Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti vinnétek bölcsibe? Teljesen...

Ti vinnétek bölcsibe? Teljesen ledöbbentem?

Figyelt kérdés

2,5 éve s anagylányom. Ahol élünk kevés ygermek van, így lehetőség nyílt a bölcsibe beíratni, úgy is,hogy nincs munkáltató igazolásom,mivel a 6 hónapos kistesóval itthon vagyok.

Nagyon szüksége lenne agyermektársaságra, úgy gondoltuk jó ötlet.

Szóltak hogy vihetem amikor nekünk jó, részleteket megbeszéljük, de minden úgy ment,mintha sima bölcsis lenne .Megvettem a benti szandit(7000), pár rucit.

Szólok,hogy hétfőn mennén beszoktatásra, erre közli a dadus, hogy oké, készítsem fel a kisláynt, hogy ő ott nem ehet, és nem aludhat ott, csak fél9-fél12-ig lehet benn utána haza kell hozni és a díja 500 Ft/ óra.

Hát lehet én vagyok csak ezen meglepődve, de szólni sem tudtam.

A legnehezebb az egészben nemis annyira az anyagi odlala, de azért havi 20 e kicsit sok, hanme hogy a bölcsi tőlünk 3 km.re van, a kicsi utálja ababakocsit, kizárt,hogy a nagy pedig 3 km-t tud gyalogolni, és mire hazaérek a kicsivel, mehetek vissza:(

2013. márc. 8. 13:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Se kaja, semmi nincs ebben. azért kell fél9re vinni,emrt akkor már megreggeliztek, és ezért kel elhozni hamarabb,hogy ne ebédeljen:(

De én ismerem a lányom,ha valami tetszik neki, nincs az az isten,hogy elhozzam onnan. Napok óta azt hajta,hogy a barátnőjével játszanak majd a bölcsiben és ott is alszik:(

2013. márc. 8. 13:54
 12/19 anonim ***** válasza:

Mi a napidijon felül fizettünk az étkezésért.

Mikor elkezdtem dolgozni,onnantol szünt meg ez.De ahogy nézem,sok helyen tavaly bevezették a bölcsödei díjakat:

[link]

2013. márc. 8. 13:58
 13/19 A kérdező kommentje:

A többi szülőre nézve nincs változás.

Lehet rajtunk akarják bevasalni:(

2013. márc. 8. 14:04
 14/19 anonim ***** válasza:

nálunk a bölcsi térítési díjas. mikor bevezették, ki is vettem a gyereket mert mire a kaját, csoportpénzt és a térítési díjat kifizettük, 30.000.- maradt a fizumból. így újra gyesre mentem és maradtam vele itthon még egy évet :)

pont annyi lett így az anyagi részi mint ha ment volna...

számomra megdöbbentőek ezek az árak! mondjuk heti 2 napra szerintem így is beadhatod, az csak 4000.-/hó, viszont a gyerektársaság így meglesz.

én hordtam az enyémet játszó bölcsibe, ott 1000.- volt egy nap és 10órai, ebéd benne volt. heti egyszer vagy kétszer mentünk, mondjuk ott a szülők is ott voltak, de nekem nagyon szükségem volt arra, hogy emberek között legyek, ő meg élvezte :)

2013. márc. 8. 14:16
 15/19 anonim ***** válasza:
előző vagyok, csak még azt akartam írni, hogy mikor viszed (ha viszed) ne manjetek haza a kicsivel hanem keressetek a bölcsi közelében valami programot, játszóterezzetek vagy vásároljatok be, hogy elüssétek az időt, így nem kell 2x fordulni
2013. márc. 8. 14:18
 16/19 A kérdező kommentje:

A játszótér pont félóton van:( Játszóház ilyesmi kilőve, nincsne, kistelepülés, úgyhogy még plázánk vagy nagyobb üzletház sincs:(

Meg ő 10kor tízóraizik, és utána alszik.

2013. márc. 8. 14:22
 17/19 anonim ***** válasza:

Ez nektek így tényleg nem jó!

Sajnos bevezették, hogy nem ingyenesek a bölcsődék, ez nem újkeletű dolog, így van már egy ideje. Minden önkormányzat maga dönti el, hogy mennyit kér, és csak azok a gyerekek mentesülnek, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek, tehát rászorulók...

2013. márc. 8. 14:48
 18/19 anonim ***** válasza:

14-es!

500 ft/óra, nem per nap. 8 alkalommal 12000 ft.

Családi napközi nincs nálatok? Mi Bp-en lakunk, ott 600 ft az óradíj, ha csak alkalmanként viszem, ha minden nap, akkor 300 ft/óra.

Így nehéz lesz megoldanod, pláne, hogy a kicsi pont akkor alszik, amikor menned kéne a nagyért.

2013. márc. 8. 14:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Az állami bölcsi már mindenhol fizetős de azért fél napra 500 ft túlzás enyiért családi napközibe is viheted.
2013. márc. 8. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!