Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az ecetes vizes zoknit mennyi...

Az ecetes vizes zoknit mennyi ideig kell a lábán tartani, hogy lehúzza a lázát?

Figyelt kérdés

2013. márc. 11. 22:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát Fanni nem egy egy agysebész, az már tuti! :) De végül is a lázcsillapításhoz nem is kell annak lenni! :))

Bocsi!

Az ecet pont semmire sem jó, ugyanúgy, mint ahogy az ecetes olló is csak vicc.

A hűtőfürdőnél hatásosabb gyógyszer nélküli lázcsillapítás nincs. Kúp, vagy két különféle hatóanyagú lázcsillapító 3 óránként (ibuprofen és paracetamol).

2013. márc. 11. 23:17
 12/23 anonim ***** válasza:
67%
Én úgy tudom , hogy krumplit kell a zokniba tenni, nem a zoknit kell bevizezni.
2013. márc. 11. 23:48
 13/23 anonim ***** válasza:
73%

Akkor nem jól csináltad a hűtőfürdőt ha feljebb ment neki tőle beleültetve kell kezdeni annyi fokos vízzel kb. ami melegnek érződik tehát mondjuk 39 fokos a gyerek akkor olyan 38-al kezded és azt hűtöd fokozatosan, nagyon fokozatosan és úgy hogy az egész testét ellepje nagyjából vagy pedig zuhanyoztatni locsolgatni kell a megeresztett és fokozatosan hűlő vízzel (pohárból vagy tálkából vagy bármi) és 37.5-37 nél hidegebbre ne hűtsd.

Próbáld ki nekünk így mindig lement. Ja és ez egy jó 10-15 perces folyamat mire kihűl a víz és haszna is van.

Sokan úgy csinálják hogy a hidegebb vízbe teszik bele eleve a gyereket de az nem jó mert akkor automatikusan fűteni kezd a szervezete rögtön és még feljebb megy.

Bocsi ha így csináltad csak gondoltam leírom hátha hasznos.

2013. márc. 12. 06:51
 14/23 anonim ***** válasza:

Mi használjuk az ecetes lázcsillapitást, de ugy szoktuk, hogy ecetet öntök hideg vizbe és belemártott, kicsavart zsebkendőt teszek a kéz- és lábfejére, és a homlokára. Addig tartom rajta, mig átmelegszik a kendő, akkor ujra átmosom az ecetes vizben és megy vissza. Nagyon szépen leviszi a lázat. Volt, hogy 2-3 évesen kihányta a lázcsillapitót, a kúpokat soha nem birta, de ez a módszer mindig beválik. Nálam is, gyerekkorom óta.

nem butaság!

2013. márc. 12. 07:10
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Az a hideg borogatás miatt hatásos, nem az ecet miatt szerintem, de hát ez olyan mint a placebo ha abban hiszel akkor az hatni fog az emberi elme csodákra képes:)
2013. márc. 12. 07:16
 16/23 anonim ***** válasza:
oké tehát a dolog tanulsága, hogy öreg orvosok között is vannak bénák. jobban lett a gyerek?
2013. márc. 12. 08:30
 17/23 Golan Trevize ***** válasza:

Ha esetleg mégis hat, akkor az eredeti kérdésre válaszolva: pontosan addig kell rajta tartani, amíg le nem húzza a lázát.

Ha viszont nem viszi le a lázát, gomba ellen akkor is jó lehet.

2013. márc. 12. 08:34
 18/23 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Ha a doktorod 60 éve praktizál, akkor kb. megragadt a pályakezdésénél.

Jobban van a gyermeked?

2013. márc. 12. 11:26
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13-as. Elolvastam, hogy Te hogyan alkalmazod a hűtőfürdőt. Először azt hittem, hogy én vagyok a hüle, de nem. Utánaolvastam. A vizet 38 fokosra kell készíteni, aztán szépen fokozatosan 28 fokig kell hűteni.

Nekünk ez kint van az orvosnál is a falon, és most a neten is utána olvastam.

Csak azért írtam, hogy félreértés ne essék. De egy 37 fokig hűtött vízzel sem lehet nagyobb sikereket elérni, a lázcsillapítás terén. :)

2013. márc. 12. 12:53
 20/23 A kérdező kommentje:

Reggel már csak hőemelkedése volt, most megint kúszik felfelé. De éjszaka sokkal jobban aludt, mint tegnap. Hogy a hűtőfürdő, a kúp (ezeket tegnap éjjelre is kapott és előtte nap is), vagy az ecetes-vizes zokni segített, azt nem tudjuk ugyebár :).

Nem az én orvosom - az ismerősömé, de ezt írtam is.

Örülök hogy legalább más is van a bolygón, aki már hallott erről és alkalmazza is :)

2013. márc. 12. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!