Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 19 hós gyerkőcötök hogy áll a...

19 hós gyerkőcötök hogy áll a kanállal evéssel, pohárból egyedül ivással és a bilizéssel?

Figyelt kérdés

Kislányom nem hajlandó megfogni a poharat, ha nem szívószálas vagy csőrös. Nekem kell megitatnom, ha rendes pohárból iszik. Vajon miért?

Kanállal még csak maszatol, mire a szájához ér a kajával teli kanál, már le is fordította róla a falatot.

Bilire nem akar még ráülni. Viszont a rendes wc-vel már szemezik, a maciját már rá is "ültette". Lehet, a bili kimarad és egyből a mi wc-nket fogja használni?

Ti hogy álltok ezekkel a dolgokkal?

2010. márc. 15. 21:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

nekünk 17 hós a kislányunk, down - szindrómás, 13 hós korától ráül a bilire, nagy dolgát már csak oda hajlandó végezni. Még nem tud beszélni, de kiabálással jelzi. A wcre is ráül gond nélkül.

Ivás: 1 éves koráig kanállal fogadta el az italokat (12,5 hós koráig szopizott), azóta a csőrös pohár szóba sem jöhet, helyette pohárból iszik úgy, hogy mi tartjuk a poharat.

Kanállal evés: volt egy kb. 2 hetes időszak, amikor megfogta a kanalat, belemártotta az ennivalóba és a szájához emelte. Valamit sikerült a szájába kanalazni, de akkor még nem volt az igazi. Azóta még mindig mi etetjük, hol kézzel, hol evőeszközzel. Egyelőre csak így hajlandó enni, pedig mindig adok a kezébe kanalat és mutatom a mozdulatot, mit kellene csinálni. Van, hogy leutánozza.

Szerintem Ti sem vagytok elkésve, a lényeg, hogy próbálkozik. Sok olyan babát ismerek, aki csak 3 évesen lett szobatiszta, addig hallani sem akart a biliről. A kanállal evéssel is jól haladtok, előbb - utóbb sikerülni fog, türelem kell hozzá. És szerintem az sem baj, ha a csőrös poharat vagy a szívószálat részesíti előnyben. Valamiért neki most még az a legmegfelelőbb. Azért próbáld kínálgatni a rendes pohárból is, majd csak elfogadja valamikor.

2010. márc. 15. 21:25
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom megfogja a poharat, de ha több folyadék van benne 1 dl-nél, akkor az a nyakában landol. De ő is szívesebben iszik az itatóból. Majd nyáron gyakorolhat:) A kanállal remekül elpacsmagol a kajában, néha próbálkozik a szájába tenni az ételt, de szintén üresjárat érkezik...kivéve pl krumplipüré, mert az rátapad a kanálra. De lényegében én etetem. Most úgy próbálkozom, hogy a háta mögé állva fogom a kezét, amiben a kanala van és így etetem, hátha egyszer ráérez a lényegére. A bilit még nem használtuk, ezzel is a jobb időt várom. Azt már remekül tudja, hogy a bili és a wc mire szolgál, kíváncsian várom, hogy mikor fogja használni.

Szumma szummárum, úgy állunk, mint ti...:)

2010. márc. 15. 21:29
 3/11 A kérdező kommentje:
Iszik ő rendes pohárból, de csak ha itatom, nem hajlandó még a kezét sem rátenni a pohárra. :)
2010. márc. 15. 21:32
 4/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Bocs, akkor rosszul értelmeztem a pohárból ivást. Csőrös pohárból milyet használtok? Van fogantyúja? Ha le lehet venni a fogantyúját, próbáld úgy a kezébe adni. Aztán lehet megfogja majd a poharat is.

