Itt csak az én dackorszakos gyerkőcöm "szivatja" a szüleit?
Imádom a 3 évesem, kiegyensúlyozott, értelmes, okos, ügyes kisfiú, akivel bárhol megjelenek, nem kell szégyenkeznem miatta, bármit meg lehet vele beszélni, nem hisztis DE 3 évesen a dackorszakát éli, és na. az anyja csak az anyja, az apja csak az apja, velük mindent lehet, feszegeti a határokat.
Sehol máshol nem csinálja azt, amit otthon. Sem a nagyszülőknél, sem a bölcsiben, és már elfogadtam, hogy ez a viselkedés, amit produkál, nekünk szól.
Kérdésem: azok az anyukák, akik odáig meg vissza vannak azért, hogy 3-4 éves koráig otthon a helyük a gyerekeknek, fúj bölcsi, fúj ovi mini csoport, meg hogy az "állam neveli a gyereket, az ilyen minek szült, aki beadja bölcsibe" hogy bírják ezt feldolgozni?
Ha nem ment volna bölcsibe a fiam (dolgozni kezdtem) nem jövök rá, hogy ez a viselkedés csak tényleg nekünk szól. Mindig kiakadtam, mikor a nagymamák áradoznak/tak a gyerekről, és nem hiszik el, hogy úgy viselkedik, amiket mondunk....
Miért az állam nevelné, ha bölcsis a gyerek? A fiam mire bölcsibe ment, folyékonyan mondatokban beszélt, verseket, énekeket tudott, tudott rendesen enni, inni pohárból, és nem volt válogatós. sosem. Szemben pár pajtásával... nem hiszem, hogy aki bölcsibe adja a gyerkét azért teszi, hogy ott tanuljon meg mindent. Főleg aki be sem adja, mert hogy otthon a helye, az honnan tudná? Miben különbözik egy olyan 3 éves, aki 2 évesen bölcsibe (is) járt, attól, aki otthon volt... Nem hiszem, hogy az én gyerekem butább vagy neveletlenebb lenne az itteni szuperanyukák gyerekeinél, akik a bölcsi/ovi ellen vannak, és közben meg olyan kérdéseket írnak ki, hogy "hisztizik, toporzékol a gyerek, mit csináljak" stb...
És igen, utálom, hogy az ilyen anyukák miatt kell lelkiismeretfurdalásomnak lenni, mert a fiam bölcsibe jár, és a lányom is 2 évesen bölcsibe fog járni, mert neki 3 évesen már oviba kell mennie a 25 gyerek közé....
Na, kicsit elkanyarodtam a kérdéstől, de valahol kapcsolódik hozzá.
Akinek nem inge...
Köszi a válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz, még a 4.-nek is, mert lehet, hogy igaza van/volt :)
Valóban nem kellett volna belekeverni ezt a témát, de kiveri nálam a biztosítékot, mikor konkrétan azt mondják, hogy "minek az ilyennek gyerek, aki bölcsibe adja 2 évesen". Hogy jön bárki is ahhoz, hogy valakit így degradáljon, és ezért volt az alap kérdésem, mert nem hiszem el, hogy akinek ez a véleménye, az tök türelmes tud lenni otthon nap mint nap a dackorszakát élő (nagyobb) gyerkőcével, főleg, még ha van mellette pici, kicsi, vagy kisebb tesó. Ezek tényleg superanyukák, minden tiszteletem az ovék, de aki beszól amiatt, mert más nem így teszi, mert más a véleménye a dolgokról, attól a falra mászom.
Bocsi, hogy értetlen volt, és valóban, kicsit irónikus volt az alapkérdés. Kidühöngtem magam, pedig nem szoktam.
Köszi még egyszer a normális válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!