Október végén lesz a gyerkőcöm 3 éves. Most bölcsis. Szeptemberbe menjünk oviba, vagy maradjunk bölcsibe?
Ha beveszik 3 éves kora előtt akkor mindenképpen megéri. De nem csak október után tudna menni?
A bölcsiben kicsik vannak szerintem 4 éves koráig unalmas lenne a számára.
Kisfiam szeptemberi, 2 éves kora óta bölcsis. Nem ment 3 évesen oviba, majd szeptembertől, 4 évesen, ennek több oka is volt:
1. nem volt teljesen szobatiszta
2. évvesztes lesz, így az oviba kellene egy évvel többet járnia, de a bölcsit nagyon szereti
3. a kis csoporttársai nagy része most szeptembertől megy oviba (tavaly csak egy valaki ment), és ez munkahelyi bölcsi, ovi, így együtt mennek
Én ezek alapján döntöttem úgy, hogy maradjon bölcsiben. Plusz még novemberben kistestvére született, ezért lehet hogy az már sok változás lett volna neki.
az én fiam szeptemberi,és megy oviba még szeptemberben.én is gondolkoztam rajta,mert december 31-ig maradhatna a bölcsiben,ahol nagyobb figyelmet kap,de aztán meggondoltam magam.addigra eltelne négy hónap,nagyon jól összeszokna a kezdőcsapat,neki nehezebb lenne utána beilleszkedni.egy csomó programról lemaradna,egy csomó mindent nem tanulna meg,amit a többi igen.
szeptemberben elvileg még nem mehet a gyereked oviba,mert csak három éves kortól mehet,de én november egytől oviba vinném.a fiam is 9-én lesz három,tizedikétől vették fel oviba
Az én kisfiam november elején lesz 3 éves.
Most kezdte a bölcsit, és mi eleve úgy indultunk, hogy nem visszük át az oviba, csak jövő szeptembertől.
Mi azért választottuk ezt, mert a kisfiunk elég félénk a gyerekekkel, de van egy anyukatársam, akivel nagyon jóban lettünk, és a gyerekeink így egy csoportba kerülnek.
Nem gondolom, hogy a bölcsiben unatkozni fog 3,5 évesen, mert a mi csoportunkban is van ilyen korú kisfiú, és nem ér rá unatkozni, a gondozónők igyekeznek az életkoruknak megfelelően differenciálni az azonos típusú feladatokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!