2010. márc. 15. 21:40
 5/11 A kérdező kommentje:

Semmi gond. :) van csörös cumisüvege foggantyú nélkül, van szívószálas 1 foggantyús, van csőrös 2 foggantyús pohara és rendes pohár 1 foggantyúval. Szóval elláttam mindenfélével. :) Iszik is mindegyikből egyedül...kivéve pohárból. Egyébként lehet, hogy elment tőle a kedve, mert néhányszor a nyakában kötött ki a víz.

Mindenesetre nem erőltetem.

2010. márc. 15. 22:00
 6/11 anonim ***** válasza:

Lányom 18 hónapos önállóan eszik kanállal, előfordul, hogy nem is segítek neki- egyedül belapátol 1 tányér ételt. Eddig 1x sikerült bilibe kakilni, és tud önállóan inni. (bár előfordul, hogy a nyakában landol)

Ezekben a dolgokban ügyes, de csak 15,5 hónapos kora óta megy...

Viszont a fiam!!

2,5 évesen is etetni kellett, és 3,5 évesen lett szobatiszta.

2010. márc. 15. 23:10
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Haaat, az en fiam 17 hos:

meg a cumisuveget sem hajlando megfogni, sem a csoroset, sem a simat, pedig mindegyikbol tud inni.

Enni: nem igazan erdekli, neha kiveszi a kanalat a kezembol, de csak hadonaszik vele. :D

(kozben meg tatja a szajat, mint a fecskefioka)

Bili: tavasszal-nyaron szeretnem leszoktatni a pelenkarol, mert latom rajta h utalja a pelenkat, egy szal fokhagymaban fut elottem, amikor at kell pelenkazni! Es kozben kacag, folyik a konnye! :D

persze az enyem is.:D

sokat segitettem... de le kellett irnom, h nem vagy egyedul!

Erre azt mondta a doki ismerosunk, h ki elobb ki kesobb szokik ra ezekre. Hidd el, h ra fog szokni.

2010. márc. 15. 23:55
 8/11 anonim ***** válasza:
18 hónapos a fiam. Pohárból csak akkor iszik, ha én tartom neki. Kanállal egyáltalán nem eszik önállóan. A bilire pedig csak ruhába hajlandó ráülni, ha leveszem a ruhát és úgy ültetem rá rögtön felpattan.
2010. márc. 16. 07:59
 9/11 anonim ***** válasza:

Én úgy vettem észre már a környezetemben is, hogy az ennyi idős fiúk nagyon kényelmesek:D

Pl. megfogja a kisfiú a cumisüveget(mert másból nem hajlandó inni) de viszi oda az anyjának hogy fogja neki mert csak úgy iszik:D

Az én 18,5 hónapos kislányom inna egyedül pohárból de ha sok van benne a nyakába önti, úgyhogy ezzel megvárom a nyarat.Viszont csőrös pohár nálunk rendszeres, a cumisüveget még meghagytam az esti és reggeli kakaónak.

Kanállal, gyerek villával ügyesen eszik(még a levest is), sőt nem is hagyja hogy etessem,lehet hogy picit tovább tart de én addig legalább tudok tenni-venni:)

Bili még nincs egyenlőre csak mondja és mutatja ha pisi kaki van de nem érdeklődik a bili vagy a wc után,bár tudja hogy mire szoktuk használni.

2010. márc. 16. 09:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia.Kisfiam 18hós,pohárból egyedül még nem iszik,de ha odatartom neki akkor már ügyeskedik.Az evés,már kezdi érdekelni,darabos kaját már ügyesen a villára tűz és sűrű főzeléket is kanalazgat(fele mellé-fele a szájába:),de inkább én etetem.Bilizni nem hajlandó,sőt sikítófrászt kap ha rá akarom ültetni,de van,hogy hozza magától és ráül ruhástól.Ez van nem szabad erőltetni,majd megérik rá.Egyik baba sem egyforma.Nővérem pl.már 10hósan szobatiszta volt,öcsém meg már 2éves elmúlt mire az lett!Türelem!

18hós nagyfiú anyuja

2010. márc. 16. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!