Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mennyi időt töltötök...

Ti mennyi időt töltötök aktívan a gyerekkel/gyerekekkel?

Figyelt kérdés
Olyankor mit szoktak csinálni?Mennyi idős?Szoktatok közös családi programokat csinálni?
2013. febr. 16. 12:59
 1/4 anonim ***** válasza:
3 éves lesz a kislányom,szeptemberben kezdi az ovit,itthon vagyok vele GYES-en.Tulajdonképpen mindent együtt csinálunk.Reggel miután felkel játszunk az ágyban,utána a reggeli tisztálkodás együtt,reggelit is együtt csinálunk,mindig kiveszi a vajat a hűtőből,megkeres egy lábast,közben énekelek neki,beszélgetünk.Együtt megreggelizünk,és amíg én lezuhanyzom, az apjával elpakol.Utána gyurmázunk,rajzolunk,ha jó idő van kimegyünk a kertbe,vagy lemegyünk a postára,közértbe.Ha hazaértünk,bejöttünk a kertből v.gyurmáztunk,akkor tízóraizunk,majd nekiállok főzni,akkor is segít a kislányom,pl "megmossa" a zöldséget.Ha odaraktam főni az ebédet játszunk.Ez mikor miből áll.Babázunk,babakocsit tologatunk,babákat fürdetünk,pónizunk.Utána ebéd.Miután megebédeltünk bekapcsolok a lányomnak egy mesét-talán az az a 10 perc amíg nem velem van-addig én helyrerakom a tányérokat,és sipirc aludni.Alvás előtt olvasok neki egy mesét,puszit adok,lekapcsolom a villanyt és jövök ki-épp most aludt el-én ilyenkor netezek egy pár percet,aztán felmosok,vasalok,teregetek,vagy csak olvasok:)Most épp teregetés,aztán olvasás.3-ig szokott aludni.Mikor felébred,még a szobában lustizunk egy kicsit,elmondja mit álmodott,aztán öltözés és megyünk el.Ha hó van szánkózni,hétköznap játszótérre,vagy babás/kisgyerekes barátnőkkel találkozunk,játszóházba,uszodába megyünk.Hétvégén kirándulni szoktunk apával,ma majd Visegrádra szeretnénk felmenni.Ha hazajöttünk leöltözés,pici pihenés,leülünk és mesét olvasok,aztán vacsit készítünk.Vacsora utána még játszunk-ilyenkor már hárman,mert hazajön a férjem-aztán fürdés.Imád pancsizni,úgyhogy sok időt vesz igénybe a fürdés:)Fürdés után,irány a szobába,meseolvasás,és pár perc után elalszik,olyan kilenc körül.
2013. febr. 16. 13:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Hűűű jó sűrű napotok van. :) Nem unatkozhatsz :D
2013. febr. 16. 13:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

8 és 4 éves fiaim vannak.

Amikor szabadnapos vagyok(2 napot dolgozom,kettőt nem),akkor sokat játszunk,rengeteg társasunk van,olvasok nekik.

Járunk Múzeumba,Cirkuszba rendszeresen,tavaly 12x voltunk különböző állatkertekbe.Csak akkor maradunk itthon,ha ramaty az idő.

A barátnőimnek akkora a gyerekük,mint a kisebb fiam,így velük is gyakran csinálunk anyák+gyerekek programokat,elmegyünk a Margitszigetre,Normafára,Városligetbe,moziba.

Idén az egyik barátnőmmel családilag azt a célt tűztük ki,hogy bejárjuk Magyarország legszebb helyeit,így tavasszal kezdünk:)!

Épp tegnap magyaráztam el a nagyobb fiamnak,hogy eljön majd az az idő,amikor jobban fog örülni egy családi kirándulásnak,mint egy doboz drága legonak:)!

2013. febr. 17. 09:48
 4/4 anonim válasza:
Ma láttam egy aranyos kislányt az auchanban. Olyan cuki volt.
2013. febr. 23. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!