mindent ami a keze ügyébe kerül :S

A rjzolásban is ügyetlenke, de csak ha papírra kell rajzolni. A szekrényre és a parkettára már nagyon ügyesen firkál a zsírkrétával :))))

Sokat rosszalkodik, pedig megpróbálok rengeteget foglalkozni vele. Hisztivel hogy álltok???

2010. febr. 5. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!