Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák, akiknek rossz evő...

Anyukák, akiknek rossz evő kisgyermeke van, hogyan boldogultok, miket esztek?

Figyelt kérdés

Másfél éves kisfiam nagyon rossz evő lett, pedig kb 20 hós koráig mindent megevett.

Nem engedi etetni magát kanállal, de ő sem akarja enni magától. Nem eszik semmilyen főzeléket. Csak a darabosat hajlandó enni, de most már ott tartunk, hogy abból is válogat és mostanra már nagyon leszűkült a repertoárja, amit hajlandó megenni:

rántott hús, sült krumpli, paradicsom nyersen, kígyó uborka, virsli, péksütemény, mindenféle gyümölcs, kakaó, keksz, néha főtt répa, joghurt ital, ennyi.

Így alakul egy napi evése:

Reggel 8-kor kakaó

10-kor gyümölcsturmix: banán-alma-barack, vagy babán-alma-körte, vagy banán-alma-sütőtök kombináció.

Ebéd kimarad, alszik 12-14-ig.

Felkelés után rögtön nem eszik, így kb 15-kor talán fél szelet rántott húst csipeget, és a pékségből hozott szilvalekváros papucsból néhány falatot.

Aztán séta, hazajövünk.

17-kor jogobella ivójoghurt felét megissza.

20-kor 3 paradicsom, 1 virsli. Néha sült krumpli, mert külön kéri.

Természetesen minden étkezés előtt próbálok rendes kaját adni neki. Általában 3 fogást is elé teszek, mindenféle főzelékből, levesből, de nem hajlandó enni.

Próbáltam már, hogy kiéheztetem, de akkor is csak ezeket akarja enni.

Azért aggódom, mert hónapok óta nem eszik jól, és mindig azt gondoltam, hogy majd jobb lesz, nem erőltetem, biztos tudja mire van szüksége, de már tanácstalan vagyok, mert napról-napra rosszabb és válogatósabb.

2012. dec. 6. 22:35
 1/4 A kérdező kommentje:

Ja, és azt nem tettem hozzá, hogy ennek ellenére 12 kiló és 88 centi. Szóval elég nagy gyerek, és nem sovány.

De ha alíg eszik, akkor mitől hízik? És mit kakil ennyit egyáltalán ki, hisz főtt étel nem nagyon van a pocijában? Napi 3 kaki mindig van.

2012. dec. 6. 22:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Ja, az első mondatban hiba van, 10 hós koráig evett meg mindent. :)
2012. dec. 6. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Növöget, hízik, kakil. Minden rendben. Az enyém is "elromlott" 15 hós korában. Egyik nap rácsodálkozunk, hogy "jé eszik szépen (magához képest)", másnap meg csak csipeget. Párom mindig azt mondja, hogy "gyerek még étel mellett nem halt éhen". Hát engem meggyőzött :) Nekem az a lényeg, hogy inni igyon. Ezzel nincs is gond szerencsére.
2012. dec. 6. 22:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha van kaki és szépek a méretei akkor miért aggódsz? azért elég sok félét megeszik a gyerkőc. az enyémek még ennyit sem eszenk: általában rizs, tészta és krumpli van nálunk, főzeléket egyáltalán nem hajlandóak. a kisebb (2 éves) szinte csak levest hajlandó enni( azt mondjuk jó sűrűre csinálom) ja és nem eszik húst. a hideg élelmek közül 1 féle péksüteményt és 1 féle lekvárt eszenk, mást nem (se vaj, se méz, se felvágott) . szóval sokszor kivagyok. már azt mondom h túl jó dolguk van és azért válogatnak.

A védőnőm azt mondja, h ahol van étel, ott még gyerek nem halt éhen, ha éhes lesz úgyis megeszi.

Nem tom hol ronthattam el, kicsinek ők is megettek mindent, aztán egyszer csak egyre kevesebbet.

Én is próbáltam kiéheztetni őket, de nem vált be, így azt csinálok amit megesznek.

2012. dec. 6. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!