2 gyermekes vegyes párosos anyukák. Mennyit költötök havi szinten átlagban a két gyermek ruháira?
Kizárólag azokra lennék kíváncsi, aki MINDENT maga vesz a gyermeknek, nem a nagyi öltözteti és SEMMI ruhát nem kap ajándékba.
1 és 3 éves fiú-lány anyukák, nektek mennyi ez havonta? Hol vásároltok és milyen szempont alapján.
Köszönöm a válaszaitokat és kérlek ne pontozzátok le egymást, mert nagyon érdekel minden egyes válasz!
havi átlag 10 e ft.
ebbe van turis ruha, új is. cipők mindig újak.
Nálunk sok, nagyon sok:D.
Pizsi 7napra 6csomag tescos rugit jelenet a két gyereknek(már ez 18eft:S). A lánynak 3csomag body, a fiamnak 3csomag atléta és 3csomag kisgatya. Akkor legalább 4nadrág+7felső(póló és hujjú), 3váltás melegítő, 4pár harisnya, 2csomag zokni 1pár cipő gyerekenként. Ezt ált évszakváltáskor beszerzem. Amúgy nem vagyok szívbajos a csajost is simán kispasisan felöltöztetem.
Én a turiban csalódtam, marad a tesco, és tudok két tök jó kínai üzletet, ahol szupin vásárolok magunkra.
Nálunk is nagyon sok. Havi átlag 25 e ft.
A kislányomnak márkásat veszek, főleg a teszveszen, újszerűt, de néha veszek újat is, márkásat.
Kisfiam 3 éves, így neki 1 éve csak újat veszek, mert sokáig tudja hordani, pl a tavaszit ősszel biztos hordja még.
Szeretem őket csinosan öltöztetni, neten veszem olcsóbban a nextet, mint a bolti, én is a tescóba is veszek. Cipő általában d.d. step, most a kislányomnak is kell már cipő, mert 11 hónapos és sétál.
De én eladtam eddig a már nem használt ruhákat, elég jó áron. Most gondolkodunk a 3. babán, így áll az eladás.
Igazából nem sajnálom a pénzt a ruhákra, csak úton-útfélen hallom, hogy jajj de csinos, biztos drága volt, miből?!
Unom a magyarázkodást. Én is akartam a kislányomra a fiam ruháit adni, épp 2 év van, így tudnám is, de jellemzően nem teszem. Nem tudom miért, talán, mert én sem örülnék, ha látványosan a bátyám ruháit kapnám.
Szóval én így csinálom, túlzás lehet, de, ha a minőséget nézem, akkor az ár-érték arányában már nem is annyira drága szerintem.
Köszönöm a válaszaitokat, szívesen várom még a további vásárlási szokásaitokat.
Új ruhát: Tescoban, C&A-ban, H&M-ben szoktam venni, ha akció van (leárazások). Itt csak bodykat vettem eddig, ill. a C&A-ban zoknit, nadrágokat és felsőket is.
Turiba havi 1-2 alkalommal nézek be, és ha vannak jó dolgok (akár nagyobb méretben is, elteszem későbbre) akkor vásárolok, kb. 3-6e Ft értékben.
Teszveszen ruhát ritkán veszek, leginkább akkor, ha az eladó egyéb, számomra fontos terméke mellett ruhát is árusít és valami megtetszik, ez lefeljebb havi 1-2 ezer Ft.
Amúgy én nem veszek minden hónapban ruhákat, csak ha jön a következő méretváltás, ill. ha olyan akció van valamelyik üzletben, hogy nagyon megéri.
Havi fix összeget nem írnék, mivel mi szoktunk kapni kinőtt ruhákat ajándékba egy kisfiútól, ill. nálunk 3 gyerek van, és részben közös a ruhatár.
Nekünk szerintem kb. havi 5-7 ezer az átlag. Én sem vásárolok minden hónapban, akkor veszek valamit, ha kiárusítás van, vagy ha már nagyon kell. Jellemzően a C&A-ból és a Tescoból, itthoni ruhákat a kínaiból. Ha valahol nagyon jó akció van, akkor is veszek ruhát, ha még nagy rájuk, múlt héten vettem pl. jövő télre kabátokat a C&A-ban kettőjüknek összesen 5500-ért. A fiam mostani kabátját tavalyelőtt nyáron vettem 2000-ért. (Ezt azért ugye, nem lehet találomra és ránézésre csinálni, precízen kell kalkulálni, hogy milyen méret kell.) Szép ruháik vannak, a kislányom a kicsi, body-t nem nagyon kell neki venni, mert azok unisexek a fiamról, de szinte minden mást igen.
Ja, és igyekszem úgy vásárolni, hogy sokáig jó legyen rájuk egy-egy darab. Pl. farit csak olyat, aminek be lehet húzni a derekát. Most két éves, nemrég kapott két farit, szeritnem jó ideig fogja tudni hordani. Most be van húzva a dereka és fel van hajtva az alja, és ugye, ilyenkor már nem nőnek úgy, mint egy csecsemő.
Használtan inkább csak itthoni cuccokat, játszós kabátot veszek.
Ha én 25 ezre tudnék költeni ruhára havonta , akkor sem tenném. Ilyen kicsi gyerekek esetében nemigazán számít nekik ,hogy milyen márkás vagy drága holmiban vannak,csak kényelmes legyen és praktikus.
5 gyermekes anyuka
Én sem költenék, inkább gyűjtök nekik pénzt, vettünk nekik telket, ha nagyobbak lesznek azt hiszem jobban fogják értékelni, mintha azt mondanám, hogy hát kislányom, csak Next-be jártál egy évesen...
Szerintem is totál felesleges. Mi kapunk Nexteket, és nem érzi magát jobban benne egy ilyen kisgyerek, min a szép turisban.
Én amúgy sokszor veszek unisexet, főleg tartós dolgokból.
Kabát, overál, stb.
Kb. havi 3-6 ezret költök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!