Óvodába szoktatással kapcsolatos kérdés,2 gyermekes anyukák válaszoltok?
nem vagy gonosz.
(jó ötletem nincs, mi csak majd februártól fogunk ebbe belefutni.)
mi tavaly kezdtük az ovit.másfél év van a fiúk között.a kicsi nekem is fél 12körül alszik el,és az ebéd vége olyan háromnegyed 1 körül van.tehát esélytelen hogy elhozzam.
ha egy napot már ott hagytad,és elaludt,akkor ne kezd el haza hozni délben.sokkal nehezebb lesz neki ha majd maradnia kell.inkább mondd el neki,hogy ta nem tudsz érte menni olyankor mert a kicsi tesóját nem szabad egyedül itthon hagyni stb.
ha van "alvókája" az sokat segíthet.
Szia
Nyilván a másik anyuka sem, úgy értette vagy nem arra utalt hogy te nem sajnálod a fiadat. Biztos csak segíteni akart...
Nekem 17 hónap van köztük, de amikor a nagyobbom bölcsis lett elszambáztam ugyanezt a koreográfiát, azzal megspékelve, hogy a dadusnénik is úgy gondolták, hogy minek a napirend, aludjon a kicsi amikor tud csak nekik eggyel kevesebbel kelljen vesződni délután... másfelől meg maga az ovi is messze van, majdhogynem mire hazaértünk volna reggel szinte indulhattunk is volna érte.
Végülis nem bánom, hogy nem engedtem az érzelmi zsarolásnak, az elrettentő első napok után könnyen és gyorsan beszokott a lányom (ő két évesen kezdte a bölcsit).
Csak egy érvet gondolj át: ha most átállsz arra hogy mégis hazahordod, vajon nem azt vonja-e le a gyerek belőle - hisz egy 4 évesről van szó, aki már tudatosan szemléli a világot - , hogy kicsit hisztizik valamiért ami nem tetszik neki és máris megoldódik a helyzet?...
Egyébként az én lányom imádott bölcsibe járni, tényleg imádott, mégis voltak nehezebben induló napok, amikor (sok-sok bölcsis hónappal a hátunk mögött) már azzal ébredt hajnalban és egészen addig míg beértünk azon nyavalygott hogy ő nem akar aznap ottaludni (amúgy meg aztán tökjól érezte magát és eszébe se jutott utánam sírdogálni... szóval valszeg csak arra ment ki a dolog hogy valami olyan legyen amit ő akar.) Én csináltam neki olyan napokat, amikor nem ment be egyáltalán, illetve csakanyás napokat meg programokat is, és amúgy is figyeltem rá, hogy ne érezze azt ,hogy a kicsi miatt ő héttérbe szorul illetve miatta van "lepasszolva".
(egyébként itthonról dogloztm már akkor, a kicsi mellett lehetett, a kettő mellett nem de a pénz miatt meg muszáj volt, ezért lett bölcsis a nagyobb)
Amikor csak lehetőség volt rá, befűztem a nagyikat vagy a papát hogy ő hozza haza, még előzetes bejelentés nélkül is, mert a spontán helyzeteket is meg kell tanulni elfogadni, illetve bármikor előfordulhat olyan, hogy úgy tudja én megyek érte aztán neadjisten történik valami és mégse én... és ha láttam rajta hogy a hét második felére nagyon befárad akkor meg egész egyszerűen nem vittem már pénteken, hadd legyen 3 napos hétvégéje :)
Amikor a nagyobbom tavaly ősszel kezdte az ovit, megint napirendi pont volt, hogy vajon ottaludjon-e. én ottalvósra szoktattam eleve, de ugyanúgy előfordult hogy elhoztam ebéd után vagy eleve kihagyott 1 napot
Köszi, nagyon aranyosak vagytok. Azt mondták mikor mentem érte, hogy 10 percig sírt, toporzékolt, aztán abbamaradt, és, hogy halálos vétek lenne hazavinnem ebéd után, pár nap, vagy 1hét és megszokja. De amúgy is olyan rossz érzés, úgy sajnálom, mindig azt kérdezi, hogy még mennyit kell mennie.
Igen, én is szeretnék olyan péntekeket,vagy napokat, amikor nem megy, csak előbb szokjon be. Amíg reggel örömmel megy, és befut a terembe addig azért picit könnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!