Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Utálom a reggeleket! Minden...

Utálom a reggeleket! Minden reggel veszekedésbe torkollik. Ti mit csináltok, kinél, hogy működik? Ötletek, javaslatok?

Figyelt kérdés
Van egy elsős kislányom, aki nem igazán közreműködő. Se este, de főképp reggel nem. Nem az iskolával van a baja, erről már megbizonyosodtam. Egyszerűen semmiféle motiváció nem hat rá. Se pozitív, se negatív. Nem kel fel reggel. Már nagyon sok mindent kipróbáltam. Mondtam szépen, csúnyán. Nem öltözik, nem fésülködik. Én meg mostanában már nem vagyok türelmes, így sírás a vége. Férjem örjöng, hogy már megint ez van. Sírva megy a gyerek iskolába, a párom meg késve indul. Este ugyanez. Nem indul aludni. Már nem tudom, hogy mit csináljak! Ha van valami praktikátok, szívesen meghallgatnám! Köszönöm.

2013. febr. 26. 07:50
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
64%
A probléma ott van, hogy nem minden gyereket lehet letenni aludni 8-kor. Sajnos pl az enyémeket sem. Főleg mert a bölcsiben meg az oviban alszanak 12 illetve 13 órától 15 óráig. Így este 8-kor nem álmosak sőt! Próbáltunk már mindent, de nem alszanak el. Heteken keresztül csináltuk hogy 8-kor fürdés, mese és feküdtünk fél kilenckor mindannyian. Ezután két órát nyűglődtek az ágyban, mert nem tudtak elaludni. ÉS nem k napig csináltuk, hanem hetekig. A végén már ettől a nyűglődéstől voltam sík ideg, meg hogy így végképp nem tudtam semmit csinálni esténként. 6-ra hazaérek, vacsi, kis játék, fürdés, kínlódás, majd mire fél11-11-re elaludtak én is kidőltem. Ez így mindenkinek szar volt, de én is azt hittem hogy igaza van azoknakk akik szerint a gyereknek 8-kor ágyban a helye, és ezért szenvedett az egész család. Mondjátok meg hogy lehet elaltani egy gyereket aki nem álmos?
2013. febr. 26. 09:42
 12/29 anonim ***** válasza:
57%

9/11-es

Anyámat ne keverd már bele! Én sem anyáztam neked!

Én azt írtam, hogy nem praktika kell, hanem határozott hozzáállás a szülő részéről. Arról nem tehetek, hogy ez neked bántó hozzászólás volt (ami nem mellesleg nem neked szólt, mert nem te tetted fel a kérdést! Nem ártana tisztában lenned az oldal szabályzatával.), mert neked nem sikerül mindig határozottnak lenni. A továbbiakban pedig nem kívánom az offjaidat figyelembe venni.

De ha praktika kell, akkor én is azt mondom, hogy keljetek egy órával előbb. És persze időben fekvés, és semmi alkudozás.

