Mit tud már 22 hós gyerkőcötök? Egyedül eszik-iszik? Mivel, miből? Miket/mivel játszik, miket mond? Elalszik -e egyedül? Stb.
Szia!
Az én lányom 21 hónapos, 13 kg és 92 cm.Nagyon akaratos, önnálló kis emberke, mindent egyedül szeretne csinálni, ha valami nem megy azonnal, földhöz vágja. Imád szerelni, mindent szétszed és megpróbálja összerakni ( apukája kézügyességét örökölte). Kirakózni, kockából várat építeni,vonatozni, a síneket felépíteni imádja. Nagyon szeret rajzolni, és telefonálni is:):) Még csak szavakat mond: anya, apa, vau, Gágó=Gábor, Mjjau= cica, Iki= Viki, mama, papa, hamma, nyamnyam= éhes, iszni= inni,Kar=karcsi,ká=Klau most hirtelen más nem jut az eszembe, de ha nagyon bepörög halandzsázik:)Imádja a zenét, táncol eszeveszetten a nagylányommal:):)
Enni villával szépen eszik, de a kanál még probléma, inni pohárból is iszik, de néha nyakon önti magát:)
ha szétpakol, nem pakol el maga után csak hosszas könyörgésre. Imádja az állatos könyveket és a Micimackó mesét:)
Ha kakálnia kell azért szól, de pelusosok vagyunk még:)néha ráül a bilire, de nem produkál bele semmit:)
Imádja a krémeket, parfümöt, a sapkákat, cipőket. A nagylányom kiszokta sminkelni:)Igazi Nő!!
Szoktam masszírozni a páromat és, erre ma Ő is hozta a krémet és mutogatta a hátát, hogy kenjem be:)
Nagyon barátkozós, nem fél az emberektől ( a kutyáktól viszont tart.)
Az alvás nem megy egyedül, de nem is baj, leszoktam vele feküdni és 2 perc alatt elalszik.
Igazi szélvész kisasszony, nem lehet mellette unatkozni, nem lehet nem szeretni:):)
Nálunk van hiszti, mikor vmit nem engedek.Akkor rám néz durcán, és csap. Mindegy mire. Néha fetreng egy sort a földön, vagy direkt beveri leejti a fejét hanyatt fekve, hogy tök nagyot koppan. Én meg ott hagyom, de az első 2-3 esetnél mindig szólok, hogy ezt nem szabad, csúnya dolog. Aztán elmegyek onnan, és nem veszek róla tudomást, mert ha reagálok, annál inkább csinálja. Ha utánam jön, elterelem a figyelmét pl kér-e inni, enni, vagy keresse meg a ....valamelyik játékát. És megdícsérem, ha odahozza. Ez tök jól bevált, mert nem a rosszra reagálok, hanem a jóra. Ebből látja hogy hisztivel nem ér el semmit. Ha nincs közönség, akkor minek csinálná? :D
Jah, amúgy az embernek az ösztöneit kell legyőznie ilyenkor, hogy ne förmedjen rá másodpercenként, hogy nem szabad....:)
Ha néha megüt(próbálkozik, hogy mi a reakció) akkor szólok h nem szabad, ha folytatja, elveszek vmi játékot tőle. Amúgy alapjában sokat bújik, simiz, puszilgat, kis kedves. Csak néha kóstolgat :)
12.53-as vagyok:
a hiszti amúgy pár percig tart, és nem mindennapos. Mondjuk kicsi korában nem korlátoztam mindent(ésszerű keretek között), h nem szabad semmit, hadd csinálja. Kétszer csípte be az ujját a fiókhoz, azóta megtanulta hogy a fogantyút kell fogni. Olyan dolgokhoz fér hozzá, amik pl műanyagok, amivel tud is mit kezdeni( a konyhában értem ezt). szóval, kisegyensúlyozott legényke:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!