Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Utálom a reggeleket! Minden...

Utálom a reggeleket! Minden reggel veszekedésbe torkollik. Ti mit csináltok, kinél, hogy működik? Ötletek, javaslatok?

Figyelt kérdés
Van egy elsős kislányom, aki nem igazán közreműködő. Se este, de főképp reggel nem. Nem az iskolával van a baja, erről már megbizonyosodtam. Egyszerűen semmiféle motiváció nem hat rá. Se pozitív, se negatív. Nem kel fel reggel. Már nagyon sok mindent kipróbáltam. Mondtam szépen, csúnyán. Nem öltözik, nem fésülködik. Én meg mostanában már nem vagyok türelmes, így sírás a vége. Férjem örjöng, hogy már megint ez van. Sírva megy a gyerek iskolába, a párom meg késve indul. Este ugyanez. Nem indul aludni. Már nem tudom, hogy mit csináljak! Ha van valami praktikátok, szívesen meghallgatnám! Köszönöm.

2013. febr. 26. 07:50
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nálunk is az vált be, amit az egyik válaszadó már írt, hogy versenyt öltöztünk. Amint kimondtam, hogy fogadjunk, hogy nem tudsz olyan gyorsan öltözni, mint én, máris kapkodta magára a ruháit. Van, amikor nem segít, de legalább egy pár reggel meg van vele oldva. :) Vagy még az vált be, hogy mondtam neki, hogy milyen jó, hogy ő már ilyen nagylány (6,5 éves) szóljon már rám, hogy haladjak, mert néha képes vagyok reggel elvacakolni apróságokkal, meg hogy milyen jó, hogy tud segíteni a Tesója körül, és ügyesen öltözik, fésülködik, mosakszik, és ettől is gyorsabban haladt reggel. Nála a szidás nem igazán válik be, max elsírja magát, és megsértődik, a pozitív megerősítéssel és dicsérettel viszont szinte bármit el tudok érni nála. :) Mostanában már nem kell sokszor biztatni, fél 7 körül ébrednek és fél 8-kor indulásra kész van mindenki.
2013. febr. 26. 11:44
 22/29 A kérdező kommentje:
Egy valamire gondolok, hogy miért alakult ez így. Viszont ha az, akkor az ellen semmit sem tudok tenni. Van az osztályban egy fiú, aki olyan rossz, mint a bűn. Elsős létére tele van fekete ponttal, és az igazgatóhoz kell már néha felvinni. Soha nem fogad szót a tanár néninek, öntörvényű, nem érdekli senki és semmi. Mindig azt csinálja, amihez kedve és akkor, amikor úgy gondolja. Nem tudnak vele állítólag semmit tenni. A lányom elit iskolába jár, ahova szigorú válogatás után kerültek a gyerekek. nem is tudom ez a fiú hogy kerülhetett be, mikor sokszoros túljelentkezés van. És azt sem értem, hogy miért nem tanácsolják el?! Ez a lehető legjobb iskola, ahova járhat. Úgyhogy nem fogom átíratni. Meg korán sem biztos, hogy ez az oka. EZ csak egy lehetséges ok, de én is csak találgatok.
2013. febr. 26. 11:50
 23/29 A kérdező kommentje:
A versenyöltözés 1-2-szer bevált nálunk is, aztán ennyi, már az se érdekelte. Én is mondom neki, hogy milyen ügyes, nagylány, de ha nem húzkodom ki az ágyból, visszaalszik 1 perc alatt. Büntetés az egész.És persze a végén mindig én vagyok a rossz, a gonosz anya. Nagyon rosszul esik.
2013. febr. 26. 11:53
 24/29 anonim ***** válasza:
66%

"Az az érzés fenomenális mikor méhem gyümölcse 7.30-kor még elrévedt tekintettel ül az ágyán, és az egyik lába már 10 perce a bugyiban, a másik meg sehol, és ha elkezdek üvölteni akkor meg néz rám hogy mi a bajom."