2013. febr. 26. 09:56
 13/29 Jégtánc ***** válasza:
100%
Amikor kicsik voltak a fiaim nálunk is volt 1-2 alkalommal ilyen.Úgy csináltam hogy hamarabb felkeltem,összekészítettem mindent,reggeli stb stb.Hamarabb felébresztettem őket,hogy legyen idő összeszedni magukat.Kisebbik fiam mikor azt csinálta hogy már pedig ő nem akar felöltözni megmondtam neki hogy ok semmi gond,de akkor így pizsamába megyünk óvodába .Lelifteztünk,mielőtt kiléptünk volna mondta hogy ő mégiscsak felöltözne.Visszamentünk,gyorsan átöltözött.Többet nem csinálta.Nem tudom mikor szoktad ébreszteni,mennyivel indulás előtt.Lehet hamarabb kell kelteni a szokottnál.
2013. febr. 26. 10:00
 14/29 anonim ***** válasza:
Igazából hasonló nálunk is, bár ritkán van sírás, vita, de azért én általában feszült vagyok reggel, mert minden "tudásomra" szükség van, hogy elkészüljünk időre. Egy biztos, ha ideges vagy és kiabálsz, akkor nem lesz foganatja csak sírás, hiszti. Az én lányom reggel mesét néz. Amikor hagytam egész reggel nézni, akkor késtünk el, akkor nem készült el időben. Most meg van mondva, hogy 7.10-ig nézheti,utána átkapcsolom másik csatornára, mert így könnyebben elkezd készülődni. Tehát engedek is, ugyanakkor amikor vége, akkor neki is el kell kezdeni készülődni. Nálunk egyébként akkor van ellenkezés, ha apa is végig részt vesz a készülődésben, mert ő engedékeny, emiatt nála sokkal jobban bepróbálkozik. Öltözésnél általában "verseny" van azzal, hogy én öltözök fel előbb, na erre ő is elkezd öltözni. Ami még segít, hogy mutatom neki az órát, hogy mondjuk 7:40-re el kell készülni és még van x perced. És akkor együtt nézzük az időt, hogy még mennyi van. Nálunk ezek segítenek, de persze tudom, nem minden gyerek egyforma, esetleg tudsz belőle hasznosítani valamit, sok sikert! 4,5 éves kislány anyukája.
2013. febr. 26. 10:07
 15/29 A kérdező kommentje:

Akkor leírom részletesen:

Szóval, este hiába teszem le, ahogy azt előttem is írták csak nyűglődik az ágyban. Nem alszik. Nincs tv a szobában se számítógép. Ezek nem tartják fennt. Egyszerűen nem alszik. Edzésekre jár, úgyhogy próbálom az energiáit lekötni. De úgy látszik ez kevés. Foglalkozom vele, sokat. Értelmes, okos kislány. Több dologban kiemelkedő teljesítménnyel. A legjobb tudásom szerint nevelem. Ruhát együtt, előző nap választjuk ki. 1 órával korábban keltem, mint, ahogy indulni kell. De, mint a lassított felvétel, pont úgy, ahogy valaki írta, fél lábbal a bugyiban, féllel az ágyban. A wc-n is perceken keresztül ücsörög, csak úgy. Áll a tükör előtt és néz. Próbáltam én is az elmegyek, itt hagylak verziót, pont nem érdekelte. Beült tévézni. Nem olyan egyszerű. Próbáltam motiválni, hogy kap ezt-azt, ez sem segít. És, aki azt írta, hogy én vagyok a felnőtt, én mondom meg, mi van. Az arra válaszoljon, hogy,mi van, ha ez őt nem érdekli? Nem fogom ütni-verni. Az egyetlen dolog, ami hat, ha összeveszek vele, csak akkor kezd öltözni, készülni, de akkor már sír. Nem hittem én se 1 évvel ezelőtt, hogy ilyen elő fog fordulni. Jó kislány volt, szófogadó.

2013. febr. 26. 10:12
 16/29 Jégtánc ***** válasza:
100%
Nem is kell ütni-verni,veszekedni sem kell vele.Nem öltözött fel? Nem gond.Nagykabát rá aztán irány.Szerintem ki sem értek még az ajtón és már öltözködni szeretne.Mindenképpen próbálj meg higgadt maradni.Feszültség feszültséget szül.Nem kell túlmagyarázni a dolgokat neki sem.Nem öltözöl? Jó,akkor így megyünk...
2013. febr. 26. 10:31
 17/29 A kérdező kommentje:
Már azt is próbáltam. Én fordultam vissza, mert ez sem érdekelte. Nevetett rajta.
2013. febr. 26. 11:38
 18/29 Jégtánc ***** válasza:
Ez az,visszafordultál.Manipulál a gyermeked:)) Ne fordulj vissza.
2013. febr. 26. 11:39
 19/29 A kérdező kommentje:
Mintha belé bújna a kisördög reggel és este. Napközben nincs gond.
2013. febr. 26. 11:40
 20/29 A kérdező kommentje:
De ő simán bemenne úgy a suliba. Szerinte ez vicces. Én meg nem fogok szégyenkezni. Reggel meg már nincs idő szórakozni.
2013. febr. 26. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!