Középsős gyermektől miért várnak el ilyen dolgokat?
Kislányom ovijában már most iskola felkészítő teszteket csináltatnak a gyerkekkel, ugyanakkor sz óvónénik elmondása szerint is sok gyerek még az íróeszközt sem tudja helyesen tartani.
Nem törlik már ki a gyerekek popsiját, mert készülni kell az iskolás életre! Ami egy kisfiúnál még hagyján, de ha egy kislány előre felé törli ki a popsiját, akkor igen könnyen kaphat húgyuti fertőzést. Szotunk itthon festeni, rajzolni, ragasztgatni a kislányommal, verseket tanulni stb... Mégis azt üzente az óvónéni hogy tessék otthon festeni mert az nem megy annyira. Hát könyörgöm akkor ők miért vannak ott? Nem lehet tehetséges mindenki mindenben. Lánykámnak inkább a zene, mozgás, ének az ami kiemelkedően megy. Igaz sokat beteges és keveset jár oviba, de a pszichológus szerint is intelligens és magas a szókincstára. A farsangi előadásuk is méltatlan volt a gyermekeink tudásához amit én szóvá is tettem az óvónőknek. Látszott rajta, hogy nem foglalkoztak a gyerekekkel, inkább csak gyorsan össze csapunk valamit. Az óvónők egymásra mutogatnak. Lehet hogy sokat várok el az óvódától??????
Óvónő vagyok. Nincs lehetőségem arra, hogy minden gyerek után kimenjek, mert nem hagyhatom ott a többi 25 gyereket egyedül. Természetesen, ha szól a gyerek, hogy kakilni megy (minden gyerekemről tudom, hogy ki tudja-e törölni a fenekét egyedül, vagy segítségre szorul) szóval, ha szól, akkor minden esetben gondoskodok dajkai segítségről.
Ha a lányod segítséget kér, jelzi, hogy kakilni megy, én biztos vagyok benne, hogy kap is.
A kézmosásról annyit, hogy én minden alkalommal megkérdezem, hogy megtörtént-e, és majdnem minden alkalommal végig is szagolgatom a kezüket. Már maguktól jönnek oda, hogy "nézd, óvónéni, az enyém szappan illatú!" Aki nem az, az szépen visszamegy a mosdóba még egy körre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!