Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsis gyermekek szülei!...

Bölcsis gyermekek szülei! Gondozási díjjal kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Szeretném megtudni, hogy nálatok mi alapján számítják ki a fizetendő gondozási díjat? A jövedelmetekbe a gyest, családi pótlékot is beleszámítják? Ezt akkor is kötelező fizetni, ha a gyerek beteg, vagy szabi miatt nem megy? Mennyibe kerül az étkezés naponta?

Nálunk az egy főre jutó nettó jövedelem 10%-át kell fizetni, akkor is, ha a gyerek 1-2 hónapig nem is megy. A jövedelembe beleszámítják a gyest és a családit is. Szerintem ezek nem jogszerűek, de ha azok is, mindenképpen nem etikus. Mit szóltok ehhez? Nálatok hogy van? Ja és ezeken felül még havonta szülői pénzt is fizetünk, ebből veszik a wc papírt, ceruzákat, játékokat stb. Kb. 20e Ft nekünk a bölcsi kajával, pedig kis jövedelműek vagyunk.

2012. aug. 24. 17:33
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
A gyes és a családi szerintem mindenhol jövedelemnek számít. Miért ne számítanák jövedelemnek? Azért meg sem " dolgozol csak úgy kapod", más meg a fizetéséért igen. Ilyen szülői pénz van az óvodákban meg iskolákban is csak ott osztálypénznek vagy csoport pénznek hívják.
2012. aug. 24. 17:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, kedves első válaszoló, de olyan válaszokat várok, akik tapasztalattal rendelkeznek. Dolgozom is, nem csak gyest kapok, de nem tartom etikusnak, hogy egyrészt leadózom a fizetésemből, fizetem az áfát, a súlyadót stb. és akkor a társadalmi juttatásokból, amit kapok, abból még fizetnem kell. Bezzeg, a gyes és a családi nem számít bele akkor, ha valami újabb ellátást igényelsz, pl. tgyás. Szóval itt valami nem stimmel szerintem. Még hány bőrt nyúznak le rólunk? Szerintem ez így jó? Akkor fizess helyettem is, mert nekünk hó végére már alig marad valami...
2012. aug. 24. 17:49
 3/10 A kérdező kommentje:
Szerinted ez így jó - ezt akartam írni.
2012. aug. 24. 17:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A mi esetünkben 3 havi igazolást kérnek a számlára érkezett jövedelemről visszamenőleg. A fiam júliusban töltötte a két évet, szóval június-júliusban GYED-t kaptam, augusztusban tört GYED+GYES-t, és mindehhez jön a családi pótlék. Ebből meg a férjem teljesítmény arányos bónusszal terhelt fizetéséből, ami havi szinten változik kalkulálják az egy főre eső jövedelmet, és annak alapján a gondozási díjat. Étkezés és gondozási díj max 580Ft/nap, ami havonta el is viszi a családi pótlékot. És nem mellékesen a GYES kb 1/3-d része a GYED-emnek. Én ezt a részt nem tartom korrektnek. Ha hiányzik a gyerek, csak az étkezési díjat térítik meg, ha 9:30-ig jelzek, azt is úgy, hogy beleszámítják a következő haviba. Ez ellen speciel nincs kifogásom. Csoport pénz nincs, tisztasági csomagot nem kérhetnek, de mégis kell.
2012. aug. 24. 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
4-es vagyok. Egy ponton helyesbítek, a GYEs, nem a GYED-em 1/3-a, hanem az 1/4-e.
2012. aug. 24. 20:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem kell fizetni, a mi önkormányzatunk úgy döntött, hogy idén még nem lesz gondozási díj, csak az ebéd, az 440 Ft/nap, de nekünk a fele lesz, mert 3 gyerekem van.

Sajnállak Titeket, ez tényleg nagyon drága!!!

2012. aug. 24. 22:05
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
mi nemsokára kezdjük a bölcsit. a gondozási díj egységesen mindenkinek 100 Ft naponta, akkor is, ha nem megy a gyerek. természetesen ez alól mentes, aki minden alól mentes ugyebár. az étkezés 400 Ft körül lesz és csak másnaptól lemondható. csoportpénz is lesz, eddig 300 Ft volt havonta, gondolom, most több lesz. és kell bevini, wc papírt, zsepit, szalvétát, stb. havonta, plusz pelusosnak pelenkát
2012. aug. 25. 13:56
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 100-150 Ft/nap (jövedelemtől függően) és igen, akkor is kell fizetni, ha nem megy a gyerek.
2012. aug. 25. 16:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

nálunk(Debrecen),egységesen minden bölcsiben napi 150 ft,akár megy,akár nem.Tehát ha betegség miatt hiányzik,akkor is kell fizetni.

A jövedelem nem számít.

nálunk csoportpénz van,havi ezres,meg az alapítványit is várják havonta,hogy fizessünk.tisztasági csomag minden hónapban folyékony szappan,wc-papír,100-as zsepi,szalvéta

nekünk 15 ezerbe kerül havonta így.meg persze a gyümi,amit beviszünk pluszban

2012. aug. 27. 18:25
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk szeptembertől kell fizetni, sávosan van meghatározva, a családban az egy főre jutó nettó havi jövedelem alapján, ezért jöv. igazolást kérnek.

Meglepetésemre, szerintem elég magasak a sávok, a maximum 500 Ft/nap, de ez 142500 Ft-os/főre eső jövedelem felett kell fizetni. Alatta sávosan van meghatározva, 85500 Ft alattiaknak nem is kell. Mi nem panaszkodunk, főleg tgyáson vagyok augusztustól, de így is vagy a 200 vagy 300 Ft-ba fogunk beletartozni. Ahhoz képest, hogy hallottam olyan kerületről, ahol 20-30 ezreket kell fizetni....

Ez olyan dolog, hogy nem a bölcsik találták ki, tehát kár egy kalap alá venni a csoportpénzzel, gyümivel, tisztasági csomaggal, ebédpénzzel, mert ezt az önkormi kapja, nem a bölcsi. Gondolom a bölcsinek is csak egy újabb nyűg.

De mit is lehet várni, mindenből pénzt csinálnak, lassan már azért is kell fizetnünk, mert levegőt veszünk.....

Hogy mi számít jövedelemnek? Amiket leírtál azok azok. Igazad van, hogy valamibe meg pont nem számít bele... én azt sérelmezem, hogy ok, hogy valakinek ez és ez a jövedelme, de hogy mennyi marad belőle, az nem számít? (levonások, hitel, stb) Ez van. Vagy megszokunk, vagy megszökünk... én az utóbbihoz két gyerekkel nem vagyok elég bátor :o(

2012. aug. 27. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!