Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha később kezd el beszélni a...

Ha később kezd el beszélni a gyerek, akkor már "butuskább" lesz a későbbiekben?

Figyelt kérdés

Lányom (és nem fiam) 2 éves és nem beszél még, csak szavakat mond, hétről hétre többet, de nem tiszták, érthetetlenek néha. :(

Mostanság kezdek kiborulni, amikor a rokonaim megjegyzéseket tesznek erre, mert a rokonaink között minden gyerek ilyenkor már szépen tisztán mondatokban beszélt.

És mi több, hangoztatják, hogy milyen okos a gyerek, hát emiatt, hogy ilyenkor már beszélt.

Nagyon bánt, mert hiába mondom, hogy az én lányomnak a mozgásfejlődése iszonyat gyors volt és emiatt lassú a beszédfejlődése (fejlesztőpedagógus mondta, nem én találtam ki), nem hatok rájuk.

:(

2013. márc. 12. 12:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Az elmaradt, hogy március 30-án lesz 2 éves.
2013. márc. 12. 15:30
 12/18 A kérdező kommentje:
köszönöm, ezek nagyon megnyugtató válaszok. :)
2013. márc. 12. 15:38
 13/18 anonim ***** válasza:

nem lesz butább ezért, de a beszédfejlődés késhet az értelmi lemaradás miatt.

enyém se akart beszélni, 2éves korától 3 éves koráig fejlesztésekre jártnk, 3 éves korára teljesen utolérte a társait, értelmes, okos, ügyes gyerek :)

2013. márc. 12. 16:46
 14/18 anonim ***** válasza:
Nyugodtan szólj vissza, mert abszolút nincs igazuk. Húgom 3 éves volt, mikor elkezdett rendesen beszélni, előtte csak szavakat mondott, azt sem a legjobban. Most már iskolás és nagyon is okos lány! :)
2013. márc. 12. 17:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne butább, megérti a dolgokat csak nem mondja el.
2013. márc. 12. 21:18
 16/18 anonim ***** válasza:
Két ismerősöm is van, akik 3 éves korukig alig mondtak pár szónál többet. Szinte semmit. Mindkettőből értelmes, diplomás ember lett, egyikőjük vezető beosztásban, 3 nyelvet beszél. A legendák szerint Einstein 4 éves korában kezdett beszélni (nem tudom, mi igaz belőle). Egyelőre ne aggódj emiatt, a lányod a mozgásfejlődésre koncentrált. Ebben a korban még óriási különbségek lehetnek a gyerekek között, idővel összeérnek. A rokonokat meg pattintsd le.
2013. márc. 13. 14:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Egyetertek ...a tobbiekkel...lanyom egy eves koratol gyonyoruen beszel...fiamat ket-evessen nem ertette senki.. 3 evesen...beirattam idegennyelvu oviba...mondtak orult vagyok...mert nagyon selypitett......negy eves korara...szepen beszelt ket nyelven....nem jelent semmit...ne torodj a megjegyzesekkel.....elobb-utobb beszelni fog...
2013. márc. 17. 16:44
 18/18 anonim válasza:
Nálunk dettó ez a helyzet. A kislányom 2,5 éves is elmult és csak szavakat amit alig értek. Nevelési tanácsadóba viszem,mert a bölcsibe azt javasolták. DE! 5 hónaposan mászott,6 hónaposan felállt és ült. 9 hónaposan elindult. Valószínű ehhez van köze. Mondjuk neki kivették az orrmanduláját ami vissza tartotta,mivel nem halott jól. Engem is bánt,ezért viszem szakemberhez...
2014. okt. 18. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!