Több gyermekes Anyukák, mit csináljak? Cipő kérdés!
Két kisfiam van, 3 éves és 9 hónapos. Lassan cipőt adnék a kicsire, és nem tudom merjem e a nagyról maradt márkás, megkímélt cipőket, szandálokat ráadni a kis lábára?
Ti mit csináltatok? Eladtátok és vettetek újat?
Tanácstalan vagyok. Köszönöm.
Nem vettem / vennék újat. Nem egy két darab cipője volt a nagyobbnak hanem jóval több így biztosan nem taposta ki illetve a nagyobb 14 hónaposan indult el és voltak kisebb cipői is (19-20as) de mire valóban járt is benne egyedül addigra már vagy 21-22es lába volt. A kicsi viszont hamar kezdett járni.
Még most nagyobb korukban is a márkás alig hordott sportcipőt simán elrakom a kisebbnek.
cipőből nem adok rá használtat, a tesóét sem. nem ugyanolyan a lábuk attól még, hogy testvérek.
ha babakocsiban ül akkor nyugodtan add rá a használt cipőket, de legalább az első cipőkre figyelj, akkor alakul ki a lábboltozata, nagyon nagy károk értehtik a lábacskájat ha pont az elinduláskor használt használt cipőt kap.
én azok tettem el csak el amiket nem igen használt, pl. ünneplő cipők vagy volt egy két olyan amit szinte ki is nőtt ahogy megvettük, párszor volt csak rajta, azokat eltettem. a többit leadtam a szegény gyerekeknek
Nekem is három fiam van és hordják egymás cipőit. De persze én is figyelem, hogy melyik mennyire van kitaposva, mindnek vannak új cipőik is.
A lábboltozat 6éves korig alakul ki. Addig igenis fontos, hogy mit adunk a gyerek lábára, de szerintem meg tudja mindenki itélni ránézésre, tapintásra, hogy egy-egy cipőcske totál agyonhordott-e, vagy nem.
Első fiamnak is vettem már használt cipőt, párszár ft-ért amiben kint saralt meg homokozott. Azt legalább nem sajnáltam erre. De alapjába véve normális cipőkben jár mind a három.
Én a kitaposott cipőket kidobom, pedig van egy szegény család, akinek játéokat ruhákat szoktam adni- de ha a saját gyerekemre nem adom rá az agyontaposott cipőket, akkor a szegényebb gyereknek sem adom már oda.
Végülis az ő lábacskájával akkor mi van??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!