Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Középsős gyermektől miért...

Középsős gyermektől miért várnak el ilyen dolgokat?

Figyelt kérdés

Kislányom ovijában már most iskola felkészítő teszteket csináltatnak a gyerkekkel, ugyanakkor sz óvónénik elmondása szerint is sok gyerek még az íróeszközt sem tudja helyesen tartani.

Nem törlik már ki a gyerekek popsiját, mert készülni kell az iskolás életre! Ami egy kisfiúnál még hagyján, de ha egy kislány előre felé törli ki a popsiját, akkor igen könnyen kaphat húgyuti fertőzést. Szotunk itthon festeni, rajzolni, ragasztgatni a kislányommal, verseket tanulni stb... Mégis azt üzente az óvónéni hogy tessék otthon festeni mert az nem megy annyira. Hát könyörgöm akkor ők miért vannak ott? Nem lehet tehetséges mindenki mindenben. Lánykámnak inkább a zene, mozgás, ének az ami kiemelkedően megy. Igaz sokat beteges és keveset jár oviba, de a pszichológus szerint is intelligens és magas a szókincstára. A farsangi előadásuk is méltatlan volt a gyermekeink tudásához amit én szóvá is tettem az óvónőknek. Látszott rajta, hogy nem foglalkoztak a gyerekekkel, inkább csak gyorsan össze csapunk valamit. Az óvónők egymásra mutogatnak. Lehet hogy sokat várok el az óvódától??????

2013. febr. 24. 12:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem vársz sokat, de őszintén. Mit tudsz tenni?
2013. febr. 24. 12:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Cseppet sem vársz el sokat!Abszolút abnormális elvárásaik vannak.Az én kisebbik fiam is középsős,a dadus vagy az óvónéni segít a wc-zésnél(természetesen kitörlik a popsijukat),nincsenek tesztek,nincsenek "házi feladatok".Ellenben van sok simogatás,babusgatás,együtt játszás,dicséret.Zártkörű volt a farsangi előadás,mert még kicsik,és ha valaki szégyenlős rosszul érezné magát a sok (idegen)szülő előtt(ami teljesen érthető is).Képeket,felvételeket kaptunk.Állami ovi,Bp.2 fiú+4.5 hónapos csajszi anyukája
2013. febr. 24. 13:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Na ez a fenék törlés nálunk is téma hálisten hogy a fiam tud feneket törölni, meg szerencsére a 4 éves lányom is (de magasságra ő akkora mint egy 5 éves és ugye itt ez is számít hogy egyáltalán ODAÉR e a keze mert kicsiknek mint tudjuk, nem ér el addig bármennyire is szeretné kitörölni) szóval a mi ovinkban is elmondták szeptemberben hogy 5 éves nagyfiúk nagylányok, már nem járnak velük egyesével wc.re és nem mennek utánuk ellenőrizgetni hogy na most akkor aki kiszaladt az pisilt, kakilt mit csinált. Én fiam se szokta bejelenteni hogy miért volt a wc-n:)

Szóval ez felénk is így van.

A feladatlapozás is megy sajnos meg az irányított foglalkozás számolás stb. témakörben, pedig azért nálunk nem is olyan hiper szuper fejlesztő mániás óvónénik vannak (hallottam már olyanokról is barátnőktől akiknek ez a kedvencük hogy ilyen fejlesztés meg olyan kell a gyerekeknek). De sose mondtak még ilyesmit hogy GYAKOROLJUK itthon a festést (??) vagy bármit. Ez tök gáz. Ez alkotó tevékenység kéne legyen, kikapcsolódás és ÖRÖMFORRÁS nem KÖTELEZŐ feladat szerintem így lehet jól megutáltatni szegény gyerekkel a festést rajzolást gyurmázást hogy hatalmas elvárások vannak támasztva felé már ilyen kicsinek:(

2013. febr. 24. 13:18
 4/11 A kérdező kommentje:

Húúúh át köszönöm szépen a válaszaitokat. Már kezdtem magamat idiótának érezni! Az a baj, hogy az én kislányom nagyon vékonyka, és nem éppen magas. Tanítjuk mi neki hogy előlről hátra felé kell kitörölni a popsit, de még nem megy neki és nem azért mert hülye gyerek! Gyurmázunk is itthon és tényleg foglalkozok is vele, de mivel dolgozok így nekem nagyon kevés hét közben a délután négytől este nyolcig tartó időszak. Háztartás stb... Hétvégén szintén repül az idő. Nincs nagyszülő semmi segítség, tehát van napirendünk és igyekszünk azon belül sok mindent csinálni, de én sem vagyok tökéletes szülő. Valamint kislányomnak már két alkalommal volt húgyúti fertőzése, igaz az egyiket a kórházban szedte össze. Viszont a másikat az oviban. Azért sem szólnak rájuk, ha nem mosnak kezet! Hozzáteszem a kislányom sokszor kezet mos, mert így van szoktatva, de az óvónő elmondása szerint 10-ből 9 főleg fiú gyermek nem mos kezet. Nos tehát mivel megerősítettetek abban, hogy nincsenek túlzott elvárásaim, így holnap közölni fogom az óvónénivel, hogy ha mégegyszer kakis lesz a lányom bugyija akkor kőkemény lépéseket teszek az óvóda ellen! Nem szarozok, nem vagyok az a könyörgős típus. Amúgy is nagyon ritkán székel ott a kislányom, csak most három napig nem volt széklete és ott tört rá.

