Mennyi idősen vittetek/vinnétek gyereket temetésre? (Közeli rokonéra. )
Volt már hasonló kérdés itt, ott én is kifejtettem a véleményemet (mint 5. hozzászóló), talán segítenek a válaszok:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
A fiam egy évesen volt a dédpapa temetésén(szép beszéd, egy parkban(elfújás), a díszlövésektől se riadt meg), csendesen ült a nagyapja ölében.
Második temetése a nyáron volt, 3éves volt, a tesója másfél éves. Mind a kettő csendesen elvolt a szertartás alatt(urnás).
Semmi nyoma nincs a gyereken, hogy temetésen voltak. Téma a halál, olyankor mi történik, mi az, kíváncsi arra is. Próbálom ezt is olyan természetessé tenni, mint amilyen természetes dolog is a halál.
Én még nem vittem őket (1.5 és 3 évesek), pedig sajnos lett volna már rá "alkalom". Nevelőapám temetése 1 éve volt, én nem gondolom hogy egy kisgyerek odavaló, így nem is vittük ki magunkkal a temetőbe. Nem kell néznie a síró rokonságot, esetleg saját szüleit. Ez az én véleményem.
Ettől elmondtuk neki, hogy a Tata felment az égbe és többé nem jön vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!