Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Titeket nem zavar ha valaki...

Titeket nem zavar ha valaki mindig csak a gyerekét "fényezi"?

Figyelt kérdés

Kicsit bután tettem fel a kérdést, de nem tudtam másként:-)Ismerek olyan anyukát, akivel ha beszélek, mindig azt hangoztatja hogy az ő lánya milyen ügyes, mennyit beszél stb...Ez nem is baj, csak így töményen sok egy kicsit, másról nem is lehet vele nagyon beszélni.És persze a másik gyerek mennyivel kevesebbet tud az övénél.Ebből az jön le hogy az lánya a legokosabb a világon, az összes többi meg le van maradva.Én elhiszem hogy imádja szereti, de azért elfogultnak sem kellene lenni szerintem, mert lehet az ő lánya beszédben ügyes, a másik meg másikban.

Az is jól van hogy dicséri, hisz én is dicsérem a fiam, de hogy más téma se legyen.Vagy csak engem zavar?

2013. febr. 20. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
Hagyni kell, mert boldog, és benne van a varázsban... Majd elmúlik... :)
2013. febr. 20. 11:53
 2/9 A kérdező kommentje:
Hagyom én, persze:-)Csak jó lenne másról is beszélgetni néha.
2013. febr. 20. 11:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Majd megunja, amikor mással már nem tud beszélgetni, csak max anyukákkal, vagy lassan már velük sem, mert ők is unni fogják egy idő után... Nekem is volt ilyen barátnőm, és bizony rájött, hogy nem csak erről lehet beszélni, és akkor mindenki kíváncsibban áll elé a beszélgetésnek
2013. febr. 20. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

AZ ilyenre tényleg csak ráhagyni lehet.

Annál is inkább, mert ha véletlenül nem értesz egyet vele valamiben, egyből rád süti, hogy Te csak irigy vagy...

Szerintem kicsit ártalmas is lehet ez a későbbiekben, mert a gyerek amint közösségbe kerül, szembesülni fog azzal, hogy nem ő a legcsodálatosabb teremtmény a másik ember szemében.

2013. febr. 20. 12:13
 5/9 anonim ***** válasza:
48%

Hát csúnyát mondok, de nekem ez az agyamra megy, én az ilyen ismerősöket le is építettem egy felszínes szintre kb. én erre nem vagyok kíváncsi milyen fantasztikus a gyereke (mindenki gyereke fantasztikus szerintem) és sose tudom ilyenkor mit vár hogy együtt ömlengjek vele hogy aztaaa húúú meg hááá de ügyes de fantasztikus? Erre sajnos nem vagyok képes. Ha meg nem ezt várja, csak egyszerűen ömlik belőle a szó akkor meg azzal nem tudok mit kezdeni:)

Na hát a barátnőimmel is elmondjuk ha vminek örülünk mert ügyes okos volt a gyerek de ez 3-4 mondat max...utána másról beszélünk. Ja és én meg sose beszélek ilyesmiről, max. ha kérdezik hogy az én gyerekem mikor csinálta vagy csinálja e ezt vagy azt, amúgy magamtól nem állok neki ódákat zengedezni. Tudom én hogy milyenek a gyerekeim, nem kell a külvilágtól megerősítés:)

2013. febr. 20. 12:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Engem is zavar ha valakivel nem lehet másról beszélni csak a gyerekről,én kb 10 percet beszélek összességében róla egy beszélgetés alatt ha érdekli a másikat,és más témákra térünk rá.
2013. febr. 20. 13:18
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem is van olyan ismerősöm, akivel a "beszélgetés" abból áll, hogy némán hallgatom, amint a gyereke létező összes adatát a lehető legrészletesebben ecsetelgeti.

Én igazából azt nem szeretem, amikor valaki olyasmivel dicsekszik, ami vagy az összes ennyi idős gyerekre jellemző (szóval az övé ettől nem csodagyerek), vagy pedig totál nem igaz amit állít, vagy legalább is igen erősen túloz.

Nehéz ilyenkor hümmögve bólogatni.

2013. febr. 20. 13:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Engem is zavar. :) De nem nagyon lehet vele mit csinálni, max. megmondod, hogy most sietsz és gyorsan elköszönsz. :) Én a múltkor azon akadtam ki, hogy anyuka a facen osztotta meg a nagyvilággal, hogy a gyerekét ráültette a wc-re és 5 percen belül kakált egy nagyot. Hát.... Nem tudom, én ilyennel nem égetném magam. Rendben, legyen rá büszke, de nem hiszem, hogy ez odavaló.... :D
2013. febr. 20. 14:40
 9/9 A kérdező kommentje:
Akkor jó, már azt hittem én vagyok defektes, hogy nem szeretem hallgatni.Én is pár mondatban lerendezem hogy milyen ügyi a fiam(persze azt is ha nem, nem vagyok elfogult, sőt), de kész.Ha megkérdeznek valamiről válaszolok, de ennyi.Volt hogy megemlítettem neki hogy pl. a boltos nénik nem csak az ő gyerekére mondják hogy hű de ügyes, (mert ő azt hitte), hanem az enyémre is.Ez csak egy példa volt a sok közül.:-)Akarnám tartani az ismeretséget, de így nagyon nehéz, hogy ilyen egyoldalú a beszélgetés.
2013. febr. 20. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!