Ismrem, s jót nevettem:)))

Ettől az egytől én is idegbajt kapok, ez van minden áldott reggel, hétvégén is.

Azt hittem, h egyedül az én fiam utál öltözködni.Amikor gyereket terveztünk, nekem mindig az a kép ugrott be, h majd lesz három éves kis méregzsák, aki egyedül akar öltözni, és ezért mindig elkésünk az oviból.Hát én ilyet sosem láttam tőle.Meccsezik a gyerek veletek is, mert pontosan tudom, h tud öltözni, az oviban nagyon megy neki, bár ott is elég sokszor eljátsza, h kisgatyában sétálgat, beszélget mindenkivel délutáni alvás előtt, után.

Szégyen, nem szégyen, négy és fél éves, és öltöztetem, ha nem tenném, hetekig pizsiben lenne.

Kipróbáltunk már mindent, büntetőszék, kiabálás, játékmegvonás, zsarolás,jutalmazás, játékossá tétel.

Gyanítom, h 16 évesen már ciki lesz neki :)

Mondtam már neki viccesen, h majd a randijaira elmegyek majd vele öltöztetni...:)

2013. febr. 26. 13:37
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig az összes választ, de nálunk is a szigor vált be. Pontosabban apa szigora vált be. Míg nem dolgoztam én vittem őket, rémálom volt minden reggel. Mióta apa viszi őket nincs hiszti. Férjem felöltözik és elkészíti a kakaójukat, aztán felkölti őket. Először a WC-re kell elmenniük, aki pisilt az már ihatja is a kakaót. (ez is probléma volt, hogy már a kabát felvételekor jutott eszükbe, hogy pisilni kell.) Aztán a nagyobbik egyedül öltözik, a kicsinek segít. Nálam az is gond volt, hogy én megengedtem reggel a mesét (megtehettem, mert nem siettünk), de a férjem be sem kapcsolja a tévét és a gyerekeknek eszükbe sem jut.
2013. febr. 26. 18:07
 26/29 anonim ***** válasza:
19%

Probáld meg hogy fél álomba leveszed a takarót kinyitod az ablakot és közben folyamatosan beszélsz hozzá ki be járkálsz.

Nem kell kiabálni csapkodni csak kedvesen keltegesd, puszilgasd a lábát, pakolj be a táskájába...

Így folyamatosan ingereket küldesz az idegrendszerének amitől éberebb lesz.

Ha kimegy a fürdöbe apával járkájatok be hozzá,

kérdezgesétek, milyen órád lesz, ki a kedvenc tanárod...

Ha elbambúl, csikizétek meg, nyomjátok a kezébe a fésüt,

szeliden lökjétek félre a tükörtöl hogy most apa jön akkor már dacból is neki áll.

Mindent amit lehet este készits elő, készits be a kávéfözött, a szendvicseket...

2013. febr. 26. 21:35
 27/29 anonim ***** válasza:

Elnézést kérek, hogy egész mást kérdezek, de egyelőre nekem még nagyon nagy káosz az iskolaválasztás.

Általános iskola eslő osztályába van felvételi? Nem a körzetek alapján válogatják ki, hogy ki kerülhet be? Melyik iskola ez?

2013. jún. 22. 23:29
 28/29 anonim válasza:
fogd meg a gyereket aztan zard be a szobajaba 2 napra kapjon vizet kajat nem azt csa el van kenyeztetve
2015. jan. 6. 18:31
 29/29 anonim válasza:

"Nehogy olyat tegyek, mondjak, vagy úgy nézzek, hogy a kisasszonyokat megsértsem, mert akkor indul a cirkusz." - írja valaki.

Ez a baj a mai gyerekekkel és szülőkkel. A szülő fél a gyerektől. Tockos neki, ha nem csinálja amit mondasz. Nekem soha nem volt választásom, nem hogy még anyám félre nézett rám. Határozottan kell fellépni, a gyerek is megérzi ha nem vagy az

nov. 27. 06:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!