Nálatok 1 nap alatt megtanulja egy 20 hónapos a "rossz" dolgokat? Ezt nektek meddig tart elfeledtetni vele? Hogyan nevelitek vissza?
Én a dédivel küzdök. Mindig mondogatja a lányomnak, hogy
"az a tied, ne add oda senkinek!"
Mást sem hallok egész nap, csak ezt:
"az a Timike játéka, nem veheti el senki...nem a tied, hanem Timi játéka...ne add oda, az a tied..."
Ez egy pár óra alatt annyira rögzült az agyában, hogy azóta semmit sem ad ide nekem. Szorongatja a játékait és kiabál, hogy "nem-nem". Aztán meg sír, hogy játsszak vele, de amikor oda akarok menni hozzá, akkor megint elszalad a játékával, hogy "Ti-ti, nem-nem".
Kértem a dédit, hogy ezt ne csinálja, de ő mindig mindent úgy csinál, ahogy akar. Szerinte az a jó, ha irigy egy gyerek és verekedős, mert ő is olyan volt.
Az ebédnél is ez van, kértem, könyörögtem, hogy ne adjon neki előtte semmit, mert nem fog enni. Mégis mikor elfordultam, túrós rétessel tömte utána meg a fülébe súgta, hogy majd kap csokit. Több se kellett, a gyerek befejezte az ebédet és követelte a csokit. Ezt csak azért írtam le, mert tényleg nincs értelme a dédivel veszekedni, úgyis azt csinál, amit ő jónak gondol. (80 éves)
Arra lennék még kíváncsi, hogy az irigységet hogyan lehet "kinevelni" tartósan egy 20 hónaposból, de úgy, hogy később se hallgasson a dédmamára.
Látogatóban van itt, kb heti 2 alkalommal. Most is éppen a konyhában esznek, vagyis próbálkoznak, ki van ültetve a baba az asztalra és ezt mondogatja: "nem kapsz a rántottából baba, azt Timike eszi meg, nem a tied..." A gyerek rázza a fejét, hogy nem-nem, de nem eszik.
Csak ezért tettem fel a kérdést, mert mikor hazamegy a dédi, akkor is folytatódik nála a "nem-nem" és továbbra is irigy szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!