Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehet leszokatni a...

Hogyan lehet leszokatni a sírósságról?

Figyelt kérdés

Vagy nem lehet? Ő ilyen fajta? 2 éves lányom mindenért sír.

Sír, ha öltözni kell, ha fésülködni kell, ha nem kapcsolok mesét, ha nem sikerül az építőkockát egymásba illeszteni, ha aludni kell menni, ha fürödni kell menni stb. Szóval már kikészülök, egész nap csak sírásból áll. Régen nem volt ilyen, de most, hogy már az akaratát is érvényesíteni szeretné, mindenért vigasztalhatatlanul bömböl. Próbáltam szép szóval vígasztalni, de ilyenkor mindig kitartóan sír. Nem tudom, mit reagáljak ilyenkor, hagyjam figyelmen kívül, és néha még az okára sem tudok rájönni.

Ja és még egy, ezt egy hete kezdte. Minden nap amikor az apja hazajön a munkából, elkezd sírni, berohan a szobájába és ott ordít egy fél órát. Ezelőtt mindig szaladt apukához köszönni, most meg cirkusz. És ennek végképp nem tudjuk az okát, nem történt semmi olyan, hogy az apjától meg kellene ijednie.

Mit tegyek?

2013. febr. 14. 07:39
 1/9 anonim ***** válasza:

Ne törödjetek vele.

ö ezzel kéri ki a figyelmet. A dühét ezzel vezeti le.

èn pl ha vonyít (így hívom csak mert ez nem sírás, hanem vonyítás), akkor nem adom neki amit akar. akkor kaphatja meg ha befejezte a vonyítást. Ilyenkor hüppögve abba hagyja.

2013. febr. 14. 07:49
 2/9 anonim ***** válasza:

A legjobb, ha nem veszel erröl tudomást, ez a dackorszak egyik jele. Minél jobban reagálsz rá, annál inkább fogja csinálni. Természetesen ha tényleg valami baja van, akkor vigasztald meg, de ha csak akaratosságból sír, azzal ne foglalkozz.

Ami meg az apát illeti, lehet, hogy mégis volt valami, esetleg észrevett valamit, amikor szexeltetek, valamiért kicsit hangosabban szólt hozzád vagy a gyerekhez, esetleg olyan ruhában jött haza, ami hasonlít egy ijesztö mesefigura öltözetére, valamilyen szagot hozott a ruháján, ami zavarja, esetleg játék közben valamivel véletlen megijesztette, stb.

Ami még kérdés, ez csak akkor van, amikor hazajön, vagy utána is igy marad egész este?

Ha nem eröltetitek, hogy mégis menjen oda hozzá, hanem teljesen megszokott módon viselkedtek, akkor át fog rajta menni.

Amit még próbálhatsz, hogy a babáival játszotok - egyik az anyuka, másik az apuka, a harmadik meg a gyerek, és a gyereket kérdezze az anyababa, hogy mit csinál az apuka. Lehet, hogy elmeséli a baba azt, hogy mitöl van megijedve a gyerek. De eröltetni nem szabad.

2013. febr. 14. 07:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pedig pont, hogy a figyelmeteket szeretné és azt, hogy törődjetek vele, nem véletlenül sír.

Az oké, hogy 2 évesen hisztikorszak közepén tart, de igenis tessék rá őszintén odafigyelni!

"A nevelés nem csak elveken és okos taktikán múlik, mert elsősorban a lényünkkel nevelünk. A nevelés: titkos metakommunikáció. Ami jó benned és tiszta, és ami rossz és koszos, továbbadod. A gyerek remegi félelmeidet, aggódja az aggodalmaidat - de éli a nyugalmadat és derűdet is - ha valódi." Müller Péter

2013. febr. 14. 08:20
 4/9 anonim ***** válasza:
Ki fogja nőni, lányom is ilyen idős korában sokszor sírt, valóban figyelmet kér, meg kicsit "kényeskedik", sőt még sokszor alvásból is sírva ébredt, de kinövik. Most meg röhögve ébred és csak elvétve sír, mondjuk ha fáj valamije, egyébként nem. :) 4,5 éves kislány anyukája.
2013. febr. 14. 08:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen fajta. Én is a mai napig sírós vagyok, mindenen el tudom magam bőgni, akár bánatomban, akár örömömben:), csak én már felnőtt vagyok és tudom kontrollálni:).

Én nem hagynám figyelmen kívül, max. ha artikulálatlanul ordít és csapkod, rúg, harap, ilyesmi, de akkor is csak addig amíg kicsit le nem higgad.

2013. febr. 14. 11:58
 6/9 anonim ***** válasza:
Én nem nőttem ki!:) de remélem a Te lányod kifogja..Én nagyon sirós maradtam..nyilván fésülködésnél meg öltözésnél azért nem sirok már:) de nagyon könnyen eltörik a mécses ami Nekem is nagyon kellemetlen..meghát a férjem sem rajong érte:)
2013. febr. 14. 13:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Off: Én is ugyanez, 30 vagyok, de nem nőttem ki! A férjem sem rajong érte, én sem igazán, hogy ennyire sírós vagyok.

De a lányodnál is biztosan rendeződik a dolog. Én azt tenném, hogy leguggolnék hozzá, vagy az ölembe venném és megkérdezném, hogy most akkor mi is a baj. De az is lehet, hogy őt jobban fel kell készíteni. Minden ilyen tevékenységet előzzön meg a rákészülés, figyelmeztesd kedvesen. 5 perc múlva fürdés. Még építs nyugodtan, de mindjárt megyek, összepakolunk és megyünk fürdeni. És apa érkezését is be lehet harangozni, el lehet tőle együtt bújni, hogy keressen meg titeket, ha megjött.

2013. febr. 14. 16:12
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat, ez utolsó különösen praktikus tanácsoknak írtál! Semmiképp nem hagyom figyelmen kívül, csak hát fárasztó az egész napos sírás-rívás. A fiam ilyen szempontból egyértelműbb volt, mert ő ebben a korban dühöngött, csapkodott, dobálózott. Ezért persze rá tudtunk szólni, hogy ezt nem szabad, hamar megtanulta, hogy nem helyes az ilyen viselkedés. De hát egy kislánynak mondjam azt, hogy nem szabad sírni? Ez más reakció, mint a dühöngés. Félek, hogy ha ő felnőttként is ilyen lesz, azt tényleg nem tolerálják a férfiak. A férjem is kiborul rajta, ha sír a lányunk, míg amikor a fiunk dacolt 2-3 évesen, elismerően mondta: van akarata.

Lehet, hogy érzi is tudat alatt, hogy apuka neheztel rá, azért reagál így a hazajöttére...

2013. febr. 15. 07:08
 9/9 anonim ***** válasza:
"Lehet, hogy érzi is tudat alatt, hogy apuka neheztel rá, azért reagál így a hazajöttére..." ez nagyon is lehetséges szerintem.
2013. febr. 15. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!