Én is azt gondolom, hogy azért középsősök, hogy boldogok legyenek, játszanak, nyiladozzon a kis fantáziájuk a játék által és nem azért hogy teljesítsen mindenféle bugyuta elvárásokat! Arra majd ott lesz az istentelenül sz@r iskola, ahol agyon hajszolják és leterhelik a végtelenségig a gyerkeket. Mindenféle felesleges dolgot tanítanak nekik, de egyik sem tud normálisan helyesírni, vagy olvasni. Tapasztalom a környezetemben a nagyobb gyermekeknél sajnos...... Hát igen. Ez Magyarország....

2013. febr. 24. 18:44
 5/11 anonim ***** válasza:
34%
Hát nézd. Nálunk már kiscsoportban is elvárás volt, hogy maguknak töröljenek popsit. Nekem lányaim vannak, és nem okozott gondot, pedig átlagos gyerekek. Nem kaptak fertőzést sem.
2013. febr. 25. 14:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Az én lányom is kitörli a popsiját, csak az nem mindegy mennyire alaposan. Sajnos neki már kétszer volt húgyúti fertőzése. Ebből egyet a kórhában kapott el, egyet az oviban, úgy, hogy nem kakilt, ott, csak épp nem mosnak kezet a többiek..... Tudod megfoja a kakis kezével a játékot amit utána megfog az én lányom is, elég ha hozzáér a kezével a szájához és kész is.......És nekem ne mondd hogy kiscsoportban is követelmény mert tuom hogy nem!
2013. febr. 25. 15:28
 7/11 anonim ***** válasza:
49%

Lehet, hogy nálatok nem volt az, nálunk igen. Ennek ellenére tudom, hogy sok helyen nagycsoportig törlik a gyerekek fenekét.

A mi ovinkban a 26 gyerekből 3-nál voltak gondok ezen a téren. Szeptemberben kezdődött az ovi, novemberi szülőin szóltak az érintett szükőknek.

2013. febr. 25. 16:56
 8/11 anonim ***** válasza:
Ja, és a mi csodaovinkban kezet mosni is szokás volt már kiscsoportban is. Vagy ez sem elvárás máshol? A "gond"annyi volt, hogy túl sok folyékony szappant használtak a gyerekek.
2013. febr. 25. 17:06
 9/11 anonim ***** válasza:
"Kedves" 79%-os válaszoló.A 2. vagyok.Egy cseppet????provokatív vagy.Nem,nem elvárás egy kis csoportostól,hogy kitörölje a popsiját.Pláne azért nem,mert van olyan 3 éves(ergo kis csoportos),aki még nem szobatiszta(sok oviba úgy is felveszik).A hiedelmekkel ellentétben fel kell venni az ilyen 3. életévét betöltött kicsiket is...Az én fiacskám csoportjában 20 gyerek van(holott mint fentebb írtam állami,fővárosi ovi)lehet,hogy ezért van idejük,és türelmük a gyerekeknek segíteni?!A 26 fő nagyon sok!A kézmosás!Nem arról van szó,hogy nem tudnak,hanem inkább arról,hogy nem tartják fontosnak,ezért-mivel KICSI gyerekek-elsiklanak felette.Ezért kell a gondos,"anyáskodó" óvónéni,dadus,aki figyelemmel követi a dolgokat.És úgy gondolom,ez elvárható.Te pedig örülj a szuper,tökéletes gyerekednek,és a szuper,tökéletes óvodának.Bár az általad leírtak alapján még ha fizetnének sem íratnám oda a pici lányomat...3 gyerekes
2013. febr. 25. 19:48
 10/11 A kérdező kommentje:
Hát elég nagy elvárású ovi lehet ahol már ezeket az igen fontos dolgokat kiscsoportos gyermekektől elvárják, amikor még van olyan középsős is akinek a nagy dolog is becsúszik egyszer kétszer a bugyiba. (nem az én lányomról van szó). Én még a fent leírtakat is sokallom, úgyhogy a ti ovitok számomra igencsak a számomra nem megfelelő kategóriába tartozik! Az meg hogy nem kapott még a gyermeked fertőzést, csak a szerencséteknek köszönöhető, ne is kapjon soha! De ha majd mégis becsúszik valami hasonló, akkor biztosan megváltozik a véleményed egy két dologról a negyedik üveg antibiotikum kúra után!
2013. febr. 25. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!