Az ecetes vizes zoknit mennyi ideig kell a lábán tartani, hogy lehúzza a lázát?
Hát Fanni nem egy egy agysebész, az már tuti! :) De végül is a lázcsillapításhoz nem is kell annak lenni! :))
Bocsi!
Az ecet pont semmire sem jó, ugyanúgy, mint ahogy az ecetes olló is csak vicc.
A hűtőfürdőnél hatásosabb gyógyszer nélküli lázcsillapítás nincs. Kúp, vagy két különféle hatóanyagú lázcsillapító 3 óránként (ibuprofen és paracetamol).
Akkor nem jól csináltad a hűtőfürdőt ha feljebb ment neki tőle beleültetve kell kezdeni annyi fokos vízzel kb. ami melegnek érződik tehát mondjuk 39 fokos a gyerek akkor olyan 38-al kezded és azt hűtöd fokozatosan, nagyon fokozatosan és úgy hogy az egész testét ellepje nagyjából vagy pedig zuhanyoztatni locsolgatni kell a megeresztett és fokozatosan hűlő vízzel (pohárból vagy tálkából vagy bármi) és 37.5-37 nél hidegebbre ne hűtsd.
Próbáld ki nekünk így mindig lement. Ja és ez egy jó 10-15 perces folyamat mire kihűl a víz és haszna is van.
Sokan úgy csinálják hogy a hidegebb vízbe teszik bele eleve a gyereket de az nem jó mert akkor automatikusan fűteni kezd a szervezete rögtön és még feljebb megy.
Bocsi ha így csináltad csak gondoltam leírom hátha hasznos.
Mi használjuk az ecetes lázcsillapitást, de ugy szoktuk, hogy ecetet öntök hideg vizbe és belemártott, kicsavart zsebkendőt teszek a kéz- és lábfejére, és a homlokára. Addig tartom rajta, mig átmelegszik a kendő, akkor ujra átmosom az ecetes vizben és megy vissza. Nagyon szépen leviszi a lázat. Volt, hogy 2-3 évesen kihányta a lázcsillapitót, a kúpokat soha nem birta, de ez a módszer mindig beválik. Nálam is, gyerekkorom óta.
nem butaság!
Ha esetleg mégis hat, akkor az eredeti kérdésre válaszolva: pontosan addig kell rajta tartani, amíg le nem húzza a lázát.
Ha viszont nem viszi le a lázát, gomba ellen akkor is jó lehet.
9-es vagyok. Ha a doktorod 60 éve praktizál, akkor kb. megragadt a pályakezdésénél.
Jobban van a gyermeked?
Kedves 13-as. Elolvastam, hogy Te hogyan alkalmazod a hűtőfürdőt. Először azt hittem, hogy én vagyok a hüle, de nem. Utánaolvastam. A vizet 38 fokosra kell készíteni, aztán szépen fokozatosan 28 fokig kell hűteni.
Nekünk ez kint van az orvosnál is a falon, és most a neten is utána olvastam.
Csak azért írtam, hogy félreértés ne essék. De egy 37 fokig hűtött vízzel sem lehet nagyobb sikereket elérni, a lázcsillapítás terén. :)
Reggel már csak hőemelkedése volt, most megint kúszik felfelé. De éjszaka sokkal jobban aludt, mint tegnap. Hogy a hűtőfürdő, a kúp (ezeket tegnap éjjelre is kapott és előtte nap is), vagy az ecetes-vizes zokni segített, azt nem tudjuk ugyebár :).
Nem az én orvosom - az ismerősömé, de ezt írtam is.
Örülök hogy legalább más is van a bolygón, aki már hallott erről és alkalmazza is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!