2 éves gyerkőcöm nagyon anyás és hisztis lett. Mit csináljak másképp?
Beteg volt kb 10 napig, így énekeltem neki mígy el nem aludt, most úgy tűnik ezt tartja normálisnak. Régebben gond nélkül elaludt, most csak ordít mint a fábaszorult féreg ha kijövök a szobából.
Napközben ha nem úgy van valami, ahogy ő szeretné, akkor hisztizik, nem tudja magát lefoglalni, ott kell, hogy legyek vele. Régebben ezzel sem volt probléma, ügyesen eljátszott egyedül is.
Ez nem a betegség óta van, már előtte elkezdődött ez a napközbeni hiszti. Nem tudom mit rontottam el és hogyan csináljam?
Nem az a földhözvágommagam hiszti, hanem inkább nyavajgás, nyafogás. Ja és az apja abszolút nincs rá hatással ilyenkor, csak anya kell neki.
Eegen, egy kölyköt nagyon könnyen el lehet kapatni. Rájött, hogy hisztivel mindent elér, ezért alkalmazza is, ahogy kiveszem az írásodból, nálad is bevált ez, tud irányítani :)
Állj a sarkadra, legyél következetes. Mi beirányítottuk a szobába a gyerkőcöt hiszti esetén, és hagytuk, hogy hadd tomboljon. SEMMIT nem ér el vele, ezt megtanulta :)
Igen, abszolút irányítani akar és tud is :(
Eddig azért nem folyamodtam ilyesmikhez, hogy pl szobába bezavarni, mert nem az a tipikus hiszti hanem inkább olyan, amitől az ember falra mászik, nyaf-nyaf. Jön és húzza a kezemet stb.
Én úgy éreztem, hogy viszonylag keményen ellenállok, de mivel még mindig csinálja valószínű valamit mégis rosszul csinálok.
Ha beküldöd a szobába, nálatok nem jön ki? Vagy annyiszor viszed vissza, ahányszor kijön?
Ez életkori sajátosság, az enyémmel együtt 3 két éves kicsi van a családban, mind ezt csinálja.
Légy vele következetes, szabd meg a határokat, de ha egyszer rád van szüksége, akkor azt biztosítsd neki.
Az én fiam Karácsony óta folyamatosan beteg, ráadásul én dolgozom, néha tudok csak 1-1 nap szabit kivenni, a nagyszülők vannak vele. Ennek megfeleően ha együtt vagyunk, gyakorlatilag úgy csüng rajtam, mint csecsemő korában. Eleinte nagyon nehezen fogatam el, hogy csak azért olvastat 1,5 órányi mesét, mert addig is velem lehet, de aztán rájöttem, hogy a folyamatos harcok és hisztik helyett ésszerű kompromisszumot kell kötni.
Én mindent de mindent megbeszélek a fiammal, előre elmagyarázom neki mi fog történni, próbálom úgy intézni, hogy ne okozzak neki csalódást, és úgy tűnik, bejön a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!